1 napos buszos utazás Bécsbe, Caravaggio, Bernini és Dürer kiállításaira, Ludmann Mihály művészettörténész idegenvezetésével

Ajánlat kód: 34732
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

9.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34732

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Bécsben Caravaggio, Bernini és Dürer alkotásaival szakértő idegenvezetés mellett!

Időpont

 

  • 2019. december 14. szombat

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • A magyar nyelvű exkluzív idegenvezetést (Ludmann Mihály művészettörténész)
  • A szervezést

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.8%
  • Utasbiztosítás: 500 Ft/fő * 70 éves kor felett pótdíj fizetendő
  • Audioguide-rendszer díj: 350 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

Belépők

  • Albertina Museum csoportos belépő (min. 15 fő): 12 €/fő
  • Kunsthistorisches Museum csoportos (min. 10 főtől): F 18 €/fő

Program

Találkozó

  • 05:40 Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkoló
  • 06:00 Batthyány tér Vásárcsarnok előtti buszmegálló
  • 06:10 Budaörsi út 126. Mol benzinkút

Utunkon Ludmann Mihály festőművész, művészettörténész kísér minket, avatott magyarázatát nem csak a buszon, hanem a tárlatokon is hallani fogjuk a mindenki számára biztosított audio-rendszer segítségével.

Bécsbe érve az Alberinában a festőóriás Albrecht Dürer, a német reneszánsz legragyogóbb és legeredetibb művészének időszakos kiállítását nézzük meg. Édesapja magyar ötvös volt, aki Nürnbergben telepedett le és ott alapított családot. Dürer első jelentős alkotásai fametszetek voltak. Velencei útja során ismerte meg alaposabban a reneszánsz művészetet, amely átformálta a világát. Az északi reneszánsz művészek között Dürer volt az, aki művészetelméleti kérdésekkel is foglalkozott és ezeket a gondolatait könyv formájában is megjelentette. Fa- és rézmetszetei nagy hatást gyakoroltak az itáliai manierizmusra. Legutóbb 2003-ban láthatott a nagy közönség Dürerr kiállítást az albertinában, az akkori tárlat félmillió látogatót vonzott. Idén ősszel a saját tulajdonú anyagokat nemzetközi kölcsönzésekkel kiegészítve minden korábbinál nagyszabásúbb kiállítást láthatunk, a termekben több mint 200 eredeti Dürer rajz, nyomat és festmény sorakozik.

A déli szabadidőben lehetőség nyílik egyénileg pihenni, ebédelni, vagy a Ludmann tanárurat kísérő idegenvezetőnkkel egyórás közös sétát tenni a bécsi óvárosban.

Koradélután a világhírű Kunsthistoriches Museumban a két olasz művész, Caravaggio és Bernini munkáiból rendezett, szintén minden eddiginél teljesebb kiállítást nézzük meg. A két művészt a római barokk megteremtőiként tartjuk számon, bár egyikőjük sem az örök városban született. Róma felemelkedése már a korábbi, XVI. évszázadban elkezdődött – az ellenreformációnak köszönhetően, amely a kereszténység méltó fővárosát látta a városban – a század vévén nagy lendülettel folytatódott és a XVII. században az új stílus meghatározó központjává vált. Ebben nagy szerepe volt Michelangelo Merisinek, aki jó olasz szokás szerint a szülővárosának, Caravaggióként vált ismerté. Rómába érkezve levetkőzte a korai manierista stílusát, az északi, lombard festészet hétköznapiságát. Pártfogóinak köszönhetően templomok és oltárok képeit rendelték meg tőle, amelyekben egy új, erőteljes fény-árnyék hatásra építő festészet bontakozott ki. Ezzel iskolát teremtett és számos követője akadt. Halálos kimenetelű párbaja után elmenekült Rómából és Nápoly, La Valetta, Siracusa, Messina templomait gazdagította alkotásaival, amelyek ma is ott láthatók. Emiatt nagyon kevés műve került el Itáliából és ezért nagyon komoly vállalkozás egy Caravaggio kiállítás létrehozása. Bernini a XVII. század legsokoldalúbb művésze volt. Kiváló festő, de meghatározó alkotásai a szobrai és épületei voltak. Oly annyira népszerű művész volt, hogy népes műhelyt tartott fenn, ahol márványba faragták a terveit. Szenvedélyes mozgások, hullámzó drapériák jellemzi a műveit, amelyek között a szakrális témák mellett a görög-római mitológia szereplői is helyet kaptak. Alkotásai Róma templomait és köztereit díszítik. Szép számú portréja múzeumok féltett kincsei közé számít. A számos országból való kölcsönzések révén Caravaggio képei és Bernini szobrai együttesen jelenítenek meg az intenzív érzéseket, az emberi élet hangsúlyos pillanatait.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás Bécsbe, Caravaggio, Bernini és Dürer kiállításaira, Ludmann Mihály művészettörténész idegenvezetésével

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére