10 napos karibi kirándulás Jamaicán, repülőjeggyel, félpanzióval, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel – strandolj Ocho Riosban és élvezd a karibi hangulatot

Ajánlat kód: 35054
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

585.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35054

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Merülj el a hamisítatlan karibi hangulatban Jamaicán!

Időpont

  • 2020. január 16-25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket
  • A londoni transzfert odaútban és a londoni városnézést hazaútban
  • A helyi autóbuszt Jamaicán
  • Az 1+7 éjszaka szállást
  • Félpanziót a 2. nap reggelétől a 9. nap reggeléig (felszolgált jamaicai reggeli + 3 fogásos menüvacsora)
  • A csomaghordást a jamaicai szállodában
  • A felsorolt programokat belépődíjakkal
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Reptéri illeték 128.500 Ft
  • Borravaló 20 USD
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Felár

  • Egyágyas felár: 105.000 Ft
  • 3. fő kedvezménye: 90.000 Ft

Ismertető

Jamaica, a Karib-tenger harmadik legnagyobb szigete már Kolumbuszt is elvarázsolta. Amikor 1494-ben kikötött itt a második útján, azt írta a naplójába, hogy ez a világ legszebb szigete. A mai utazókat is elbűvölik a szép tengeröblök, a zúgó vízesések, a szubtrópusi vegetáció, a változatos hegyvidékek és nem utolsósorban a barátságos, vendégszerető emberek.

A lakosság nagy része fekete bőrű, az egykori afrikai rabszolgák leszármazottai ők, de sokan az elmúlt évszázadok során keveredtek az európai hódítókkal, illetve a Kínából és Indiából betelepülőkkel. Ebből a sokszínűségből jött létre egy nagyon izgalmas, Jamaicára jellemző kultúra, ahol az emberek már nem feketének, fehérnek vagy éppen ázsiainak vallják magukat, hanem jamaicainak.

Program

1. nap:

Elutazás Ferihegyről a késő délutáni órákban London Heathrow repülőterére a British Airways közvetlen járatával, transzfer a szállodába, mely London Gatwick repülőtere mellett található (1 éj).

Megjegyzés: A Budapestre is közlekedő légitársaságok közül csak a British Airways repül Jamaicára, így velük lehet a legkedvezőbb feltételekkel, és egyszeri (londoni) átszállással eljutni oda. Mivel azonban a reggeli Budapest – London járattal nem lehet biztonságosan elérni a jamaicai járatot, ezért inkább már az előző este elrepülünk az angol fővárosba.

2. nap: Ocho Rios

A déli órákban elutazás London Gatwick repülőteréről közvetlen járattal Jamaica fővárosába, Kingstonba. Érkezés a késő délutáni órákban (helyi idő szerint), majd utazás autóbusszal Jamaica északi részébe, az Ocho Rios nevű üdülővárosban található szállodánkhoz (7 éj). Ez a karib-tengeri település központi fekvése révén az ország különböző részeibe induló kirándulások ideális kiindulópontja.

3. nap: Sun Valley ültetvény, Dunn folyó vízesései, Shaw Park botanikus kert, Fern Gully, Ocho Rios (kézműves piac)

Egész napos kirándulás Ocho Riosban és környékén. Először egy működő ültetvényre utazunk (Sun Valley Plantation), ahol a helyi vezetők számtalan trópusi növényt, gyümölcsfát megmutatnak, az egzotikus gyümölcsök jó részét meg is lehet kóstolni. Italként frissen facsart gyümölcsleveket kínálnak.

Ezt követően Jamaica legnépszerűbb turisztikai attrakciója következik, a Dunn’s River Falls (Dunn folyó vízesései). A hely különlegességét a gyönyörű környezeten kívül az adja, hogy a vízesés mentén, a folyó medrében lehetőség van gyalog (néha mászva) felmenni a vízesés felső részéhez (természetesen fürdőruhában; vízi cipő a helyszínen is vásárolható). Ez a kis túra a kevésbé sportosak számára is bevállalható, de idősebbeknek kevésbé ajánlott. Aki nem akar bemenni a vízbe, annak is nagy élmény fotózni a vízben haladókat a vízesés mentén kiépített ösvényről.

Délután a Shaw Park botanikus kertbe látogatunk, mely 300 méter magasan található, egy Ocho Rios melletti hegyen. A gyönyörű vegetáción kívül (közel 600-féle virág) van egy szép vízesés is a parkban, de nagy élmény lesz a partvidékre nyíló panoráma is.

A következő programunk a Fern Gully, egy 5 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan sűrűn nőnek a különböző páfrányfélék, hogy az embernek az az érzése, mintha alagútban menne (fotószünet).

A nap zárásaként szabadidő és vásárlási lehetőség Ocho Rios autentikus kézműves piacán.

4. nap: Ocho Rios

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

5. nap: Ocho Rios / Port Antonio, Kék Lagúna, Francia-öböl, Rio Grande tutajozás

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északkeleti részébe. (A nap során összesen kb. 5 órát töltünk az autóbuszon.) Ismerkedés Port Antonióval, Kelet-Jamaica legjelentősebb településével, séta az Errol Flynn jachtkikötőben. Ezután fotószünet a Kék Lagúnánál, majd pihenés, fürdési lehetőség és ebéd az elbűvölően szép, fehér homokos Francia-öbölben (Frenchman’s Cove).

A délutáni (kb. 2 órás) tutajozás egy őserdei folyón (a Rio Grandén) a nap fénypontját jelenti. A kétszemélyes, bambuszból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kristálytiszta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a háborítatlan környezet elvarázsolják a turistákat. Igény esetén fürdésre is van lehetőség.

A fakultatív program ára: 45.900 Ft (ebéddel).

6. nap: Ocho Rios / YS vízesések, Bamboo Avenue, Black River (Fekete-folyó) szafari

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a főbb üdülőhelyektől távol eső Délnyugat-Jamaicába, ahol 3 érdekes látnivalót keresünk fel. Számítsanak rá, hogy az utak errefelé keskenyek, néha kanyargósak és elég rossz minőségűek. (A nap során összesen 6-7 órát töltünk az autóbuszon.)

Először Jamaica egyik leglátványosabb természeti csodájához, a YS vízesésekhez utazunk. A dzsungelben található 7 lépcsős vízesés természetes medencéiben akár fürödni is lehet.

Ezt követően fotószünet a Bamboo Avenue-nál (Bambusz sugárút). Ez egy 4 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan óriási bambusznádak nőnek, hogy több helyen az út felett összeérnek.

A kora délutáni ebédet követően egy sétahajózás következik a Fekete-folyón, talán innen figyelhető meg a legjobban Jamaica élővilága. A sűrű mangrovék között vezető hajókiránduláson valószínűleg látni fogunk kócsagokat, gémeket, pelikánokat, halászsasokat és még sokféle más madarat, de a legnagyobb látványosság a krokodil lesz.

A fakultatív program ára: 31.700 Ft (ebéddel).

7. nap: Ocho Rios / libegőzés az őserdő felett (Mystic-hegy)

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Autóbusszal az Ocho Rios melletti Mystic-hegy lábához utazunk, ahonnan libegővel megyünk fel a csúcsra. Egészen különleges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi őserdőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuvenírbolt, egy panoráma étterem, egy kilátópont, egy úszómedence csúszdával és egy bobpálya.

A fakultatív program ára: 22.300 Ft.

8. nap: Ocho Rios / Hampden Rumgyár, Falmouth, Greenwood kúria

Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati részébe. Először a Hampden Rumgyárba látogatunk el, ahol megismerkedünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló, valamint egy kis étkezés is tartozik a programhoz.

Továbbutazás Falmouth városkába, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO világörökségi listára is jelölték. A városnézés után rövid szabad program.

Ezt követően a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriát nézzük meg. Az építtető Jamaica egyik leggazdagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dolgozott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jamaica egyik legjobb múzeumának tartják.

A fakultatív program ára: 38.400 Ft.

9. nap: Kingston, Port Royal

A délelőtti órákban búcsú Ocho Riostól, utazás Jamaica fővárosába, Kingstonba, mely egy hatalmas tengeröböl és a Kék-hegység között terül el. Ismerkedés a várossal: a belváros történelmi épületei, a Nemzeti Hősök Parkja, az Emancipáció Parkja, az újváros modern épületei stb. A városnézést követően látogatás Bob Marley (a jamaicai születésű reggae legenda) egykori lakóházában berendezett múzeumban.

Délután továbbutazás Port Royalba, mely a Kingstoni-öblöt lezáró félsziget csücskében helyezkedik el. Ez a kis település valaha az „Újvilág” egyik leggazdagabb városa volt, egy igazi kalózfészek, később pedig 200 éven keresztül az angol haditengerészet központja a karibi térségben. Látogatás a Károly-erődben, melynek múzeumában azt is elmesélik, hogy miért van az egykori város kétharmada a tenger mélyén.

Az esti órákban elutazás a British Airways közvetlen járatával Londonba.

10. nap: London

Érkezés London Gatwick repülőterére a délelőtti órákban (helyi idő szerint). Mivel a British Airways budapesti járatai London Heathrow repülőteréről indulnak, és a legközelebbi biztonságosan elérhető csatlakozás a késő délutáni órákban indul, ezért (amennyiben a repülőgép a menetrend szerint érkezik) utasainknak a közbenső időben egy kis autóbuszos városnézést és egy sétát biztosítunk az angol fővárosban.

Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos karibi kirándulás Jamaicán, repülőjeggyel, félpanzióval, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel – strandolj Ocho Riosban és élvezd a karibi hangulatot

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére