10 napos körutazás a Baltikumban szentpétervári városnézéssel, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37239
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

495.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37239

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Baltikum városait, valamint Észak Velencéjét, Szentpétervárt!

Időpont

  • 2022.07.15. - 2022.07.24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 23 kg bőrönddel és 1 db max. 6 kg kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 165.000 Ft)
  • A megadott szállásokat
  • Reggelis ellátást
  • A Baltikumban a programokat
  • A városnézést Szentpéterváron belépővel a Péter-Pál erődbe
  • A kompjegyet
  • Az ingyenes elektronikus orosz vízum ügyintézését
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyeket a Baltikumban (helyszínen fizetendő) kb. 40 EUR
  • A fakultatív programokat Szentpéterváron
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon): Basic: 590 Ft/fő/éj, Extra: 790 Ft/fő/éj, Exclusive: 1.090 Ft/fő/éj

Felár

  • Egyágyas felár 120.500 Ft
  • Félpanziós felár 62.000 Ft / 9 alkalom

Program

1. nap: Budapest - Vilnius

Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Vilniusba, Litvánia fővárosába. Érkezés után a Vilniustól 27 km-re található Trakai felkeresése, ahol megnézzük a színpompás, vöröstéglás, romantikus vízivárat, a Litván Nagyfejedelemség egykori székhelyét. Trakai falut 5 tó veszi körül, amelyeken több szigetecske található. Ezen szigetek egyikén, a 14. században építették fel Trakai várát, mely egy hangulatos fahídon közelíthető meg. A vármúzeum belső udvarán falépcsőkön keresztül érhetők el a kiállítótermek, amelyekben a vár történelmének hagyatékai láthatók. A kristálytiszta vizű tavon kis vitorláshajók, kirándulóhajók és csónakok színesítik a látképet. A vár megtekintése után szabadidő, egyéni étkezési lehetőség, majd autóbusszal utazás Vilniusba. Szállás Vilniusban. Vacsora Vilniusban, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

2. nap: Vilnius - Kaunas

Reggeli után gyalogos városnézés az UNESCO Világörökségi listán szereplő Vilniusban. A viszonylag nagy óváros jól bejárható. Az óvárosban egymást követik a stílusirányzatok, a reneszánsz, a gótika, a barokk és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Felkeressük a Szent Szaniszló székesegyházat, a vöröstéglából épült Szent Anna templomot (a város egyik ikonikus látnivalóját és az északi gótika egyik csodálatos épületét), majd láthatjuk a Báthori István alapította egyetemet, valamint a Hajnalpír kaput. A városnézés során érdemes a számtalan borostyánüzletek egyikébe betérni, hiszen Litvánia egyik jelképe ez az ásvány, amely rengeteg színváltozatban kapható.

Ezt követően autóbusszal továbbutazás az ország második legnagyobb városába, Kaunasba, mely az ország két legnagyobb folyójának, a Nemunasnak és a Nerisnek az összefolyásánál található. Egy rövid séta a városban. A Nagy Vitold templom, a Dóm és a Perkunas ház a két világháború közötti ideiglenes főváros hangulatát idézi fel. Szabadidő és egyéni étkezési lehetőség Kaunasban. A nap végén jutunk el a Keresztek Hegyéhez, a "litván Golgotá"-hoz, amelyet az évszázadok alatt egy hatalom sem tudott eltörölni. Az egész világon egyedülálló, a Siauliai városától 12 km-re található Keresztek hegyén megszámolhatatlanul sok kereszt található, a lécekből összetákoltaktól a művészi mestermunkákig. A hegy a hit, a szabadságvágy, és a megszállók elleni néma tiltakozás szimbóluma, a litván nemzeti identitás emlékműve. Szállás Bauskaban. Vacsora a szállodában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

3. nap: Rundale kastély - Riga

Reggeli után a kurlandi hercegek egykori nyári rezidenciáját, a "Baltikum Versailles"-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg, ezáltal nem véletlen, hogy némi hasonlóság fedezhető fel a két épület között. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még iskolaként és magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg.

Ezt követően autóbusszal Rigába, Lettország fővárosába, a "Baltikum Párizsába" visz az utunk. Útközben rövid megálló és egyéni étkezési lehetőség. Mind Rigára, mind pedig az egész Baltikumra jellemző, hogy az utcák és a vidéki táj is nagyon tiszta, jól karbantartott és rendezett. Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el, és a 14. századtól kezdődően a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. A várost gyakran nevezik Európa szecessziós fővárosának, hiszen nincs még egy olyan hely Európában, ahol ilyen tekintélyes számban és ilyen nagy arányban fordulnának elő Art Nouveau (Jugendstil) épületek. Az épületek felsőbb szintjeit gyakran virág- és állatmotívumok, esetenként groteszk emberalakok, meztelen testek, rémisztő szörnyek díszítik, és minden épületnek megvan a maga üzenete. Lettország fővárosa nem a hangulatos óváros, a világhírű templomi orgona vagy a fekete balzsam miatt került fel a Világörökség listájára, hanem éppen az egyedülálló szecessziós negyede miatt. Gyalogos városnézésünk során olyan látnivalókat ejtünk útba, mint a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejűek háza és a Svéd kapu, miközben a gótikától a szecesszióig szinte minden építészeti stílussal találkozunk. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is. Szállás Rigában. Vacsora Rigában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

4. nap: Sigulda - Tallinn

Reggeli után elutazás Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A helyiek Lettország Svájcának is nevezik, mivel ez a kedvelt kirándulóhely az ország legvadregényesebb tája. Látogatásunk alkalmával egy bájos, fából készült, vörösre festett lutheránus templomot és a Turaida várromokat tekintjük meg, melynek alapjait 1214-ben fektették le. Érdemes a vár 26 méter magas tornyába felkapaszkodni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a festői környékre. Ezt követően autóbusszal Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Útközben rövid megálló és egyéni étkezési lehetőség. Utazásunk közben tipikus síkvidékes baltikumi tájon keresztül haladunk, csodálatos fenyőerdők, nyírfák, tavak, folyók és hagyományos faházak mellett suhanunk el. Szállás Tallinban (2 éj). Vacsora Tallinnban, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

5. nap: Tallinn

Tallinn óvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, és az észt őslakosok sokáig elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és azok kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt gyalogos városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, és ahol minden toronynak külön neve van, mint pl.: Hosszú Hermann, Öreg Tamás vagy Kövér Margó. A séta során útba ejtjük a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret Európa legrégebbi városházával, a Feketefejűek házát és a Három nővér kereskedőházakat. A jelenleg közel 2 km hosszúságban az óvárost körülölelő városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt. A megmaradt 21 toronyból néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. A városnézés alkalmával olyan kilátópontokat is felkeresünk, ahonnan csodálatos látványként tárul elénk az óváros. Észtországban a zenélés és éneklés nemzeti hagyomány, és erre Tallinn utcazenészei a legjobb példák. A kis utcák között sétálva gyakran találkozhatunk hegedűn vagy csemballón játszó zenészekkel, de ha szerencsénk van, akkor akár egy kórus énekébe is belehallgathatunk. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni. Szállás Tallinnban. Vacsora Tallinnban, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

6. nap: Helsinki - Szentpétervár

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. A 2,5 órás hajóút során elfogyasztjuk a hidegcsomagos reggelinket.

A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a város jelképének számító Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben, ahol akár rénszarvas húsból készült hamburgert is ehetünk.

Ezután transzfer a repülőtérre, utazás Szentpétervárra, közvetlen, menetrend szerinti járattal, érkezés az esti órákban, bejelentkezés a szállodába. Szállás Szentpéterváron (4 éj). Vacsora a szállodában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

7. nap: Szentpétervár - Városnézés

A reggelit követően megkezdjük az autóbuszos városnézésünket, melynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból nézzük meg azokat a látványosságokat, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik városnézésünk teljessé és felejthetetlenné.

Vacsora a szállodában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. A hajózási időszakban, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

8. nap: Puskin - Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. Az itt található gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza.

Vacsora a szállodában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

9. nap: Petrodvorec

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. A kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a Balti - tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, melyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők, 11.000 Ft-nak megfelelő rubelben). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Vacsora a szállodában, azon utasaink részére, akik a félpanziós felárat igénybe vették.

10. nap: Szentpétervár – Ermitázs - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Azon utasaink, akik nem jelentkeznek a mai napi fakultatív programunkra a szálloda csomagmegőrzőjében hagyhatják a csomagjaikat, majd szabadprogram keretében tölthetik a napot a repülőtéri transzfer megérkezéséig.

Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos körutazás a Baltikumban szentpétervári városnézéssel, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére