217.000 Ft helyett 172.000 Ft: Kirándulás 1 főre Olaszországban, a csizma sarkában, Pugliában, repülővel vagy busszal, reggelivel, 4*-os szállodákban, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33545
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

172.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33545

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az olasz csizma sarkában, fedezd fel Puglia tartomány kincseit és szépségeit!

  • Augusztus 14-20. között, busszal : , 172.000 Ft
  • Augusztus 15-19. között, repülővel : , 210.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Repülős opció esetén

  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára  

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték 55.000 Ft  
  • Repülőtéri transzferek 12.000 Ft
  • Belépők ára: kb. 24 €

Felárak

Buszos út

  • Egyágyas szoba 69.000 Ft
  • Fakultatív vacsora 44.000 Ft

Repülős út

  • Egyágyas szoba 48.000 Ft
  • Fakultatív vacsora 37.000 Ft

Program

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUIELA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Este érkezünk a Bologna környéki szállásunkra.

2. NAP: SAN MARINO – BARI REPÜLŐS UTASAINKNAK: BUDAPEST – BARI

Reggeli után folytatjuk délnek utunkat. Mai megállónk San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, egy hegy tetején, ahová már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magában, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő egy kis vásárlásra is. Továbbutazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra (4 éj). Repülős utasaink a várhatóan a déli órákban érkeznek Bariba. Nekik transzfer a szállásra és szabadprogram a csoport megérkezéséig.

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látnivalója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba. Emiatt építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős temploma a székesegyház, melyet 1292‑ben szentelték fel, egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építették. A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, 1132-ben épült, 1233-ban bővítették. Azóta többször restaurálták, ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban, séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát láthatjuk. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas egyik barátja alapította. Altamura hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dinoszaurusz lábnyomra bukkantak. Altamura további nevezetessége a Santa Maria Assunta-katedrális, egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alá tartozó székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek emberek áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa kulturális fővárosa lesz. Sétánk végén visszautazunk szállásunkra.

5. NAP: ALBEROBELLO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE

Ma ismét szép helyek várnak bennünket. Elsőként Alberobellóba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. A trullók a kis város egyértelmű nevezetességei, amelyeknek az UNESCO Világörökség helyszínné való nyilvánítását is köszönheti. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található, itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő, majd továbbutazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a tenger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az idelátogatót. Rövid szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti gyöngyszemhez. Polignano a Mare egy olyan városka, ahol Domenico Modugno Grammy díjas énekes is élt, szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare… Így emlékszik rá mindenki, ugye? A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjéhez. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja ki is próbálhatja, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: BARI – ANCONA REPÜLŐS UTASAINKNAK: BARI – BUDAPEST

A repülős utasoknak transzfer a reptérre és várhatóan a déli órákban hazarepülnek Budapestre. Autóbuszos utasaink reggeli után északnak indulnak. Rövid pihenőt tartunk a szerelmesek városában, Anconában, Marche tartomány fővárosában. Az Adriai-tenger 3.000 éves kikötővárosa fontos bortermelő vidék, de híres a méz és olívatermékeiről. A városkában sétálva lesz mód a termékekből vásárolni is. Sétánk során látjuk a hegytetőn magasló Szent Ciriaco székesegyházat, Mole Vanvitelliana erődöt és a Traian Diadalívet. Megállónk után folytatjuk utunkat Bologna környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás 1 főre Olaszországban, a csizma sarkában, Pugliában, repülővel vagy busszal, reggelivel, 4*-os szállodákban, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére