1 napos buszos utazás a Szádelői-völgybe, a szlovák Grand Canyonba és a Jászói-barlanghoz

Ajánlat kód: 35379
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

14.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35379

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kihagyhatatlan túra a természet szerelmeseinek a szlovák Grand Canyonban!

Időpontok

  • 2021.09.05.: , 14.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei (változhat)
    • Nemzeti Park belépő kb. 5 Euro/fő
    • Belépő az Jászói-barlangba: felnőtt kb. 5 Euro, diák, nyugdíjas kb. 4 Euro, gyerek kb. 3 Euro. Fotó: 7 Euro.

Program

Indulás 6.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Ezen az egynapos kiránduláson megismerkedünk a Szlovák-karszt földalatti és földfelszín feletti világának legismertebb részeivel. Kirándulásunkat a Jászói-cseppkőbarlang megtekintésével kezdjük. A parkolóból néhány perces sétával érjük el a barlang bejáratát, amely Jászó község nyugati peremén, 257 méter tengerszint feletti magasságban található.

Ez a több szinten kifejlődött barlang gazdag cseppkődíszítéséről, érdekes sziklaalakzatairól, régészeti leleteiről és figyelemfelkeltő történelméről ismert Jászói-barlang a Szlovák-karszt Nemzeti Park legjelentősebb barlangjai közé tartozik. Figyelemreméltóak pagodaszerű állócseppkövei, cseppkőoszlopai, cseppkőlefolyásai, cseppkődobjai, szalmacseppkövei és egyéb formái. A barlang a denevérek kedvelt telelőhelye, Szlovákia 24 denevérfajából 19 rendszeresen telel a barlangban. A tátogatási útvonal hossza 720 m, szintkülönbsége 30 m, a túra során 339 lépcsőfok található. A barlang bejárása kb. 45 perc, hőmérséklete 8-9°C.

A barlang megtekintése után a közeli Szádelőbe utazunk, hogy a délutánt a szlovák Grand canyonként ismert Szádelői-völgy bejárásával töltsük. A kis falucska északi részén kialakult szurdokot a völgy alján kanyargó Szár-patak mosta ki mai formájára, a patak mentén folyamatosan emelkedő út vezet a hasadékban felfelé. A Szádelői-völgyet a halkan csörgedező patak és a környező sziklafalak csodálatos látványa jellemzi.

A zúgókkal, csobogókkal tarkított Szár-patak mentén hatalmas, több helyen erősen összeszűkülő sziklafalak között jutunk egyre feljebb a hasadékban, szebbnél-szebb természeti látnivalókban gyönyörködve. A völgyben számos barlang, vízmosás található, a hasadék legérdekesebb képződménye azonban a Cukorsüvegnek nevezett, 105 méter magas önálló sziklacsúcs, mely a völgy szimbóluma, egyúttal a szilamászók kedvelt célpontja. A karszt-képződményeken kívül jelentős a völgy állat- és növényvilága is. A völgy mélyén és a fennsíkon egymástól eltérő hőmérsékleti viszonyok uralkodnak, ez az ún. fordított növényvilági inverzió, e tulajdonsága alapján a Szádelői-völgyet az UNESCO az „Ember és bioszféra” programjába sorolta.

A völgy északi végén egy kis turistaház vár minket, ahol rövid pihenőt tartunk. Akik nem szeretnének feljönni a fennsíkra, azok hosszabb ideig pihenhetnek a turistaháznál, majd a felfelé megtett úton juthatnak vissza az autóbuszhoz. A többiekkel egy árnyas bükkerdőben vezető rövid, de kissé meredek domboldalon szerpentinező régi szekérúton kapaszkodunk fel a Szádelői-fennsíkra. A fennsíkra érkezve a hasadék pereméről több helyen is lehetőségünk lesz megcsodálni az elénk táruló páratlan panorámát. Utunk során keresztezzük az egykori Szádelői-földvár máig fennmaradt romos védőfalát, a hasadék peremére kimerészkedve pedig felülről is láthatjuk a Cukorsüveg sziklatornyát, valamint a szurdok hatalmas, néhol teljesen függőleges sziklafalait. A fennsíkról történő leereszkedést követően hazafelé indulunk, érkezés Budapestre az esti órákban.

Túratávolságok

Szádelő – Szádelői-völgy turistaház: kb. 3 km, szintkülönbség 250 méter fel, 45 méter le.

Szádelő – Szádelői-fennsík – Szádelő körtúra: kb. 10 km, szintkülönbség kb. 500 méter fel és le.

Túra nehézsége

3-as fokozatú túra. A szurdokban vezető túra könnyű, átlagos erőnléttel is könnyen teljesíthető, de a fennsíkra történő felmenet, majd a leereszkedés a szintkülönbség miatt megterhelő lehet, kellő odafigyelést igényel. A túrabotok ezen a túrán nagy segítséget jelentenek, az ereszkedés közben a terepviszonyok megnehezíthetik a dolgunkat.

Felszerelés-ajánló

Bejáratott, kényelmes lábbeliben túrázzunk (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Szükség van egy kisebb hátizsákra, amelybe az enni- és innivalót tesszük. Szél- és esőálló kabát, meleg pulóver is legyen nálunk, a nyári időszakban pedig a fejünk védelméről, valamint az időjárástól függően napvédő krémről is gondoskodnunk kell.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás a Szádelői-völgybe, a szlovák Grand Canyonba és a Jászói-barlanghoz

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére