2 napos kalandozás a Zemplénben busszal és félpanzióval – vár Boldogkőváralja, Vizsoly, Hollóháza és Tokaj

Ajánlat kód: 36711
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

46.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36711

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj a Zemplén vadregényes dombjai között!

Időpontok

  • 2022. szeptember 24.: , 46.800 Ft
  • 2022. október 29.: , 46.800 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 1 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Félpanzió
  • Autóbuszos utazás
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12.000 Ft
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

Fakultatív programok (25 főtől)

  • Tokaj borkóstoló: 4.900 Ft
  • Hajózás a Bodrogon: 5.700 Ft

Felár

  • Egyágyas felár: 11.000 Ft
  • 25-34 fő részvétele esetén: 3.000 Ft/fő felár

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Boldogkőváralja – Vizsoly – Hollóháza – Sátoraljaújhely – Sárospatak – Tokaj

Kora reggel Szegedről indulva Budapesten át meg sem állunk a Zempléni-hegység nyugati lábáig, ahol elsőként Boldogkőváralján a boldogkői várral ismerkedünk, melyet a Tatárjárás után emeltek a vidék akkori urai, kb. 1255-ös években. A robosztus vár a dombtetőről néz le ránk, nem nehéz elhinnünk, hogy még a török elleni végvárharcok hosszú évtizedeit is átvészelte. A térség rengeteg történelmi emléket őriz, így nem tétlenkedünk, további állomásaink között szerepel Vizsoly, ahol az első magyar nyelvű bibliát tekintjük meg. A „Károli” biblia írásának befejezése 1590-re datálódik, melyet a 2000-es évek elején elloptak, de „szerencsére gyorsan megkerült”, így napjainkban már fokozott biztonsági előírások mellett látogatható, Árpád-kori templomában őrzik. Következő állomásunk Hollóháza, ahol a XVIII. sz. óta gyártott híres hollóházi porcelánnal ismerkedünk, így természetesen a porcelánmúzeum és a helység története lesz látogatásunk középpontjában. A díszes porcelánok és kiállítási tárgyak megcsodálása után Sátoraljaújhely felé vesszük az irányt, ahol Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumát célozzuk meg: az ország egyetlen magyar nyelvvel foglalkozó múzeumának koncepciója a magyar nyelvi értékek és a magyar nyelv történetének közvetítése, megőrzése. A múzeumot követően útra kelünk és a sárospataki Rákóczi-vár lesz kirándulásunk következő programpontja. A látnivalókban és magyar emlékhelyekben gazdag nap végén Tokaj városába, szálláshelyünkre érkezünk. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd vacsoraidő előtt hangulatos, fakultatív borkóstolót ajánlunk egy szálloda közeli borpincében, ahol több fajta helyi borral ismerkedünk. Ezt követően elfogyasztjuk vacsoránkat, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

2. nap: Tokaj – Tiszadob – Máriapócs – Nyírbátor – Budapest – Szeged

Reggeli után útnak indulunk, és tokaji városnézésünk során sétálunk hangulatos főutcáján, és a város jellegzetes épületeivel ismerkedünk. A sétát követően fakultatív hajózást ajánlunk: hajóra szállunk és egy csodálatos hajókiránduláson veszünk részt a Bodrogon. A természet által „megalkotott kiállításon”, szemet gyönyörködtető kanyarulatokban hajózunk, ringatózunk a békés-nyugodt természet lágy ölén. A „partraszállás” után a tiszadobi Andrássy-kastély felé vesszük az irányt. Tiszadob és környéke 1741 óta tartozott az Andrássy-családhoz, a kastély 1880-1885 között épült, és úgy tartják, hogy Erzsébet királynénk tiszteletére épült a franciaországi loire-völgyi kastélyok mintájára. Az impozáns épület után a máriapócsi Szent Mihály-zarándoktemplom felé indulunk. A barokk stílusú nagytemplom az 1700-as évek közepe táján épült azután, hogy a XVII. sz. végén egy liturgia során a hívek arra lettek figyelmesek, hogy az akkori kis fatemplom Szűzanya-képe könnyezni kezd az istentisztelet alatt. Nem kellett sok idő, hogy a magyar zarándokok közkedvelt úticéljává váljon az apró település… A rengeteg történelmi emlékhely után még a majd’ 500 éves nyírbátori Báthori-kastélyt is meglátogatjuk, ahol a nemesi családdal és birtokainak történetével ismerkedünk. Programunkat a közelben emelkedő impozáns, magas, gótikus középkori eredetű nyírbátori református templommal zárjuk, melynek délkeleti oldalán zsindellyel fedett haranglábát csodáljuk. A tartalmas nap után autóbuszunkkal hazafelé indulunk, az esti órákban érkezünk Budapestre,majd Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

2 napos kalandozás a Zemplénben busszal és félpanzióval – vár Boldogkőváralja, Vizsoly, Hollóháza és Tokaj

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére