2 napos adventi kirándulás az Alpokalján, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – Sopron, Kőszeg, Pannonhalmi Bencés apátság és a nagycenki Széchenyiek kastélya

Ajánlat kód: 40001
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

30.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40001

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Karácsonyi hangolódás az Alpokalja városkáiban!

Opciók

  • 2021. december 4.: , 30.500 Ft
  • 2021. december 18.: , 30.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 1 éjszaka szállodai elhelyezést
  • 1x reggeli
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez italfogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív programon való részvételt
    • Sopron borkóstoló falatkákkal: 2.000 Ft
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
    • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 7.500 Ft
    • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 700 Ft
  • Kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
  • Szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
  • Kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
  • Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 25-34 fő esetén: 4.000 Ft/fő
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • 1x vacsora felár: 3.800 Ft
  • Egyágyas felár: 4.500 Ft

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Pannonhalma – Sopron (240 km)

Kora reggeli szegedi indulást követően Kecskeméten és Budapesten keresztük vezet utunk. Első megállónk a Kisalföld kapujában Pannonhalmán lesz. 1996’ óta a világörökségünk egyik kulturális helyszíne a Pannonhalmi Bencés Főapátság. Az első szerzeteseket még Géza fejedelem hívta magyar földre, a mocsaras síkság fölé emelkedő dombra, ahol több mint 1000 éve folyik a hitélet, az oktatás és tudományos munka.  Vezetéssel tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a négyszázezer darabos könyvtárat. Az apátság teraszáról tekintünk alá a Kisalföld dimbes-dombos vidékére, majd folytatjuk utunkat nyugati határaik felé. Következő megállónk az Alpok lábánál, a Fertő-tó mellett elhelyezkedő Soproni borvidék egyik pincészete lesz, ahol kulináris élvezeteknek hódolunk (felár ellenében). A tájra jellemző aromákkal és ízekkel rendelkező borkülönlegességeket kóstolunk sajt és borkorcsolya falatokkal, miközben házigazdánk előadását hallgatjuk. A kulturált borkóstolás mellett a látvány is megragadó: rendkívüli panoráma nyílik Sopronra, a környező hegyekre, ahol jó időben még az osztrák Schneeberg hegyére is vethetünk egy pillantást. Délután a sorezer éves Sopron városába „leereszkedve” ismerkedünk belvárosával: az Előkapun keresztül lépünk a falakkal határolt belvárosba, ahol sétára indulunk. A régi idők becses emlékeivel való csendes találkozás után a Várkerület már az adventi forgatagot nyújtja. Forró puncs és illatozó fahéj mámorában kóstoljuk a helyi adventi portékákat és csábulunk el egy-egy kézműves adventi terméket látva… Vacsoraidőre a szállásunkra érkezünk. A vacsorát (fakultatív) követően egyénileg lehetőség nyílik az esti Soproni hangulatban elmerülni.

2. nap: Sopron – Nagycenk – Kőszeg – Budapest – Szeged (290 km)

Szálláshelyünkön elfogyasztott reggelinket követően Sopron történelmébe kapunk bepillantást. A 19. század utolsó harmadában, a leggazdagabb soproni nagykereskedők - köztük a Lenck-család tagjai is - pompázatos palotákat építettek a városban. Sétánkat az újonnan nyílt Lenck-Villában kezdjük. A tárlatvezetéssel végigjárt kiállítás után a közeli Nagycenkre indulunk. A Széchenyi család címerével díszített kastélyban a „legnagyobb magyar” emlékmúzeumában járjuk végig a szépen berendezett korhű termeit. A délutáni órákban a festői Kőszegre érkezünk. A romantikus történelmi kisváros középkori utcái, Magyarországon egyedülálló műemlékei régi időkről, régi családokról mesélnek. A Jurisics-vár emeleti részén „A kőszegi vár évszázadai” állandó kiállítást is megtekintjük. Történelmi kalandozásunk után Kőszeg főterén sétálunk adventi vásárban, magunkhoz veszünk még egy kis „vásárfiát” és hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

2 napos adventi kirándulás az Alpokalján, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – Sopron, Kőszeg, Pannonhalmi Bencés apátság és a nagycenki Széchenyiek kastélya

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére