10.990 Ft helyett 8.990 Ft: Kirándulás a föld alatt és a lombok felett a Zár feletti tanösvényen Bélai-Tátrában, egynapos buszos utazás 1 személy részére nyári vagy őszi napokon

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

8.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Lenyűgöző természet, izgalmas tájak, friss levegő vár Téged is nyáron vagy ősszel a Bélai-Tátrában

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást busszal
  • A szervezést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A belépők árát
  • Az étkezést
  • A biztosítást
  • A regisztrációs díjat (1.500 Ft/fő)

Belépők

  • Barlang: felnőtt 9 €, nyugdíjas 60 év felett és diák (diákigazolvány szükséges): 8 €
  • Tanösvény: felnőtt: 9 € gyerek (3-14 év között), nyugdíjas (65 év felett): 7 €

Fontos információk

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően: 2.500 Ft/fő (+ a különbözet, ha van, a két utazás között), maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • Névmódosítás díja, illetve felszállás helyének módosítása a foglalást követően: 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges
  • Fix ülőhely a buszon 1.000 Ft/fő.

Indulás

  • Találkozó 04:45-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétányon, a Planetárium táblánál, indulás 05:00-kor.

További felszállási lehetőség

  • Vác Mobil Petrol benzinkút

A Bélai-barlang (Belianska jaskyňa) az egyetlen, nyilvánosság részére is látogatható barlang a Tátrában. Európában az első olyan barlang, ahol bevezették az elektromos világítást. A barlang bejárata a Tátra-medencéből szerpentinen keresztül közelíthető meg,122 m szintkülönbséget leküzdve, 890 m tengerszint feletti magasságban fekszik, A barlang látogatható része 1 370 m hosszú, a barlanglátogatás, kb. 70 percig tart.

A barlangba vezető helyeket az aranyásók már a 18. század első felében ismerték, titkolták. A bejárati nyílást a 19. sz. elején fedezték fel újra. A mai látogatók érdeklődését elsősorban a cseppkőképződményes vízesések, a pagodás sztalagmitok és a számos, csodálatosan szép tavacska kelti fel. A barlangban barlangterápiás kezeléseket, a jó akusztikával rendelkező, zeneteremnek elnevezett barlangteremben pedig minden év augusztusában zenei hangversenyeket tartanak.

A barlanglátogatás után továbbutazunk a mintegy 10 km-re fekvő Zár községbe, ahol 2017 szeptemberében egyedülálló látnivalóval gazdagodott a Tátra: megnyitották a Lombkorona tanösvényt.

A tanösvény a Magas-Tátra felől Zár községbe érkezve a Bachleda-völgyben található. Aki gyalogosan vág neki az emelkedőnek, annak a télen havas, nyáron füves terepen kb. 2 km távval és 255 méter szintkülönbséggel kell számolnia, ez kb. 45 perces gyaloglást igényel. A parkolótól nyár végétől vadonatúj kabinos felvonóval is eljuthatunk a tanösvényhez. A felvonó alsó állomása 926, a felső állomás 1180 méter tengerszint feletti magasságban található.

A tanösvény a fenyőfák lombkoronája felett, átlagosan 24 méter magasságban kanyarog mintegy 1234 méter hosszan, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótorony található. A 120 oszlop által tartott, megfelelő biztonsági berendezésekkel ellátott ösvény szélessége 1,8 méter. Az ösvényen végighaladva az erdő olyan állataival is találkozhatunk, melyeket a földfelszínről biztosan nem láthatnánk. Helyenként pedig, ahol az ösvény fák koronája fölé emelkedik, pazar látvány tárul elénk.

Miután az ösvényen visszakanyarodunk a belépőkapuhoz, annak közelében megpillantjuk a 32 méter magas, kb. 10 méter átmérőjű, fából ácsolt kilátótoronyhoz, melynek tetejére annak külső részén 632 méter hosszú, mozgáskorlátozottak és kisgyermekes családok által is kényelmesen végigjárható, kígyószerűen tekergőző, kellemesen emelkedő járda vezet.

A kilátó tetején erős műanyag kötelekből készült, nagy teherbírású hálót feszítettek ki, amelyre bárki kisétálhat. A torony belső részén egy másik, vélhetően sokak fantáziáját megmozgató látványosság, egy száraz csúszda került kialakításra. Ezen a 67 méter hosszú csúszdán – melynek a legfelső szint alatti szinten van a kezdőpontja –a 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek 2 € ellenében (melyet szintén a pénztárban kell kifizetni) a megszokottnál jóval rövidebb idő alatt visszaérkezhetnek majd a torony lábához.

Délután késői ebédelési lehetőség egy helyi étteremben, a szabad időben a gyerekek játszhatnak a helyi játszótéren, meglátogathatnak egy mini-állatkertet, vagy egyszerűen sétálgathatnak a környék sétaútjain. Hazaindulás 19 órakor.

Budavár Tours

A Budavár Tours tapasztalt szereplő az utazásszervezők piacán, irodájukban, illetve weboldalukon rengeteg úti cél közül választhatunk. Több éves tapasztalattal rendelkező, megbízható csapat vár Téged is, hogy elrepíthessen álmaid nyaralására vagy kirándulására. Egynapos buszos utazásaikkal izgalmas helyekre juthatsz el, s kedvező áron barangolhatod be szinte egész Európát!

Jó utat kívánunk!

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás a föld alatt és a lombok felett a Zár feletti tanösvényen Bélai-Tátrában, egynapos buszos utazás 1 személy részére nyári vagy őszi napokon

Fontos

2018.05.15.-2018.10.13 • Időpontok: 2018.07.13., 08.19., 09.15., 10.13 • Az Alkupon megvásárlását követően 3 napon belül előzetes foglalás szükséges a következő adatok elküldésével az ertekesites@budavartours.hu címen: kuponkód, program neve és dátuma, név, pontos születési dátum (év/hónap/nap), e-mail cím, telefonszám, lakcím, a kívánt felszállási hely (utólagos módosításra nincs lehetőség), fix ülőhely igénye (igen/nem) • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére