Tanulj meg mennyei kézműves reggelit készíteni finom és egészséges alapanyagokból!
A kézműves ételek és italok mellett az otthoni kenyérsütés is kezd újra divatba jönni. Nem csak azért, mert jó móka és nosztalgiaidézés, hanem mert – kihagyva a felesleges és egészségtelen adalékanyagokat – te állíthatod össze az alapanyagokat és összetevőket a saját ízlésedhez mérve.
Dagasztás és kovászkészítés ide vagy oda, a kenyérsütés maga nem feltétlenül időigényes folyamat. Valójában az előbb említett két dolog az, ami munkával jár – a bekevert tészta ezután magától megkel, a sütő pedig elvégzi helyettünk a további folyamatok oroszlánrészét.
Az egyszerű kenyérhez nem is kell több, mint liszt, só, víz és élesztő. Esetleg a kovász, amit saját magad is el tudsz készíteni egy kis odafigyeléssel. Bár a legtöbb biobolt polcain megtalálható az előre elkészített kovászpor, saját kovászt is készíthetünk, akár élesztőmentesen. A kenyér könnyebb állagú, jellegzetes ízű és illatú lesz, sőt, sokkal tovább megőrzi frissességét.
Ha már kicsit belejöttél, engedd szabadon a fantáziádat és kísérletezz az összetevőkkel, ízesítsd tésztádat fűszerekkel, magvakkal és – hogy még finomabb legyen a végeredmény – készíts hozzá házi vajat is! Ehhez csupán jó minőségű házi tejszínre, egy kis türelemre és habverőre van szükséged.
Nevezz be az EASE Therapy kiscsoportos főzőklubjába és nyerj betekintést az egészséges alapanyagokból készült házi kenyér, házi kovász és házi vaj elkészítéseinek fortélyaiba!
A menü:
- Házi natur vaj
- Házi joghurt
- Házi sajt
- Ropogós házi Olivás Bagett
- Rozs cipó
- Hagymás buci
- Kovász
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról