12 napos bortúra Dél-Afrikában, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, reggelivel, 8 vacsorával, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37286
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

985.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37286

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg Dél-Afrika legjobb borait és csodáld meg vadregényes tájait!

Időpont

  • 2021. október 31.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel a teljes viszonylatra (8 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb. 245 000 Ft)
  • 6 éjszaka Fokvárosban 4* szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel
  • 3 éjszaka borfarmon kétágyas szobákban reggelivel
  • Nyolc alkalommal vacsorát, egy alkalommal ebédet
  • Program szerinti kóstolókat, pincelátogatásokkal
  • Transzfereket, kirándulásokat autóbusszal
  • A magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó: kb. 20 EUR/fő
  • Belépők: kb. 130 EUR (változhat)
  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár 173 000 Ft

Program

1 - 2. nap: Budapest – Fokváros

Utazás Budapestről 16:20-kor a Quatar Airways repülőjáratával, dohai átszállással.

Érkezés Fokvárosba másnap délben, ahol a helyi, magyar nyelvű idegenvezető várja a csoportot a repülőtéren. Miután felfrissítettük magunkat szállásunk elfoglalása után, megkezdjük a város felfedezését. Elsőként a város központját, a Company’s Gardent nézzük meg a Parlament épületével, majd Bo-Kaap, a maláj-negyed következik, ezután, -kedvező időjárási viszonyok esetén- felvonóval felmegyünk a város jelképére, az 1085 méter magas Tábla-hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Este vacsora és szállás Fokvárosban (4 éj).

3. nap: Fokváros

Ezen a napon egy egész napos túra keretében járjuk be a foki-félszigetet, egészen a Jóreménység-fokig, és útközben más látnivalókat is megtekintünk: elsőként a Muizenberg strandnál állunk meg egy kis óceánparti sétára, és nézzük meg az ikonikus színes tengerparti kabinokat, majd Kalk-öböl kikötőjét és halpiacát járjuk be, aztán megérkezünk a Tábla-hegység Nemzeti Parkba, a Jóreménység-fokhoz, amin belül elérjük Afrika leg- délnyugatibb pontját. A program végeztével –jó idő esetén-egy gyönyörű panoráma úton haladva térünk vissza Fokvárosba, ahol este elfogyasztjuk vacsoránkat kiváló dél-afrikai borokkal kísérve egy helyi étteremben.

4. nap: Fokváros és Robben Island, a börtönsziget

Délelőtt komppal átutazunk a Fokvárostól nem messze lévő kb. 1 kilométer széles Robben (Fóka)-szigetre, mely korábban lepratelep is volt, majd később az apartheid rezsim börtönkomplexuma működött itt, ahol a Dél-Afrikát elnökként 1994-től irányító Nelson Mandela is raboskodott. Délután szabadprogram keretében felfedezhetjük a kikötői városrészt, a Waterfrontot, ahol hangulatos bárok, éttermek és kávézók, valamint múzeumok találhatók. Fakultatív programként megtekinthetjük a nemrég nyílt Kortárs Afrikai Művészeti Múzeumot (Zeitz MOCAA), mely igazi nemzetközi szenzáció. Este egy egyedülálló vacsoraélményben lesz részünk: 4 fogásos büfé vacsora (welcome drinkkel) keretén belül kóstolhatjuk meg a dél-afrikai, de leginkább a fokföldi maláj konyha legfinomabb jellegzetességeit, miközben egy fergeteges zenés show műsor „meséli el” Fokváros történetét.

5. nap: Fokváros

Reggeli után bebarangoljuk a Tábla-hegy lábánál lévő 530 hektáros Kirstenbosch botanikus kert egy részét, ahol frissítő sétánk alatt többek között a Fokföldön honos növényeket csodálhatjuk meg, itt megtaláljuk a Dél-Afrikai Köztársaság jelképét, az óriás proteát is. Ezt követően az 1685-ben alapított Groot Constantia borbirtokra megyünk, mely Dél-Afrika egyik legrégibb borászata, és melynek kiváló minőségű, díjnyertes borait meg is kóstoljuk egy vezetett pincetúra keretében. Látogatást teszünk a különleges Steenberg borfarmon is, ahol egy Chardonnay MCC-t (pezsgő) és a pincészet 4 további elegáns borait ízleljük meg. Este vacsora egy helyi, afrikai étteremben, ahol az afrikai kontinens változatos ízvilága kerül asztalunkra pergő dobszó és tánc mellett.

6. nap: Sommerset West - Stoney Beach - Hermanus

Ezen a napon elindulunk felfedezni a borvidéket, melynek első állomása Sommerset West, mely a stellenboschi borvidékhez tartozik. A történelmi jelentőségű Vergelegen Borbirtokra látogatunk, ahol megkóstoljuk az itt termelt borfajtákat, majd  megtekintjük az udvarházat és bejárjuk a borfarm gyönyörű kertjét is, megcsodálva a park több, mint 300 éves kámforfáit. Ezután irány a Stoney Beach természetvédelmi terület, ahol egészen közelről figyelhetjük meg az afrikai pingvin kolóniát. Ezt követően érünk Hermanusba, a bálnákról nevezetes halászfaluba, ahol is szerencsével akár a szárazföldről is láthatunk bálnákat. Este szállás és vacsora Stellenboschban, egy borfarmon. (3 éj).

7. nap: Stellenbosch - Franschhoek

Reggeli után ellátogatunk a Thelema borfarmra, a Helshoogte-hágó tetején, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a völgyre. A Thelema és a Sutherland borfarmok összehasonlító borkóstolóját követően visszaereszkedünk Dél-Afrika második legrégebbi városába, Stellenboschba, amit körbejárunk. Ezt követően a Simonsig borászatban kóstoljuk meg a birtok díjnyertes habzóborát, a Kapsee Vonkelt és még 2 kiváló bort, majd este vacsora és szállás Stellenboschban.

8. nap: Franschhoek és a borvillamos

Reggeli után a Helshoogte-hágón átkelve Franschhoek-ba érkezünk, ahol a település francia történelmének megismerésével kezdjük a napot: megtekintjük a Hugenotta-emlékművet és múzeumot.  Ezt követően pedig egy ritka élménynek leszünk részesei: a franschhoek-i borászatok felfedezésére indulunk borvillamossal és busszal: a hop-on, hop-off (bármikor fel-le szállhatsz) elven működő nyitott villamos vagy busz segítségével annál a birtokon állhatunk meg éppen az útvonal kilenc borászata közül, melynél éppen kedvünk tartja.  Kifejezetten ajánljuk a La Motte Pincészet meglátogatását, ahol megkóstolhatjuk a díjnyertes Shiraz borát is, miközben Jacob Hendrik Pierneef tájképeinek egyedülálló kollekciójában gyönyörködhetünk! Miután egyénileg kiválasztva meglátogattunk pár gyönyörű birtokot. Kora este visszatérünk szállásunkra, és egy különleges braai (afrikansz nyelven: grillen sütött ) vacsorát fogyasztunk el.

9. nap: Stellenbosch – Paarl – Fokváros

Reggeli után, napunkat a Kanonkop Pincészetben lévő híres pinotage megízlelésével kezdjük. A borvidéken megtermő szőlőfajták közül a pinotage az egyetlen dél-afrikai fajta, ami a pinot noir és a hermitage (cinsault) fajták kereszteződéséből született, csak erre a régióra jellemző fajta. Ezután Paarlba utazunk tovább, ahol megnézzük az afrikaansz nyelv tiszteletére felállított Taal (nyelvi) Emlékművet, ahonnan egyúttal kiváló panoráma nyílik a vidékre, majd délután ellátogatunk egy gourmet farmra, ahol egyénileg kézműves finomságokat kóstolhatunk, mint például a helyi sajtok, húsok, csokoládé, fagylalt, kávé vagy sör. Miután mindenki kedvére ízlelhetett, visszatérünk Fokvárosba, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk. (2 éj)

10. nap: Fokváros –West Coast Nemzeti Park – Langebaan -Fokváros

A napot az Atlanti-óceán partvidékén töltjük, Fokvárostól északra. Első megállónk a Kwa ttu San Kulturális Központban lesz, ahol bepillantást nyerünk a san népek (más néven bushmanok vagy hottentották) életébe, és megkóstoljuk a messze földön híres gyógyteáikat. Ezt követően tovább utazunk Langebaan-ba, ami a Saldanha-öböl partján fekszik. Ez az öböl a nyugati partszakasz természetes kikötője. Itt egy igazi, helyi gasztronómiai élményben lesz részünk! Egy 10 fogásos, tengerparti hallakomának leszünk részesei (kedvező időjárási viszonyok esetén), melyet a napi fogásból a tűzön sütve, piknik szerűen, a szabad ég alatt fogyasztunk el, közben barangolhatunk a környező tengerparti szakaszon. Úton visszafelé keresztülutazunk a West Coast Nemzeti Parkon, ahol megfigyelhetjük a természetvédelmi terület ritka madárpopulációját, miközben gyönyörködünk a csodaszép lagúnában. Este a vacsora már fakultatív.

11-12. nap: Fokváros-Budapest

Délelőtt kicsekkolás a szállodából, majd szabad program. Délután transzfer a repülőtérre, majd 18:50-kor indulás a Quatar Airways járatával, dohai átszállással Budapestre. Érkezés másnap délben 12:10-kor a magyar fővárosba.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

12 napos bortúra Dél-Afrikában, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, reggelivel, 8 vacsorával, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére