10 napos körutazás Kazahsztánban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, belépőkkel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37295
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

538.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37295

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Kazahsztánt, a végtelen sztyeppék országát!

Időpont

  • 2021. szeptember 17-26.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Nemzetközi valamint belföldi repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal, és 1 db max. 23 kg-os feladandó bőrönddel (melynek mértéke: kb. 216.000 Ft)
  • A megadott szállásokat félpanziós ellátással
  • A megadott programokat és belépőket
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az ajánlott borravalót (helyszínen fizetendő) kb. 5 USD/fő/nap
  • Az útlemondási biztosítást 1,5 %
  • BBP utasbiztosítás (Aegon): Basic: 590 Ft/fő/nap, Extra: 790 Ft/fő/nap, Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 72.000 Ft / 8 éj

Program

1. nap: Budapest – Almati

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással, Almatiba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Almati

Hajnali érkezés, majd transzfer a hotelbe. Rövid pihenő után ismerkedés a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a 7. századi szkíta időktől 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Feljutás felvonóval a Kök-Töbére, a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Séta a Panfilov-parkban, a Vernij erőd romjainál és az 1907-ben átadott, fából épített Vosznyeszenszkij katedrálisnál, a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban (1 éj).

Várható szállás: Hotel Kazzhol Almati 4*

3. nap: Altyn-Emel Nemzeti Park

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Indulás az Altyn-Emel Nemzeti Park vidékére. Kapcsagajnál átkelés az óriásharcsák folyóján, az Ilin. Haladás az Iliből felduzzasztott Kapcsagaji-tó északi partján. Délelőtti érkezés a 4.600 km2 területű Altyn-Emel Nemzeti Park bejáratához. A nemzeti park neve mongol eredetű, nevének magyar fordítása: „arany nyereg”. Egy legenda szerint, amikor 1209-ben Dzsingisz kán seregei itt vonultak keresztül Közép-Ázsia meghódítása során, a lemenő nap fényében aranyszínben tündöklő, elsárgult fűvel borított hegynyeregre tekintve Dzsingisz kán felkiáltott, hogy „ez egy arany nyereg!”. A park Kazahsztán legnagyobb nemzeti parkja, területe meghaladja egy átlagos magyar megye területét. A tömegturizmus még nem érte el ezt a területet, így a turistákat kiszolgáló infrastruktúra is csak most kezd kiépülni.

Séta Kyzylauyz sziklarajzainál, majd a Bes-Shatir kurgánoknál. Kora esti látogatás az Éneklő dűnéknél. Az Ili folyó hordalékából kifújt homok 150 m magas dűnékbe rendeződött, amelyek az állandóan fújó szelek hatására sem mozdulnak el helyükről, ugyanis a szélirány évszakosan változik, és amennyi homokot átfúj a bucka egyik oldaláról a másikra a nyugati irányból fújó szél, a szélirányváltás után visszafújja. Felkapaszkodás a 120 m magas mozgó homokdűnék egyikére. Vacsora és szállás egy vendégházban az Altyn-Emel Nemzeti Parkban (2 éj).

Várható szállás: Altyn-Emel vendégház

 

4. nap: Aktau- és Katutau-hegység

Reggeli után indulás az Aktau (Fehér-hegyek) különleges fehér, majd a Katutau festőpaletta-szerűen színes „földöntúli” világába. Az egykori vulkáni területen különféle szórt vulkáni kőzetek vannak a felszínen, amelyekbe mély völgyeket vágott az időnként nagy intenzitással érkező csapadék és a hóolvadás után lefolyó víz. A sivatagi éghajlaton talaj nem alakul ki a felszínen, így a kőzetek eredeti színe, rétegződése jól tanulmányozható. A legfelső rétegsor a névadó fehér színű üledékekből áll. Átlagos erőnléttel kb. 40 perc alatt lehet felkapaszkodni a kanyonból a jó kilátást biztosító peremre. A lábunk alatt a kanyon alsó szakasza és az időszakos vízfolyás medre kanyarog. A lemenő nap fényében még élénkebb színben pompáznak a hegyek. A Katutau hegység 1700 méteres magasságával és színpompás kavalkádjával ámulatba ejt bennünket, beszippantjuk a hegyek tiszta levegőjét és gyönyörű fotókat készíthetünk! Késő délután transzfer a vendégházba, vacsora és szállás a vendégházban.

5. nap: Charin-kanyon - Almati

Reggeli után utazás Kazahsztán "Grand Canyonja", a Charin-kanyon irányába. A Charin folyó vízrendszere négy kanyonrendszert alakított ki az elmúlt évmilliók során. 2004 óta e terület is nemzeti park. A kanyonrendszer legismertebb tagja a Kastélyok-völgye, amely a Charin folyó egyik mellékvölgye. A 100 m mély kanyonban 3 km-es sétával érhető el a Charin folyó. A 3 km-es séta minden perce más és más érdekes látnivalót kínál. A kanyon alsó szakaszán megváltozik a kőzetek színe és a vöröses színű homokköveket fekete vulkáni kőzetek váltják fel. A Kastélyok-völgye a gyors sodrású Charin folyónál ér véget. A sivatagi környezetet üde folyómenti oázis váltja fel. A Kastélyok-völgyét nem csak lentről, hanem fentről is érdemes megtekinteni. A peremen végig sétálva fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk. Több ösvény vezet a völgy leglátványosabb, helyenként egy méternél is keskenyebb gerinceken található kilátópontjaira, azonban a tériszonnyal küzdők jobb ha csak távolabbról élvezik a kilátást. Késő délutáni visszautazás Almatiba. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban (2 éj).

Várható szállás: Hotel Kazzhol Almati 4*

6. nap: Ile Alatau Nemzeti Park – Nagy Almati-tó

Reggeli után utazás az Ile Alatau Nemzeti Park járművel is megközelíthető vidékeire, majd haladás 2.500 méter magasságig a Nagy Almati-tó 4.000 méter feletti csúcsokkal körbeölelt partjáig. Séta az álomszép, a gleccserolvadéktól halványkék tó partmenti ösvényein. A szigorúan védett tengerszem Almati víztározója, vize igazi magashegységi ásványvíz. A csodálatos panorámák, hófödte „piramisok” fotózása. Később a délután folyamán egy igazi kazah sólyomreptetést is megcsodálhatunk. Vacsora egy helyi étteremben.

7. nap: Medeo és Csimbulak síközpont - Nurszultan (Asztana)

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Indulás a Medeo és Csimbulak síközpontba. Rövid séták Csimbulak síközpontjában, 2.300 méter magasságig.

Visszaérkezés Almatiba, majd transzfer a repülőtérre, menetrendtől függően elrepülés Nurszultanba (Asztanába), Kazahsztán új fővárosába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Nurszultanban (3 éj).

Várható szállás: Kazzhol Astana 4*

8. nap: Nurszultan (Asztana)

Reggeli után városnézésre indulunk. Nurszultan (Asztana) a világ egyik legfiatalabb fővárosa, csupán 1997-től került Almatyból Asztanába az ország gazdasági és kereskedelmi központja, melynek kazah jelentése is „főváros”. A várost 1830-ban az oroszok alapították Akmolinszk néven, mely egy kietlen kisvárosból nőtte ki magát igazi metropolisszá. A várost az Isim folyó választja ketté, északon a régi, délen pedig az új város található, a folyóparton sétára nyílik lehetőségünk. Építészetét a monumentális, modern stílus jellemzi. Brazíliához és Washingtonhoz hasonlóan tervezőasztalon készült városról beszélünk, tágas utcái és terei, modern plázái és toronyépületei impozáns látványt tárnak a szemünk elé. Világhírű nemzetközi építészek (pl. Kisho Kurokava; Norman Foster) terveit is figyelembe véve épült–épül az új adminisztrációs központ, megannyi extravagáns épülettel és térkialakítással. Néhány az ultramodern középületekből: Elnöki Kulturális Központ, Életfa Emlékmű, Minisztériumi paloták, Igazság Emlékmű, Kazakisztán Sport Központ, Eurázsia Nemzeti Egyetem, Nur Astana Nagymecset, Doman Szórakoztató Központ és a város szimbóluma, a Baiterek torony. Városnézésünk során meglátogatjuk Nurszultan jelképét, a Baiterek tornyot, mely az ősi kazah mondát testesíti meg, miszerint a jólét madara aranytojást rakott az élet fáján. A torony 105 méter magasságból tár teljes panorámát elénk a lábunk alatt elterülő városra. A kupolában megtekinthetjük Nazarbajev elnök aranyba öntött tenyérlenyomatát is, az ő kezdeményezésére került ide a főváros, továbbá a fejlesztéseket is neki köszönhetik a kazahok.

Következő megállónk során megtekintjük a Nur-Alem Expót. Az épületegyüttest a 2017-es világkiállításra építették, kevesebb, mint 3 év alatt, ami óriási kihívást állított a mérnökök és építészek elé, központi eleme a Nur-Alem. A kiállítás mottója a „jövő energiája”, melynek főbb témái a globális felmelegedés, a vízellátás, az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme és az energiabiztonság volt. A világkiállításon csaknem 100 ország képviseltette magát tematikus pavilonjaikkal – többek között Magyarország is. A Nur-Alem mára a város egyik jelképévé vált és a világ legnagyobb tökéletes gömb építménye. Jelenleg a Jövő Energiájának múzeumaként üzemel, mely egy ultramodern multimédiás szórakoztató komplexum, tele látványos elemekkel. A 8 emeletes gömbben emeletenként tematikus kiállításokat találunk, például: napenergia, kinetikus energia, űrenergia. Vacsora egy helyi étteremben.

9. nap: Nurszultan (Asztana)

Reggeli után mai első programunk a nurszultani Nemzeti Múzeum, amely már épületként is érdekes látványt nyújt – mint szinte minden épület Nurszultanban, ez is különleges. A múzeumban a kazah nép ősi kultúrájáról, népviseleteiről, az általuk használt eszközökről és történelméről bővíthetjük ismereteinket. Következő megállónk a Hazrat Szultán mecset, mely Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje. A mecsethez négy minaret tartozik, melyekből 77 méter magasról szólították imára a muzulmánokat. A kupola magassága 51 méter, szélessége 28 méter. Majd az Atameken etno-komplexumot keressük fel. A két futballpálya nagyságú területet lefedő létesítményben több mint kétszáz makett szemlélteti a kazah építményeket, természeti sajátosságokat így bárki megismerheti Kazahsztán életének sajátosságait és ennek a csodálatos országnak a gazdagságát. Programunk végén a késő délutáni órákban vacsora egy helyi étteremben.

10. nap: Nurszultan (Asztana) - Budapest

Reggeli majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Menetrend szerinti járattal, átszállással hazarepülés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos körutazás Kazahsztánban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, belépőkkel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére