16 napos körutazás Közép-Amerikában, repülőjeggyel, illetékkel, buszos utazásokkal, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 33978
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.415.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33978

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz egy különleges világban, Közép-Amerikában, ahol lélegzetelállító tájakat és ősi kultúrák nyomát találhatod!

Időpont

  • 2021. november 30-december 15.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel és csomagdíjjal Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon átszállással
  • Belföldi repülést
  • Közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
  • 14 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanziót a 2. naptól (reggeli és ebéd vagy vacsora, 12 főétkezés) a 14. napon all inclusive ellátás
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Belépőjegyek árait
  • Magyar és helyi idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Határátlépési illetékek: kb. 95 USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • Kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80 USD / fő
  • Minimális utaslétszám hiányában, 12-14 fő esetén az 59.700 Ft-os / fő felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár: 252.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – San Jose

Repülés Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Poas Volcano Nemzeti Park – La Paz-vízesés – La Fortuna

Reggeli után irány a Poas Volcano Nemzeti Park (a vulkán aktivitásától függően), ahol ma is aktív vulkáni tevékenység figyelhető meg és emiatt a látogatás szigorú szabályokhoz kötött. Következő megállónk a La Paz-vízesés és a környező kertek, a 28 hektáros területen a vízesésen kívül mélyebb bepillantást nyerhetünk a Costa Rica-i élővilágba: különféle pillangókat, kolibriket és egyéb madarakat, vadmacskákat, majmokat ismerhetünk meg. Természeti szépségekben bővelkedő napunk végén La Fortuna környéki szállásunkra érkezünk. Szállás.

3. nap: Arenal – Monteverde

Délelőtt kirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban. A szunnyadó Arenal-tűzhányó 1998-ban tört ki legutóbb, de lávafolyások azóta is előfordulnak. Délután Santa Elena Cloud Forest Reserve, vagyis magyarul hivatalosan köderdő területét fedezzük fel lombkorona-tanösvényen bejárva és kilátópontokról megfigyelve. Szállás Monteverdében.

4. nap: Monteverde – San Jose

Reggeli után Monteverde magával ragadó erdeit fedezzük fel, mely biológiai sokféleségéről ismert. Libegő és lombkorona-tanösvény (akár 70 méter magasságban) segítségével egyedi módon lépünk kapcsolatba a természettel. A továbbiakban El Trapiche-t keressük fel, ahol megismerkedünk a cukornád feldolgozással, kávétermesztéssel, valamint a csokoládé és egyéb tipikus Costa Rica-i növényi alapanyagok feldolgozásával. Délután visszautazás a fővárosba, San Joséba és szállás.

5. nap: San Jose – Guatemalaváros

Reggeli után városnézés San Joséban: Demokrácia-tér, Nemzeti Bíróság épülete, Nemzeti Színház, Los Yoses városnegyed, Egyetem és Campus, a Fém Iskolaépület, mely belga acélból készült, mégis olyan, mintha kőből lenne, központi piac és a katedrális. Látogatás az Arany Múzeumban és a Nemzeti Múzeumban. Végül a Hispanidad-szökőkút egy kis szabadidő a San Pedro Bevásárlóközpontban, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Costa Ricából Guatemalába ősi maja kultúra és színes piacok földjére. Érkezés Guatemalaváros repülőtérre, majd transzfer a szállodába. Szállás.

6. nap: Guatemalaváros – Panajachel

Reggeli után indulás Atitlán-tóhoz. Panajachelben hajóra szállunk és csodás tájon haladva, a tó vízét átszelve Santiago Atitlánba. Ezt a vidéket 95%-ban tzutuhil indiánok lakják, megélhetésüket ma is a mezőgazdaság biztosítja elsősorban. A túloldalra érkezvén Maximón, a dohányzó maja istenség meghökkentő környezetben lévő szentélyét keressük fel. Ezt az éjszakát Panajachelben töltjük.

7. nap: Chichicastenango – Antigua

Reggeli után Chichicastenangónak vesszük az irányt, hogy felfedezzük a híres és színes piacot. Az árusok a környező hegyekből és falvakból gyűlnek össze a központi térre, hogy értékesítsék áruikat. A virágárusok a templom lépcsőjén sorakoznak, és az utcát szőnyegek borítják, faragott maszkok és fazekasáruk mellett számos egyéb kézműves termék kapható. Megtekintjük a piac mellett található 400 éves Szt. Tamás templomot, mely a gyarmati építészet szép példája. Érdekessége, hogy egy maja templom alapjaira épült és lépcsősorát mint maja emléket a mai napig tisztelik. A sámánok továbbra is rituálékhoz használják a templomot, füstölőket és gyertyákat gyújtanak. A későbbiekben indulás Antigua Guatemala felé. Szállás Antiguában.

8. nap: Antigua – Copan

Reggeli után városnézés Antiguában. A madridi apácák által 1736-ban megnyitott Las Capuchinas-kolostort egy 1773-es földrengést követően elhagyták. A helyreállítás 1943-ban kezdődött és ma is zajlik. Érdekessége az egyedülálló kerek torony és az abból nyíló 18 hálófülke. Városnéző sétánk ódon hangulatú barokk belvárosban érinti a Central Parkot, a katedrálist, a Főkapitányok Palotáját és a La Merced-templomot. Délután indulás a Hondurasi Copánba, határátkelés után elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás.

9. nap: Copán – Livingston

Reggeli a szállodában, majd felkeressük a hihetetlen Copánt, a gazdagon faragott sztéléiről ismerté vált romvárost. Ezek az alkotások a város főterét kötötték össze a szomszédos, piramisok és a paloták alkotta felsővárossal. Valamint a város labdapályával is rendelkezett. A késő klasszikus korszakban Copán szokatlanul virágzó volt, ahol nem csak az uralkodó osztályok, de középosztálybeliek is kőházakban éltek. Délután visszatérünk Guatemalába és transzfer Livingstonba. Szállás.

10. nap: Rio Dulce – Flores

Reggeli után Rio Dulce folyón hajózva bepillantást nyerhetünk a helyi madárvilágba és elhaladunk San Felipe de Lara pompás kis vára mellett, mely 1652-ben épült, hogy megvédje a környék kereskedő karavánjait a kalózok fosztogatásaitól. Ezután folytatjuk utunkat Flores felé. Szállás Floresben.

11. nap: Tikal

Reggel indulás Tikalba, az ősi maja civilizáció legnagyobb fennmaradt romvárosa. Ilyen még Mexikóban sincs. A méltán Világörökségi helyszín Mezoamerika egyik meghatározó birodalmának, a maja civilizációnak egyik legjelentősebb központja volt, mely Kr. u. 200 és 850 között élte fénykorát. Ebédünket a dzsungelben fogyasztjuk el. Délután visszatérés a szállodába. Szállás Floresben.

12. nap: Xunantunich (Belize) – Chetumal

Ezen a napon Belizen keresztül a mexikói Chetumalba utazunk. Határátkelés után Belize egyik legérdekesebb régészeti lelőhelye Xunantunich vár ránk. Majd indulás a mexikói határhoz és a belépést követően az éjszakát Chetumalban töltjük.

13. nap: Bacalar – Tulum – Riviera Maya

Reggeli után észak felé vesszük az irányt, utunk a varázslatos Bacalarban szakítjuk meg, melynek türkizkék lagúnája lélegzetelállító látványt nyújt. Tulum, minden más maja várossal ellentétben az egykori település közvetlenül a tengerparton épült fel. Legjelentősebb épületei: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Délután megérkezés Maja Riviérára, szálláshely elfoglalása. Szállás.

14. nap: Riviera Maya

Egész nap szabad idő, üdülés a Maja Riviérán. Szállás.

15. nap: Riviera Maya – Cancun

Szabad program hazaindulásig. A szobák és szállodai szolgáltatások délig vehetők igénybe, de indulás előtt egy közös szobát biztosítunk átöltözésre, felfrissülésre. Délután Végül Cancun repülőterére hajtunk és hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest

Érkezés Budapestre, európai átszállással az esti órákban, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

16 napos körutazás Közép-Amerikában, repülőjeggyel, illetékkel, buszos utazásokkal, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére