120.000 Ft helyett 97.000 Ft: Történelmi és egyházi emlékek nyomában, Luther városai, megannyi világörökség, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre reggelivel és buszos utazással

Ajánlat kód: 28294
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

97.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 28294

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Idézd fel a reformáció történetét Luther személyén keresztül egy izgalmas történelmi kiránduláson!

Mi mindent tartalmaz az alapár?

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Belépő

  • Kb. 29 € + 230 CZK

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – USTI NAD LABEM (620 km)

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán áthaladva jó rálátásunk lesz Pozsonyra. Szlovákiát elhagyva, már Csehországban a határ után rögtön Lednicére érkezünk, mely az első világörökségi helyszín az utunk során. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Továbbutazunk és rövid pihenők beiktatásával. érkezünk a cseh-német határ mellett fekvő Ústí nad Labembe, ahol elfoglalhatjuk szállásunkat.

2. NAP: USTI NAD LABEM – DREZDA – WITTENBERG (230 km)

Reggeli után útra kelünk és délelőtt megtekintjük Drezdát. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Zwingert, a Miasszonyunk-templomát, az egykori szász választófejedelmi palotát, ahol a csodás kincseket felsorakoztató Grünes Gewölbe kincstára is található, az új piacteret, a Brühlteraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Drezda Elbaparti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Jogosan? Idegenvezetőnk magyarázata után Önök is eldönthetik. Rövid szabadidő után folytatjuk utunkat Wittenbergbe (Unesco világörökség), abba a városba, ahonnét a reformáció világhódító útjára indult. Az itteni vártemplom kapujára tűzte ki ugyanis 1517. október 31-én Luther Márton 95 tételét és itt található a reformáció szellemi atyjának síremléke is. Városnézésünk során megtekintjük a piacteret és a városházát, Luther szobrát, a szomszédos városi templomot, amely prédikációinak helyszínéül szolgált, a Wittenbergi Egyetemet, majd Luther lakóházát, ahol Luther családjával élt és tanított. (Sétánk során, a házak falain megcsodálhatjuk azokat a névtáblákat, amelyek a történelem híres alakjainak wittenbergi tartózkodására emlékeztetnek. Szállás.

3. NAP: EISLEBEN – ERFURT (190 km)

Eisleben, más néven Lutherváros. Ebben a városban található utunk névadójának szülői háza és az a ház is, ahol meghalt. További látványosságok: Szent Péter-Pál templom, ahol Luthert keresztelték, ill. a Szent András templom, ahol Luther szószéke van. Az utolsó prédikációját is itt tartotta. Ezek is az UNESCO világörökség részei. Erfurt a következő megállónk, a városnézés során olyan érdekes látnivalók várnak ránk, mint a Kereskedők hídja, mely 125 m hosszú és 32 lakás található rajta és a kis kézműves üzletek. Továbbhaladva, a régi Erfurti Egyetem épülete, Szent Mária katedrális és St. Severus templom, melyekhez egy hatalmas lépcsősoron lehet följutni, ahol a szegedihez hasonló szabadtéri játékokat szoktak tartani. Továbbá itt található az Ágoston rendi kolostor is, melynek állandó kiállítása bemutatja nekünk a szerzetesek életét, Luther erfurti éveit és a hitújító híres szerzetesi celláját. A szabadidő alatt lehetőség nyílik a Luther által „tornyokban gazdag városnak” nevezett Erfurt középkori hangulatot árasztó utcáinak feltérképezésére is. Ezt követően utazunk szállásunkra.

4. NAP: WARTBURG – EISENACH – REGENSBURG (340 km)

Reggeli után Wartburg várába megyünk. A vár az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Itt fordította Luther német nyelvre az Újtestamentumot. A szobája eredetiben fennmaradt. A magyarok számára Wartburg azonban azért is jelentős helyszín, mert itt élt Árpád házi Szent Erzsébet, a szegények és elesettek támogatója. Istennek tetsző életének számos mozzanatát ábrázolták a művészek a vár falait díszítő festményeken és mozaikképeken, ezeket mi is megtekinthetjük túránk során. Németország egyik legszebb középkori vára a hegy tetején található és gyalog, kisbusszal vagy gyerekeknek szamárháton lehet följutni. Ezt követően városnézés Eisenachban. Ez Bach szülővárosa. Itt található a Bach ház, a vásártéren a Szent György templom, ahol Türingiai Szent Erzsébet megházasodott és Johann Sebastian Bach keresztelkedett. Bach is és a család többi tagja is sokat zenélt ebben a templomban. Eisenachban is van Luther ház, ahol gyerekkorában az iskolai szüneteket töltötte a későbbi prédikátor. Délután érkezünk Regensburgba. A legszebb látnivalói: Dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a világörökség részének nyilvánították. Szállás Regensburg környékén.

5. NAP: REGENSBURG – WALHALLA – BUDAPEST (650 km)

Reggeli után elhagyva szállásunkat hazafelé indulunk. Mai megállónk a Regensburg közelében található Walhalla lesz. Walhalla a hírnév temploma, amelyet I. Lajos bajor uralkodó avatott fel 1842. október 18-án. A korábbi korokban kiemelkedő teljesítményt nyújtó német kapcsolódású személyek Pantheonjaként ismert épületben kb. 190 prominens személyiség mellszobra vagy emléktáblája található. Nemcsak német származású emberekről van itt szó, helyet kapott itt pl. II. Katalin orosz cárnő, és a flamand festő Rubens is. Továbbutazunk és rövid pihenők beiktatásával az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Buszos felszállási helyek

  • Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV töltőállomások, Budapest, Üllői út
  • Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 Agip, Budaörs, Garibaldi utca
  • Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 TESCO Extra Debrecen-Kishegyesi út, Debrecen, Kishegyesi út
  • Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Decathlon, Dunaújváros, Kandó Kálmán tér
  • Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 MOL, Füzesabonyi, Füzesabony
  • Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Lukoil, Gyöngyös
  • Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 Agip, Győrújbarát
  • Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Parkoló, Kecskemét, Deák Ferenc tér
  • Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 1
  • Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 McDonald's, Miskolc, Búza tér
  • Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Nyíregyháza, Állomás tér
  • Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus Parkoló, Pécs, Vasút utca
  • Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Szeged Étterem, Szeged, Széchenyi tér
  • Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 RobotWash Shell Szekszárd, Szekszárd, Rákóczi utca
  • Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 McDonald's, Tatabányai, Vértesszőlős, Határ út

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Luther városai, megannyi világörökség, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre reggelivel és buszos utazással

Fontos

Időpont: 2018. augusztus 12-16 • Amennyiben a vendég egyedül utazik és nem kíván osztozni senkivel a szállásán egyágyas felár kerülhet felszámításra

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére