1 napos buszos utazás a szlovákiai Tátrába, csodálatos téli túra a Felkai-völgy és a Sziléziai-ház vidékén

Ajánlat kód: 35350
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

12.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35350

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a Tátra csúcsait hótaposóval egy felejthetetlen, kalandos túra során!

Időpont

  • 2020.02.15.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei
    • Szlovák Tátra belépő: kb. 5 Euro/fő

Program

A Magas-Tátra déli oldalának egyik népszerű, napsütötte völgyébe, a hegység középső részén található Felkai-völgybe hívjuk mindazokat, akik nem riadnak vissza egy nem túl megerőltető, de azért némi elszántságot és állóképességet igénylő, de minden bizonnyal felejthetetlen élményeket jelentő téli bakancsos túrától.

Reggel 05:00 órakor indulunk Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Egy technikai szünettel megszakított folyamatos utazást követően a délelőtti órákban érkezünk meg téli gyalogtúránk kiindulópontjára, a Magas-Tátra lábánál, Szlovákiában található Tátraszéplak településre (1010 m). A Magas-Tátra egyik legkisebb, az idegenforgalom zajától viszonylag távoli településéről szilárd burkolatú (nyáron aszfaltozott) erdei úton emelkedünk fel a Felkai-völgyben található Sziléziai-ház nevű hegyi szállóhoz.

A déli irányban nyitott, egyenletesen emelkedő Felkai-völgy a Magas-Tátra középső részének kedvelt völgye, mely nevét a völgyben eredő Felkai-patakról kapta. A völgyet nyugatról a Tátra és egyben a Kárpátok legmagasabb csúcsa, a Gerlachfalvi-csúcs (2655 m) hatalmas tömbje határolja, míg a völgy jobb oldalán a napsütötte Gránát-fal csak hegymászók számára elérhető hatalmas sziklafalaiban gyönyörködhetünk. A Gerlachfalvi-csúcs látványa végigkíséri utunkat, a túra kezdetétől egészen a Felkai-tóig gyönyörködhetünk a csúcstömb és a jellegzetes Gerlachfalvi-katlan látványában.

A völgyben a zöld jelzésű turistaút halad végig, amely Tátraszéplakról indulva egészen a völgyzárlatban található Lengyel-nyeregig, a Magas-Tátra déli és északi részét összekötő fontos átjáróig vezet. A lassan emelkedő völgy három völgyterasza közül a legalsón található a Felkai-tó (Velické pleso, 1663 m, 2,2 hektár, 4,8 m mély) medencéje, a tó partján a jól ismert, a turisták szemében méltán népszerű Sziléziai-ház (Sliezsky dom, 1667 m) turistaszállóval. A néhány évvel ezelőtt teljesen átépített, modern szálloda egész évben várja az erre járó turistákat. A szállóban fakultatív módon lehetőség lesz ebédelni, de aki inkább a szabadban szeretné eltölteni ezt a kis időt, azokkal rövid sétát teszünk a tó partján, annak északi oldalán található Felkai-vízeséshez.

A Felkai-tónál vagy a Sziléziai-házban tartott pihenőt követően a felfelé megtett úton jutunk vissza Tátraszéplakra, ahonnan a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapestre (egy rövid technikai megállót követően) várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

A túra távja oda-vissza 10 km, szintkülönbség 670 méter fel és le, menetidő 4-5 óra.

Információk

Kirándulásunk helyszínén téli körülmények uralkodnak, amely meglehetősen változó lehet. Napos idő esetén kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de könnyen előfordulhat -10 °C körüli hideg, sűrű hóesés és erős szél is. Figyelembe kell venni, hogy a szép téli időben egyébként nem túl hidegnek érzett -10 °C fokos hőmérsékletet erős szélben jóval hidegebbnek érezhetjük.

Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától. Fontos tudnivaló, hogy a túra normál, utcai cipőben vagy csizmában nem, csakis vízhatlan túrabakancsban vagy hótaposó csizmában járható végig!

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás a szlovákiai Tátrába, csodálatos téli túra a Felkai-völgy és a Sziléziai-ház vidékén

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére