166.500 Ft helyett 129.900 Ft: Ismerd meg Puglia tündéri látnivalóit, a trullik földjét – 8 nap 3-csillagos szállással, reggelivel és emlékezetes programokkal

Ajánlat kód: 28918
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

129.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 28918

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Lépj az olasz csizma sarkára és kerülj közelebb egy varázslatos birodalom szépségeihez!

Opciók:

Autóbuszos utazás Pugliába, 3-csillagos szállás 7 éjszakára, reggeli és magyar nyelvű idegenvezetés egy főnek

  • 2018.07.06. - 07.13.: 166.500 Ft helyett 129.900 Ft
  • 2018.09.07. - 09.14.: 166.500 Ft helyett 129.900 Ft

Az ár tartalmazza egy főnek:

  • Autóbuszos utazás
  • 3-csillagos szállás 7 éjszakára (4 éj Alberobello környékén, 2 éj Riminiben, 1 éj Canosa di Puglia környékén)
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás: 565 Ft / fő / nap
  • Útlemondási biztosítás: 1,3%
  • Foglalási díj 12 éven felülieknek: 1.500 Ft / fő
  • Üdülőhelyi díj: 2 € / fő / éj
  • Egyágyas felár: 36.900 Ft / fő / turnus - felár nélkül is foglalható, amennyiben vállalod a garantált társítást 2-3-ágyas szobában!
  • Vacsora felára: 26.900 Ft / fő / turnus
  • Belépők, fakultatív programok és felárak

Fontos tudnivalók:

  • Az esetleges elírási hibákért felelősséget nem vállalunk.
  • Az ár időközben változhat, a végső árkalkuláció az utazási irodával való szerződéskötéskor derül ki.
  • 3. ágyon 12 éves korig 10% kedvezmény kapható az alapárból
  • Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó)
  • Nincs éjszakai utazás!
  • Szükséges úti okmány: érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél
  • Fel- és leszállási lehetőségek: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

A dél-olasz tartomány, Puglia eredeti hangulattal, és merőben más építészeti emlékekkel, természeti szépségekkel rendelkezik, mint Itália ismertebb tájai. Itt csodás, azúrkék tenger, aprócska falvak és barokk gyöngyszemek várnak ránk, nem is beszélve a világörökség részeként számon tartott, meseszerű trullikról, az apró, kúp alakú „sipkás” tetőkkel épített házakról, és Matera egyedülálló, semmihez sem hasonlítható barlangvárosáról. Egy igazán tartalmas és izgalmas program vár rád, ha elindulsz megismerni az olasz csizma sarkán fekvő, elragadó, és még kevésbé ismert dél-itáliai településeket.

Program:

  • 1. nap Budapest, Rimini

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Érkezés Riminibe, Fellini városába a kora esti órákban, szálláshely elfoglalása, majd lehetőség nyílik elvegyülni a nyüzsgő óváros esti kavalkádjában, vagy egy kis pihentető sétát tenni a tengerparton.

  • 2. nap Rimini, Pescara, Foggia, Canosa di Puglia

Reggeli után folytatjuk utunkat az egyedülálló olasz csizma sarka felé, Puglia tartományának gazdag, megszámlálhatatlan látnivalóihoz. Megállunk az egykori, római alapítású tengerparti városban, Pescara-ban, ahol az óváros gyönyörű épületei a történelemről regélnek. Megtekintjük a katedrálist, a mediterrán virágruhába öltözött tengerparti sétányon végighaladva a kikötőt, a különleges Ponte del Mare íves gyalogos és kerékpáros hídját, és akinek kedve van, megkóstolhatja az illatozó helyi halételeket egy tengerparti étteremben. Míg utunkat eddig a kéklő tenger kísérte, délutánunkat már a nápolyi királyság idejében hegytetőre épült csodálatos Foggia városában folytatjuk. Gyalogos sétánk alatt ellátogatunk a lenyűgöző Santa Maria Assunta Katedrálishoz, majd a Piazza del Lagon keresztül a festői Szent Domonkos templomhoz, a közelben található városházához, a Művészeti akadémiához és a város legrégebbikéhez, a Dogana palotához. Rövid szabadidő után továbbutazunk Puglia legjelentősebb régészeti központjához, amely egyben egyike Olaszország legrégebbi idők óta lakott városainak, Canosa di Puglia környékére.

  • 3. nap Barletta, Trani, Bari, Alberobello

Reggelink után autóbuszra szállunk, és a napot, az egykor magyar kézben álló Barletta-ban kezdjük. A régi időkre visszanyúló történelemmel rendelkező, középkori hangulatú kikötővárosban felkeressük a Castello Svevot és a Szűz Máriának szentelt román stílusú Bazilikát is. Következő megállónk Trani lélegzetelállító városában lesz. Sétálunk a festői óvárosban, a kikötőben és a szépséges székesegyház környékén. A fehér színű mészkőből épült, márványos város ég felé nyúló épületei elképzelhetetlen kontrasztot nyújtanak a vad, kéklő tengerből kiemelkedve. Városnézésünket a Római Birodalom jelentős kikötőjében, Bariban folytatjuk, ahol az apuliai romantika épületeivel és hangulatával ismerkedünk. Az óváros girbe-gurba utcáin sétálva körbeölel minket a dél-olasz hétköznapi élet. Felejthetetlen élménynek ígérkezik! Az utcákon sétálva részesei lehetünk a város múltjának és jelenének. Az olaszok a keskeny sikátorokban, több emelet magasságban teregetik ki a frissen mosott ruhákat, ugyanúgy, ahogyan azt a régmúltban is tették. Az óvárosban felkeressük Szent Miklós püspök ereklyéit, a püspök földi maradványai fölé emelt bazilikát, majd megérkezünk a kikötőbe, ahol halászok kínálják a frissen fogott zsákmányukat. Lazításként megkóstolhatjuk Puglia jellegzetességét, az ízletes focaccia-t, az olasz kenyérlángost is. Érkezés az Alberobello-környéki szálláshelyünkre az esti órákban.

  • 4. nap Matera, Martina Franca, Alberobello

A mai nap a hab a tortán az élmények között, hiszen semmihez sem hasonlítható városkákkal ismerkedünk (28 € / fő). Matera semmihez sem hasonlítható barlangvárosába utazunk. A világörökség részét képező, az őskorban lakott barlanglabirintusok, a bevájt épületek, lakások, templomok halkan suttogják ősi történetüket. Sétálunk az óvárosban, és a ciszternalakások bűvkörében. Ezek után kóstolót kapunk a különleges helyi ízekből: a materai kenyérből, dzsemekből, szószokból és likőrökből. Innen a fenséges Murgia-fennsík legmagasabb dombján, a Monte San Martino-n épült Martina Franca-ba utazunk, ahol az ódon óváros középkori palotái és barokk templomai hirdetik múltjukat. Bolyongunk a hangulatos kis üzletek és éttermek között, ellátogatunk a helyi katedrálishoz és jut szabadidő is, hogy pihenjünk egy kicsit a városka valamelyik elragadó tereinek egyikén, vagy egy környékbeli üzemben megismerkedhetünk az igazi, friss, lágy mozzarella sajt készítésének titkaival. Alberobello-ba utazunk tovább, ahol Apulia egyedülálló csodás építményei, az ősi, fehérre meszelt, meseszerű, jellegzetes, kúp alakú tetős, „sipkás” házak, a trullik találhatóak. Mivel a település egyes negyedei csak trullikból állnak, ezért egészen különleges élmény az utcákat járni ebben az elvarázsolt környezetben. Sétánk után szabad program, vásárlási lehetőség a helyi kézműves termékekből, vagy megkóstolhatják a helyi kedvelt, zamatos bort, a Primitivot is. Életre szóló élményekkel térünk vissza Alberobello környékére, a szálláshelyünkre.

  • 5. nap Locorotondo, Ostuni, Polignano a Mare

Kirándulásunk alatt ötvözzük a sokszínű kulturális látnivalók és a tengerparti pihenés élményét! (25 € / fő) Elsőként a "kerek városba", Locorotondo-ba megyünk. így Puglia legromantikusabb városával ismerkedünk. Utunk a Trullok völgyén halad át. Lenyűgöző a kör alaprajzú városka, amely messziről fehérlik a zöldellő völgy felett. Elsétálunk a kis utcákon keresztül a Citadellához, ahonnan a páratlan szépségű város és a természet köszön vissza. A kacskaringós, ódon sikátorok által körülölelve találjuk a főtéren álló monumentális, Mártír Szent Györgynek szentelt templomot. Innen a fallal védett fehér város, Ostuni felé indulunk. Gyalogosan ismerjük meg a sikátoros óvárost, amelyre a domb tetején magasodó Dóm épülete tekint le. Szabadidőnk alatt megkóstolhatjuk a helyi termelők által készített, többféle ízesítésű, bársonyos olívaolajokat. Ostuni városából a pugliai tengerpart legvonzóbb városkájába, Polignano a Mare-ba, a Szépség és a Szörnyeteg című film forgatási helyszínére érkezünk. A meredek sziklafalra épített település drámai szépségét fokozzák a házak alatti barlangok, a fehér házak, a teraszos utcák, és a kristálytiszta, kéken csillogó víztükör. A fő látványosságok megtekintése után a környék egyik keskeny, védett, elragadó öblében megmártózhatunk a tenger hűsítő habjaiban is (időjárás függvényében). Visszaérkezés Alberobello környékére, a szálláshelyünkre a kora esti órákban.

  • 6. nap Lecce, Brindisi

Reggelink után a „Dél Firenzéje” néven emlegetett Lecce-be utazunk, ahol az ókori művészet keveredik lépten-nyomon a barokk kifinomult jegyeivel. A gazdag múltat hirdető, csodás városban a római amfiteátrum, a Dóm, a város számtalan fejedelmi szépségű palotája méltó példái a két kor lenyűgöző, sokszínű építészetének. A történelmi belváros dúsan díszített épületei, szobrai a könnyen munkálható leccei mészkőből készültek, és az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti és történelmi örökségét elevenítik fel. Az elbűvölő Lecce után egy másik gyöngyszemet, az igazi déli hangulatot árasztó Brindisi-t, az egykori Itália egyik legnagyobb, fenséges kikötővárosát látogatjuk meg. Délután még jut időnk egy sétát tenni az óvárosban, vagy pihenni a tengert átölelő kikötő egyik kávéházában, és megnézni a híres Via Appia végét jelző oszlopot is. Visszatérünk az Alberobello-környéki szálláshelyünkre az esti órákban.

  • 7. nap San Giovanni Rotondo, Ancona, Rimini

Reggelink után búcsút intünk ennek az egyedi atmoszférájú tájnak, hogy újabb lenyűgöző szépségeket láthassunk. Észak felé vesszük az irányt, és a Garganoi-félsziget mellett található varázslatos San Giovanni Rotondo-ba érkezünk, ahol a Pio atya emlékére állított Bazilikát látogatjuk meg. Riminibe tartó utunkat megszakítjuk egy pihenőre a híres Ancona történelmi városában. Nevezetességei közé tartozik a hatalmas, csillámló vízen pihenő tengerjáró hajókkal teli kikötő, és a fölötte magasodó hegyen fekvő székesegyház, valamint a kikötői Mole Vanvitelliana erőd 18. századi, ötszögletű épülete. Folytatjuk utunkat Riminibe, ahol az esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat.

  • 8. nap Rimini, Budapest

Reggeli után hazaindulunk, rövid megállókkal Szlovénián keresztül Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Puglia, a csodás olasz csizma sarka - barangolás a trullik földjén. Autóbuszos utazás, 3-csillagos szállás 7 éjszakára, reggeli és magyar nyelvű idegenvezetés egy fő részére. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Az utazás fix időpontjai: 2018.07.06. - 07.13., 09.07. - 09.14

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére