10.490 Ft helyett 7.990 Ft: Kirándulás a lenyűgöző dobsinai jégbarlanghoz, a betléri Andrássy kastélyhoz és Rozsnyóba, egynapos buszos utazás 1 személy részére 2 időpontban

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

7.990 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1033 Budapest Polgár u. 8-10
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Szlovákia népszerű Gömöri tájegysége számtalan kulturális és természeti kincset rejt magában. Ebbe a sokszínűségbe nyerhetsz bepillantást a látnivalókban bővelkedő vidék jelentősebb értékeinek felfedezésével.

Az ajánlat tartalma

  • Autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal
  • Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés
  • Szervezési díj

Kötelezően külön fizetendő

  • Ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az utazási irodában az új utasok által fizetendő.

Külön fizetendő belépődíjak

  • Dobsinai jégbarlang: felnőtt: 9€; 60 év feletti nyugdíjas, diák: 8€; gyermek 6-15 éves: 5€.
  • Betléri Andrássy kastély- és mauzóleum kombinált jegy: felnőtt: 9€, gyermek, diák és 62 év feletti nyugdíjas: 6€
  • A megadott belépődíjak a foglalási, parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Indulás

  • 5:45 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
  • 6:00 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
  • Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

Vidéki felszállási lehetőségek

  • Salgótarjáni Tesco áruház parkoló
  • Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 órakörül

Utunk első állomása a Szlovák Paradicsomban fekvő, frissítő Dobsinai jégbarlang. A parkolóból a barlanghoz egy gellérthegynyi emelkedőt követően jutunk el. Ezután melegebb öltözékre váltva megkezdjük barlangvezetésünket, amely során betekintést nyerünk a jégbarlang történetébe, a jégképződmények kialakulásának folyamatába. A barlang 1871 óta látogatható, 2000 óta pedig UNESCO világörökségi helyszín. További érdekessége, hogy 1890-ben a Nagyteremben a Habsburg-i Károly Lajos tiszteletére még hangversenyt is rendeztek, illetve 1946-ig korcsolyázni is lehetett a jegén. Méreteinek köszönhetően a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában.

A hűsítő programot követően a Betléri Andrássy-kastélyba utazunk tovább, amely gyönyörű angolparkjával, épületeivel, bútoraival és gyűjteményével vonzza magához a látogatókat. Az egykori vadászkastélyban találkozunk 1700-as, 1800-as évekből származó képző- és iparművészeti remekművekkel, egzotikus utazások alkalmával begyűjtött ritkaságokkal, trófeákkal, egy több ezer éves múmiával, sőt elefántlábbal is, amely dohányzóasztalként funkcionált. Feszty Árpád, Lotz Károly, Barabás Miklós, Benczúr Gyula, Madarász Viktor festményei között barangolva eljutunk az épület egyik leghíresebb látványosságához is, a több mint 15.000 kötetet számláló barokk könyvtárba. A kastélylátogatást követően megpihenhetünk a park ősfáinak lombkoránja alatt és a vízeséssel, szökőkutakkal körülvett halastónál is sétát tehetünk.

Az Andrássy család történetét tovább követve utunk Krasznahorkaváraljára vezet, ahol megismerkedünk Gróf Andrássy Dénes és Franciska szerelemből született, több mint három évtizeden át tartó házasságának örömeivel, viszontagságaival. Sokan nem is gondolnák, mekkora érték rejtőzik itt, míg ide nem látogatnak. A szecessziós stílusú mauzóleumot a gróf a feleségének emlékére építtette, egy csipetnyi Ravennát varázsolva Krasznahorkaváraljára. A félhomályban körültekintve a kupolát díszítő, a beszűrődő fénysugarakon megcsillanó, aranyfüsttel borított mozaikkockákban, színpompás márványborításban, carrarai márványból faragott szarkofágokban gyönyörködhetünk. A mauzóleumot körülölelő kis parkban található a házaspár kedvelt tacskóját megörökítő szobor, melyet látogatásunkkor mindenképpen érdemes megnézni.

A nap zárásaként egy rövid sétát teszünk Rozsnyó óvárosában. Megtekinthetjük a négyzet alakú főtér főbb nevezetességeit, középkori és reneszánsz emlékeit, továbbá elidőzhetünk Andrássy Franciska, az árvák és özvegyek támogatójának szobra előtt is.

A Pannónia Travel

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Az utazási irodánál hiszik, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája. A Pannónia Travel a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.

Jó utat kívánunk!

1033 Budapest Polgár u. 8-10
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Dobsinai jégbarlang, betléri Andrássy kastély, Krasznahorkaváralja, Rozsnyó. Egynapos buszos utazás 1 személy részére 2 időpontban

Fontos

Beváltható: 2018.07.06.-ig
Az utazás időpontja: 2018. május 26., július 7. (szombat) • Az Alkupon megvásárlását követően előzetes bejelentkezés szükséges telefonon, emailben vagy személyesen: 06-1-793-8862, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A • Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére