165.000 Ft helyett 129.000 Ft: Körutazás Erdély csodáin át, történelmi települések, Mátyás szülőháza, a Gyilkos-tó, és más látnivalók, 7 nap / 6 éjszaka 1 személyre buszos utazással

Ajánlat kód: 32087
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

129.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 32087

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj Erdély mesés tájain, a Gyilkos-tónál és a Tordai-hasadéknál, s vegyél részt egy hangulatos csángó vacsoraesten is egy májusi erdélyi körutazás során!

    • 2019. május 1-7. és 25-31. között: , 129.000 Ft
    • Július 07 - 13., Augusztus 14 - 20. és Szeptember 10 - 16. között: , 137.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 6 éjszaka szállás 3 és 4*-os szállodákban
  • Ellátás a programleírás szerint
  • Autóbuszos utazás

Felár

  • Egyágyas felár: 34.000 Ft

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS) – BUDAPEST – (MISKOLC) – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR (450 km)

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonok sort és a nyá­ron leégett Püspöki palota romjait is megtekintjük. Busszal megyünk be a központba. A Sebes-Körös hídján átsétálva a szín­ház épületét láthatjuk, ezt követi a sétálóutca. Itt rövid szabad­program. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Kolozsváron elő­ször Mátyás király szülőházához megyünk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb királyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bolyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy belvárosi **** szállodában, vacsora.

2. NAP: KOLOZSVÁR – SEGESVÁR – SZÉKELYUDVARHELY – CSÍKSZEREDA (280 km)

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt reggel pótoljuk, majd továbbutazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tra­gikus napjának történéseit bemutató kiállítást és emlékpar­kot. Ezt követően Szejkefürdőre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye. A dombtetőn lévő sír­emlékhez 14 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alak­jainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívé­ben található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitness terem…)

3. NAP: SZENT ANNA-TÓ – CSÍKSOMLYÓ – GYIMESBÜKK (250 km)

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1.000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyi­mesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legke­letibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd egy hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műso­ros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitif­fel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (jelentkezés a helyszínen): 30 €.

4. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA KASTÉLY) – SINAIA – BRASSÓ (290 km)

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztülutazunk Törcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. században kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb vár­kastélya az 1400-as évek közepén. Ezt követően továbbutazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülő­helye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szobája az érdeklődők számára nem-mindennapi élményt nyújt. A gyűj­teményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobrokat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmun­kákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképü­leteket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó: 7.500,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BÉKÁS-SZOROS – GYILKOS-TÓ – PARAJD – KOROND – MAROSVÁSÁRHELY (180 km)

Folytatjuk Erdély természeti látványosságainak felfedezé­sét. Utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utun­kat a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó kelet­kezésének történetét és legendáját. Séta a part mentén, majd szabadprogram étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányába. Továbbutazva Korondon, fafaragások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásárolhatunk is. Szováta Erdély leghíresebb fürdőhelye, rövid időtöltés az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órákban érkezünk marosvá­sárhelyi szálláshelyünkre.

6. NAP: MAROSVÁSÁRHELY – TORDAI HASADÉK – TOROCZKÓ (190 km)

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, ortodox katedrális, kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehe­tőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátó­dombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora a közelben.

7. NAP: NAGYENYED – GYULAFEHÉRVÁR – DÉVA – ARAD – BUDAPEST (600 km)

Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk, ahol városnézés következik. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyug­helye található. Továbbhaladva a Fejedelmek háza, valamint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunkban. A Maros völgyében haladva érkezünk Dévára, ahol látogatást teszünk a várba, mely történelmi emlékeinket idézi. Folytatjuk utun­kat Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Ezt követően Nagylaknál határátlépés. Este érkezünk Budapestre. Természetesen most is mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Összefoglaló. Körutazás Erdély csodáin át, történelmi települések, Mátyás szülőháza, a Gyilkos-tó, és más látnivalók, 7 nap/6 éjszaka 1 személyre buszos utazással, 2 májusi időpontban

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére