1.974.000 Ft helyett 1.546.800 Ft: Vár az ötödik kontinens, Ausztrália, Tasmánia és Új-Zéland, 22 nap/19 éjszaka 1 személyre reggelivel, repülőjeggyel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 30990
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.546.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 30990

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Sosem látott tájak, nagyvárosok és parányi őserdei falvak, egzotikus növény- és állatvilág: ezt kínálja Neked Ausztrália, Tasmánia és Új-Zéland!

Indulási időpont

  • 2019. november 03.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyeket Bp. - Dubai - Melbourne és Auckland - Dubai - Bp. útvonalon átszállással
  • Repülőjegyeket Sydney - Christchurch útvonalakon menetrend szerinti járatokkal
  • A transzfereket és a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
  • 2 éjszakát Tasmaniában
  • 11 éjszakát Ausztráliában
  • 6 éjszakát Új-Zélandon középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Ellátásként: 19 reggelit + 5 alkalommal főétkezést
  • További főétkezéseket a repülőgépen (a repülőgépen felszolgált étkezések mennyisége nem egyenértékű egy hagyományos szárazföldi ellátással)
  • Városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
  • Belépőjegyek árát a programokhoz (kivéve fakultatív programok)
  • Magyar idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Belföldi repülőjegyek: 980 USD / fő (az irodában fizetendő)
  • Repülőtéri illetéket: kb. 278.000 Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • A programban megjelölt fakultatív programok árát
  • Ausztrál vízumot, amennyiben az iroda végzi az elektronikus ügyintézést, úgy annak díja: 3.500 Ft / fő
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítást: 1,5 %
  • Szervízdíjat / borravalót: 100 USD / fő (helyiek számára, pl. buszsofőrök részére)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő egyéb személyes jellegű kiadásokat
  • 15-19 fő indulása esetén a 121.900 Ft-os / fő felárat

Felár

  • Egyágyas felár 448.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Dubaj

Délután repülés Dubaj-on keresztül Melbourne-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Melbourne

Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Melbourne

Városnézés Melbourne-ben. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint egy merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára, egy elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra, ahol fontos és számít a rokonság, illetve az iskola hírneve. Napjainkban is fontos itt a polgári hagyomány, de valamelyest már oldódott az elvárás. A modern felhőkarcolók között ma is fellelhetőek a szépen gondozott parkok, az elegáns viktoriánus városmag. Városnézés az ország második legnagyobb városában: St. Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú sportstadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületében, az Eureka Tower 88 emeletes felhőkarcolójában. Szállás Melbourne-ben.

4. nap: Melbourne

Kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a pano¬rámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szeren¬csés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül (mérsékelt égövi esőerdő). A kirándulás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas part menti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból. Szállás Melbourne-ben.

5. nap: Melbourne – Hobart (Tasmánia)

Hóbort? Vagy Mánia? Repülés Tasmánia fővárosába, Hobartba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Rövid buszozást követően érkezés PORT ARTUR-ba, az egykor fatelepre, mely egykoron a visszaeső bűnözők börtöntelepe volt. Utoljára 1853-ban érkeztek a szigetre elítéltek, azonban a börtön 1877-ig működött. 1979-1986 között felújították a börtön romjait és így ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Visszatérés HOBART-ba, Ausztrália második legrégebbi városába, melynek történelme a tengerparton kezdődött. A sok elegáns, jóllehet fegyencek által épített, XIX. századi épület a vitorláshajók korát idézi. A pasztellszínűre festett házak jórészt fából készültek és inkább kanadai városokra (p. Halifax, St. John’s) emlékeztetnek. Séta a belvárosban. Szállás Hobartban.

6. nap: Bruny-sziget

Délelőtt, rövid buszozás után, kompra szállunk Ketteringben, ahonnan 20 perc alatt elérjük a Bruny-szigetet. A természeti szépségek, különlegességek szigetét a vízről is érdemes szemügyre venni. Lélegzetelállító motorcsónak túra során a sziget gazdag élővilágából kapunk ízelítőt, valamint a dél-keleti partvidék tagolt, sziklás szakaszait, rejtett barlangjait is felfedezzük. Időjárástól függően láthatunk delfineket, fókákat, bálnákat és a partvonal mentén élő madarakat. Visszatérve a fővárosba szabadidő. Szállás Hobartban.

7. nap: Hobart (Tasmánia) – Sydney

Délelőtt látogatás a MOUNT FIELD NATIONAL PARK részét képező BONORONG WILDLIFE PARK-ban. Ez a terület Tasmánia legnépszerűbb vadasparkja. Nem a klasszikus állatkertek közé sorolható, hiszen fő feladatként az őshonos elárvult, sérült állatokat gondozzák. A látogatás során többek között tasmán ördöggel, kenguruval, koala mackókkal és még sok, számunkra egzotikusnak mondható állatfajjal találkozhatunk. Késő délután repülés Sydneybe. Szállás.

8. nap: Sydney

Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.

9. nap: Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru

Reggeli után irány a repülőtér és utazás Ayers Rockba. Az Uluru – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az – Ayers Rock, vagy ősi nevén Uluru, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

10. nap: Ayers Rock – Alice Springs – Cairns

Korai kelés után ismét felkeressük az Ulurut, hogy megcsodálhassuk a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, napkeltekor és naplementekor a leglátványosabb. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmes sétát tehetünk a tanösvényen. Visszatérünk a szállodába és reggeli után továbbrepülünk ALICE SPRINGS-be.* Az Ausztrália középpontjában, a festői Macdonnell-hegység láncai között fekvő város a közeli forrásról kapta a nevét, ahova a XIX. század végén távíróállomást építettek. Idegenforgalma az 1970-es években indult fejlődésnek, napjainkban a nyüzsgő városban, évente kb. 400 ezer turista fordul meg, hogy innen keressék fel a környék természeti szépségeit. Repülés Cairnsbe. Szállás.

*A februári úton egyenesen Cairnsbe repülünk!

11. nap: Cairns – Nagy-korallzátony

Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy-korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, sznorkelezni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairns-ben.

12. nap: Kuranda – kirándulás az őserdőbe

Utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway. Kuranda kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután panorámavonattal az őserdő szélén visszajutás Cairnsbe. Az út során pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. Szállás Cairns-ben.

13. nap: Cairns – Sydney

Időtartamban túl az utazás felén, szokatlan dolog történik: egy kis szabadidő Cairnsben. Délután repülés Sydneybe. Transzfer a szállodába. Szállás.

14. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park

Reggeli után elsőként látogatás a Sydney elővárosában található Featherdale Wildlife Park -ban, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok látványa is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.). Továbbutazás a Blue Mountains hegységbe. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a Kék-hegység Nemzeti Park területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon”-jakét is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Szállás Sydneyben.

15. nap: Sydney – Christchurch

Reggel repülés Sydney-ből Christchurchbe, Új-Zéland déli szigetének legnagyobb városába. Az érkezést követően, egy különleges élményben lehet részünk. A repülőtér közelében található a Nemzetközi Antarktisz Központ, amely bepillantás nyújt a hatodik kontinens természeti értékeibe. Szállás Christchurch-ben.

16. nap: Artúr-hágó – Pancake Rock – Ferenc József-gleccser

Reggeli után nyugatra vesszük az irányt. Továbbutazás a látványos panorámaúton az Arthur-hágón keresztül a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és nem hivatalos fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. A városon áthaladva egy újabb különleges természeti látnivalóhoz indulunk. A nyugati part e szakaszának legnépszerűbb látványosságai a Punakaiki partját szegélyező, palacsintatortához hasonlítható „Pancake Rocks” (Palacsinta-szikla) bizarr sziklaformációi. Végül a Ferenc József-gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

17. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown

Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén Queenstownba. Délután, fakultatív program keretében, többféle lélegzetelállító élményben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

18. nap: Milford Sound

Kirándulás a fenséges látványt nyújtó Milford Soundhoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE Anau-tónál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. Délután, visszatérve Queenstownba rövid városnézés következik. Szállás Queenstownban.

19. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua

Reggeli órákban repülés Auckland-be, onnan továbbutazás busszal Rotoruába. Útközben megálló a Waitomo barlangoknál, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. Rotoruát két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi folklór hagyományokkal. Szállás Rotoruában.

20. nap: Rotorua – Auckland

Délelőtti irány a Wai-O-Tapu geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (pl. Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A Lady Nox nevű gejzír kitörése minden délelőtt ugyanabban az időpontban figyelhető meg. A Te Puia Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos faragás és szövés mesterségének fortélyait. Látogatás Agrodome-ban, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé, valamint egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Auckland felé, szállás.

21. nap: Auckland – Dubaj

Auckland különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A települést vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületébe, a Skytower-be. Rövid szabadidő után transzfer a repülőtérre és búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

22. nap: Dubaj – Budapest

Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Vár az ötödik kontinens, Ausztrália, Tasmánia és Új-Zéland, 22 nap/19 éjszaka 1 személyre reggelivel, repülőjeggyel, idegenvezetéssel, februárban

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére