13 napos körutazás 1 főre Madagaszkáron, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – vár Antananarivo, az óceán és a lemúrok

Ajánlat kód: 33984
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

676.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33984

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj a fantasztikusan gazdag növény- és állatvilággal, a cuki lemúrokkal és varázslatos tájakkal Madagaszkáron!

Időpont

  • 2019. október 13-25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • 3 csillagos szállodákban + 2 éj repülőn
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Magyar nyelvű helyi idegenvezetést
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőjegy 240.000 Ft         
  • Repülőtéri illeték kb.  170.000 Ft/fő változhat
  • Repülőtéri transzferek 12.000 Ft/fő

Program

1. NAP: INDULÁS BUDAPESTRŐL

Indulás az esti órákban Budapestről. Átszállás Isztambulban. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

Érkezés a menetrendnek megfelelően, várhatóan a délutáni órákban Antananarivóba, Madagaszkár fővárosába. A repülőtérről saját transzferünk visz minket a belvárosban lévő szállodánkba. Vacsoráig szabadprogram, séta lehetőség a belvárosban. Felfedezzük a város mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország minden részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk.

3. NAP: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE

Reggeli után elindulunk dél-nyugat felé, ahol Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. Elhaladunk a vörös kőből épült házak mellett, láthatjuk a helyieket zebuk segítségével földet művelni. Ambatolampy faluban meglátogatunk egy tradicionális öntödét, ahol zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek évszázados hagyományoknak megfelelő módszerekkel. Délután érkezünk Antsirabébe ami, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Meggyőződhetünk arról is, hogy joggal hívják Antsirabet a pousse-pousse-ok (kézi hajtású riksák) városának. Érdekesség, hogy a város egyik utcáját a híres magyar világutazó-kalandorról, Benyovszky Móricról nevezték el. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsorázunk.

4. NAP: ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA

Reggeli után továbbutazunk első megállónk felé, ami a madagaszkári fafaragás központja, Ambositra lesz. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy igazi zafimaniry fafaragó műhelybe, ahol megtekinthetjük az autentikus fafaragó művészet mestere­inek munkáját. Végállomásunk Ranomafana falu lesz, nevének jelentése „meleg víz”, amelyet az itt található, körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező termálfürdőről kapott. Este törpe egérmaki-lesre indulunk, mely során megpróbáljuk meglesni a legkisebb lemúrfajtát. Szállásunkon vacsora.

5. NAP: RANOMAFANA – FIANARANTSOA

Reggeli a szállodában, majd a Ranomafana Nemzeti Parkba megyünk, mely 2007 óta az UNESCO világörökség része. A parkban több órás túrát teszünk, mely során nagy eséllyel láthatjuk az itt őshonos arany bambusz lemúrt, a vörös makit, és a törpe egérmakit is. Következő megállónk Sahambavy, amely a teaültetvényéről híres. Itt megismerjük a teagyártás folyamatát, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután Fianarantsoa következik, a kultúra városa. Megtekintése során egy nagyon érdekes látogatás is vár ránk: felkeressük a híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsora.

6. NAP: FIANARANTSOA – RANOHIRA

Reggeli után folytatjuk utunkat, első megállónk Ambalavao városa lesz: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avohófa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Lesz lehetőség megtekinteni a készítés folyamatát. Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz: az Anja magán­park. Később folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohirába. Elhagyjuk a felföldet, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére. Ha szép időnk van, a nap­lementét megtekinthetjük az „Isalo ablaka” elnevezésű, hatal­mas sziklaképződményről. Este érkezünk szállásunkra, ahol vacsora.

7. NAP: RANOHIRA – ISALO NEMZETI PARK

Megreggelizünk, majd egész napos kirándulásra indulunk az Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túl­nyomó része itt is endemikus: panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavarpálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Aki elég bátor, itt meg is mártózhat a hideg vízben. Az esti órákban érünk szállodánkba, ahol vacsora. Sötétedés után érdemes lehet sétálni egyet, mert a fényszennyezéstől szinte mentes csodás égbolton megcsodálhatjuk a ragyogó Tejutat, és az északi-féltekéhez képes sokban különböző csillagképeket.

8. NAP: RANOHIRA – TULEAR – IFATY

Reggeli után folytatjuk utunkat immár a napsütötte szavanná­kon. Az utat már a híres baobab fák (majomkenyérfák) szegélyezik itt-ott. Megpillanthatjuk a mahafaly népcsoport csodálatos síremlékeit is. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, ami a madagaszkári zafírbányászat központja. Már ebédidő előtt megérkezünk Tuléar kikötővárosába, más néven a Nap városába, előtte azonban még meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt arborétumot, és a Kagylópiacot. Folytatjuk utunkat az óceánparton, ahol pihenésünket egy kis halászfaluban fogjuk tölteni. Szállodánk közvetlenül a tengerparton lesz, az Indiai óceán képeslapba illő, homokos, pálmafákkal tarkított partjainál. Itt átállhatunk mi is a madagaszkári „mora-mora” (lassan-lassan) ritmusra. Este vacsora.

9. NAP: IFATY

Reggeli a szállodában, majd délelőtt meglátogatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt zebu fogattal, azaz púpos szarvasmarha által húzott szekéren. Túra közben megfigyelhetjük a kaméleonokat, madarakat; valamint megismerkedhe­tünk a helyi lakosság által használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Délután szabadprogram az óceánparton, de lesz lehetőség fakultatív programokra is: búvárkodás palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál; vagy pirogue – motorcsónakos túra – a tengerparti mangrove erdő­höz. A programok kínálatában még megtalálható a tradicionális „vezo” halászat és a modern, motorcsónakos, mélytengeri halászat, továbbá lesz alkalom quad túrára a falut körülvevő fehér homokos dűnéken. Programokra jelentkezés a helyi szervezőknél. Este vacsora.

10. NAP: IFATY

Egész napos szabadprogram a tengerparton, este vacsora.

11. NAP: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO

A mai napon belföldi repülőjárattal a menetrend függvényé­ben visszaindulunk Tulearba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivóba, majd transzfer a szállodába. Ezt követően megtekintjük a fővárost, Antananarivót. Kirándulást teszünk az UNESCO világörökség részét képező Ambohimanga („Kék domb”) palotához is. Pazar panoráma nyílik a mellette található kilátóhelyről. Este érünk szállásunkra, ahol vacsora.

12. NAP: ANTANANARIVO – REPÜLÉS

Reggeli után meglátogatjuk az Antananarivótól 25 km-re talál­ható Lemúr Parkot. A látogatók itt közelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. Ezután transzfer a repülőtérre, Várhatóan a délutáni órákban hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Kora reggeli órákban érkezés Isztambulba, ahol átszállás és vár­hatóan a délelőtti órákban érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

13 napos körutazás 1 főre Madagaszkáron, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére