2 napos Hundertwasser kirándulás Grazban és Bécsben Zotter csokoládégyár-látogatással, buszos utazással, reggelivel és idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35039
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

28.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35039

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Keresd fel a híres osztrák művész és építész, Friedensreich Hundertwasser munkáit Bécsben és Grazban, s élvezd a vidám adventi hangulatot!

Időpont

  • 2019. december 14-15.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 1 éjszaka 3*-os szállást
  • Reggelit
  • Az idegenvezetést
  • A szervezést

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1,8 %
  • Utasbiztosítás: 1.000 Ft/fő
  • Belépők
    • Bad Blumau, épületlátogatás helyi vezetéssel: 7,2 €/fő
    • Szent Barbara templom: 3 €/fő
    • Graz sikló: 2,5 €/fő egy útra, oda-vissza jegy: 4,9 €,
    • Zotter csokoládé manufaktúra, csoportos belépő: 16,4 €/fő (18 év felett), 13,9 €/fő (11-17 éves korig), 10,9 €/fő (6-10 éves korig), 5,9 €/fő (4-5 éves korig)​

Felár

  • Egyágyas felár: 5.900 Ft/fő

Program

1. nap: Kora reggeli indulás után dél körül érkezünk meg Bad Blumau városába, ahol helyi vezetővel bejárjuk Hundertwasser fürdőjét. A művész talán ebben az alkotásában tudta legátfogóbban megjeleníteni a világ egyetemes harmóniájába való beolvadás vágyát. A gyönyörű, lankás tájba harmonikusan simul bele az emberkéz alkotta mű, az épület hűen veszi fel a táj hullámzását. A színes felületek, a 2500 ablak sokfélesége, a fény és az árnyék játéka olyan hellyé teszik a fürdőt, ahol a test és lélek felüdülhet. Hundertwasser hitt abban, hogy a paradicsom visszahozható, ez a hite e művében formálódik kézzel foghatóvá. A teremtett világ szépsége, a föld mélyének kincse, az erőt nyerni, gyógyulni akaró ember jelenléte és keze munkája itt valóban összhangba hozható.

Az építészeti műremek után az édesszájúaknak kedvezünk, ellátogatunk Riegersburg híres csokoládégyárába, a Zotterbe. A közel másfél órás vezetés alatt megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb csokoládékat, majd kedvünkre vásárolhatunk is belőlük a mintaboltban.

A délután már a stájer főváros jegyében zajlik. A grazi látogatás sokaknál egy új szenvedély kezdetét jelenti, mert aki egyszer ellátogat ide, általában beleszeret. Minden adott, ami egy hangulatos város receptjéhez szükséges: szelíden kanyargó folyó, ennek ölelésében egy hirtelen emelkedő kis hegy, tetején hajdani erőd és egy zömök, mesebeli hangulatú óratorony. A Várhegy lábánál középkori-reneszánsz-barokk városmag, amely az UNESCO védelmét élvezi. Itt is kezdjük meg gyalogos városnézésünket: előbb a Fő tér, majd a Városháza és a Tartományi székház. Érdekesség a karácsonyi dalok hivatala és a tartományi székház udvarán található Betlehem, mely 50 tonna jégből készül. Elsétálunk a „barátságos idegen”-nek becézett, elképesztő formájú Kunsthaus épületéhez, amely meghökkentően, de mégis harmonikusan illeszkedik a környező műemlék épületek közé. A szintén nevezetes, kagyló formájú Murasziget modern hídját megtekintve megyünk a várhegy aljában lévő siklóhoz, és onnan a várban lévő adventi vásárhoz. A közös séta után egyénileg is felfedezhetjük majd az adventi vásári forgatagot. Vacsora egyénileg, majd a szállás elfoglalása.

2. nap: Reggel Barnbachba utazunk - a szentmise előtt lehetőség lesz megnézni a templomot - a hegyek közt megbúvó apró kis bányásztelepülésre, melynek fő nevezetessége a Hundertwasser által átalakított Szent Barbara-templom. A második világháború után épült, és azóta felújításra szorult templomot eredetileg zárt, sima megformálás, szigorú, egyenes falfelületek, egyhangú és merev térélmény jellemezte. Meglepő módon a kis falu lakosainak 80%-a állt ki a rendhagyó kezdeményezés mellett, hogy az „építész-doktor” Hundertwasser élessze újjá a felújítandó templomot. Az éles sarkokat puhán legömbölyítette, a falmezőket lekerekített keretezéssel bontotta meg. Jelentéssel bíró művészi kerámia mozaikok, színes vakolat felületek tették színpompássá a külső homlokzatot. Az ablakok alatti kék kerámia-zuhatagok mintha az Isten házából kiáramló élet vízét jelenítenék meg. A tarka tetőre tett tíz aranyozott gömb és a jellegzetes hatalmas aranyfüstlemezzel borított hagymakupola a rá vetődő napsugarak által mennyei ragyogást jelenít meg. A templomkert természetes szabálytalansággal és változatossággal kialakított útjai pedig a világvallások szimbólumai közötti sétára csábítanak.

Innen az osztrák fővárosba utazunk, ahol további Hundertwasser-épületeket, alkotásokat fogunk megtekinteni. Bécsben először a Spittelau szemétégető erőművének gigantikus tömbjét nézzük meg. Aranyozott gömbbel díszített kéménye mára Bécs egyik jelképévé vált. Az egykor leégett, jellegtelen ipari épület Hundertwasser művészete révén új fogalmakat nyert, valóságos művészeti alkotás lett. Fotószünet után a művész-zseni egyik fő műve, a Kunsthaus Wien és benne a Hundertwasser kiállítás fogad minket vezetéssel. Az épületbe belépve különleges világba nyerünk befogadást: a hullámzó padozat, a játékos falfelületek, a színpompás és mozgalmas részletek megragadják az embert, a kiállításon pedig az alkotó sokoldalúságán és sokszínűségén ámul az ide érkező. Közös sétát teszünk az általa tervezett valamikori Schiffanlegestelle-DDSG hajókikötő érintésével a nevezetes bérlakásházhoz, a Hundertwasser-Krawina házhoz is, melyet Bécsben járva szinte minden turista felkeres. A szabadon formált homlokzat, az álomszerű színpompa, az ablakok kavargó sokfélesége, az épülettel együtt élő növényzet lombjának fény-árnyék játéka mind újabb és újabb fotó készítésére sarkall. A csak kívülről megtekinthető házzal szemben bejárható az átellenesen fekvő épület, a Hundertwasser-Village lüktető nyitott bazárja, melyet egy sivár autógumi műhelyből alakított azzá, aminek ma látjuk. Tetején az elmúlt évtizedekben valóságos erdő nőtt. Hundertwasser világa után az adventi díszbe öltözött belváros felé vesszük utunkat. Hazaindulásig lehetőség lesz az adventi forgatagban elvegyülni, ajándékot vásárolni, illetve engedni az illatozó forraltbor és puncs csábításának.​

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

2 napos Hundertwasser kirándulás Grazban és Bécsben Zotter csokoládégyár-látogatással, buszos utazással, reggelivel és idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére