148.800 Ft helyett 119.900 Ft: 4 napos körutazás 1 személyre a balti államokban, reggelivel, programokkal, kompjeggyel, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33309
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

119.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33309

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy 4 napos baltikumi körutazáson Finnországon és Lettországon át!

Időpont

  • 2019.10.19. - 2019.10.22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • A megadott programokat
  • A kompjegyet
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőjegy irányár illetékkel kb. 75.000 Ft
  • Belépőjegyek kb. 15 Euro (a helyszínen fizetendő)
  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • BBP biztosítás

Felárak

  • Egyágyas felár 37.000 Ft
  • Félpanzió 23.500 Ft

Program

1. nap: Budapest - Riga

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Lettország fővárosába, Rigába 13:15-kor. Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. Talán a 19-20. században épült szecessziós épületek a legszebbek a városban. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el. Alapjait már a 2. században letették, a 14. századtól kezdődően pedig a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. Megkezdjük városnézésünket a "Baltikum Párizsában”, ahol sétánk során a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejes ház és a Svéd kapu felkeresése alkalmával szinte minden stílussal találkozunk, a gótikától a szecesszióig. A Rigai Dóm építését 1211-ben kezdték el, jelenleg a Lett Lutheránus egyház püspöki főszékesegyháza. Rendkívüli értéke az 1601-ben készített orgona, mely 7000 darab sípjával a világ egyik legnagyobb mechanikus templomi orgonája. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is. Szállás Rigában (1 éj). Szálloda: Welton Riga

2. nap: Rundale - Sigulda - Tallinn

Reggeli után a kurlandi hercegek nyári rezidenciáját, a "Baltikum Versailles"-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Utunkat Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére folytatjuk. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A festői erdős területen három várrom is található, melyeket a templomos lovagok és a német lovagrend alapított. A nemzeti parkban az "istenek kertjét", a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája vár minket: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinban (2 éj). Szálloda: Metropol Hotel

3. nap: Tallinn

Tallinn óvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, a középkorban az észt őslakosok elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és annak kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, ahol a tornyoknak neve van, mint pl.: Hosszú Hermann vagy Öreg Tamás. A séta során útba ejtjük a Szent Olaf templomot, a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret a gótikus Városházával, a Feketefejűek házát és a „Három nővért”, mely utóbbiak kereskedőházak voltak. A városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt, jelenleg közel 2 km hosszban öleli körbe az óvárost. Áll még 26 torony is, melyek közül néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni. Szállás Tallinnban.

4. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos körutazás 1 személyre a balti államokban, reggelivel, programokkal, kompjeggyel, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére