15 napos körutazás Skandináviában, az Északi-fokhoz, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel - Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm és a fjordok

Ajánlat kód: 34052
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

714.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34052

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a világ legészakibb városába és gyönyörködj az éjféli napsütésben!

Időpont

  • 2023. július 11-25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet az autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 10 € + 190 svéd korona + 715 norvég korona
  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

2. NAP: HAMBURG

Reggeli után Hamburg felé indulunk, mely Európa egyik leg­gazdagabb városa. Kikötői negyede – melyet a buszból látni is fogunk –, hatalmas forgalmat bonyolít le. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a Városháza. Továbbhaladva megtekintjük a Szent Mihály evangélikus főtemplomot, melynek tornya több mint 130 m magas. Este már repülős utasainkkal együtt szállás.

3. NAP: PUTTGARDEN – RØDBY – KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába, majd városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, Városháza, majd sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hable­ány” szobrot. Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba.

4. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóban gya­logos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyedben és a központban sétálhat, valamint élvezheti, hogy milyen sokáig van világos.

5. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

6. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus katedrálist tekintjük meg, ahol a norvég koronázási ékszerek is találhatóak. Ezt köve­tően séta a központban. Délután a Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve mesés tájon haladunk. Láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet is. Szállás.

7. NAP: MO I RANA – TROMSØ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. A megálló alatt fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

8. NAP: TROMSØ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikötő­vel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg a Struve Földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elér­jük Magerøya szigetét. A nap során számtalan alkalommal talál­kozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyör­ködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinen­sünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásá­rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

10. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

11. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt látogatás az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában”, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a hivatalos „Mikulással” is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslapot adha­tunk fel, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

12. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI

A déli órákban érkezünk Helsinkibe, ahol kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram, kb. 19 órakor beha­józás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

13. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: óváros, melynek keskeny utcácskáin sétálunk. Lefényképezhetjük a monumentális Királyi palotát, és a közelében lévő katedrálist. Amig a Parlament az óvárosban van, a Városháza már egy másik szigeten található.... A repülős utasok hazaindulnak. Többiekkel továbbmegyünk a kikötőbe, éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belső kabinokban.

14. NAP: GDANSK – LODZ

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros… Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

15. NAP: LODZ – CZESTOCHOWA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk a Czestochowa mellett található Jasna Goránál, ahol a pálos rendi kolostor található a Fekete Madonnával. Lengyelországot elhagyva, Szlovákián és Csehországon keresztül, rajkai határátlépéssel, várhatóan 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat vissza­szállítjuk a felszállási helyükre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás az Északi-fokhoz, buszos utazással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel - Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm és a fjordok

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére