1 napos buszos utazás a Pannonhalmi Apátsághoz és Pápára, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38941
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

12.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38941

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz és eredj a híres kékfestők nyomába!

Időpont

  • 2021. április 24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Pannonhalma Apátsági belépő 2.000 Ft/fő (Nyugdíjas: érvényes magyar nyugdíjas igazolvánnyal vagy 65 éves kortól 1.400 Ft/fő)
  • Audio guide: +500 Ft/fő (javasoljuk a saját fülhallgatót, mivel a járványhelyzetre tekintettel jelenleg nincs lehetőség egyszerhasználatos fülhallgató igénybevételére. A helyszínen váásrolható fülhallgató, de praktikusabb a sajátot hozni.) Jelenleg a látogatás ideje alatt a szájmaszk használata kötelező!
  • Az arborétum és a gyógynövénykert ingyenesen látogatható.
  • Esterházy kastély: Élő kastély tárlatvezetés a barokk főúri enteriőr terekben 2.100 Ft/fő, Kedveznényes jegy 70 év felett 1.390 Ft/fő
  • Pápai Kékfestő Múzeum: 1.200 Ft/fő, 62-70 év között 600 Ft/fő, 70 év felett ingyenes
  • Ganna Esterházy Templom és Mauzóleum: 500 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás 5%

Felszállási lehetőségek

  • Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló
  • Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek!

Program

Indulás reggel 7 órakor a Hősök teréről. Látogatás a Dunántúl egyik legértékesebb építészeti, kulturális és művészeti értéket képviselő Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. A Világörökség részeként számon tartott Apátság különleges értéke, hogy a kereszténység első szerzetesrendjének a közössége él a falai között. Itt működik az ország egyik legnívósabb középiskolája a bencés gimnázium is. 1996-ban, a monostor alapításának ezredik évfordulóján II. János Pál pápa is járt itt. Ebben az évben az UNESCO a világ kulturális örökségének részévé nyilvánította Pannonhalmát. A főapátság 2014-ben nemzeti emlékhely lett. Akiknek megdobogtatja a szívét a történelem, azok számára különleges ritkaság az 1001-ből származó pannonhalmi alapítólevél másolata István király aláírásával, és az 1055-ös tihanyi alapítólevél fotókópiája. Ezek eredetijét a levéltárban őrzik, de az nem áll nyitva a látogatók előtt, a rendkívüli nemzeti értéke miatt. A legutóbbi renoválás 2012-ben fejeződött be, a bazilika újra régi fényében ragyog, egyszerű, de egyben nemes belseje a szerzetesi mindennapokra fókuszál. Az apátság a járványra tekintettel 15 fős csoportokban audio guide készülék segítségével látogatható.

Az apátság területén arborétumot és egy hazánkban páratlan gazdagságú gyógynövénykertet is találunk. Végig sétálhatunk a 80 m hosszú, 14 m magas lombkorona tanösvényen is. Az apátság nem csak a gyógynövénytermesztésről híres, de a feldolgozásról is: illóolajokat, fürdősókat, szappanokokat, kézműves csokoládét, teákat, kekszeket, likőrök lehet vásárolni.

Utunk a Bakony és a Kisalföld találkozásához vezet, a barokk kisvárosba, Pápára. Itt található a gyönyörű Esterházy- kastély, melynek parkja természetvédelmi terület. A kastélylátogatáson bepillantást nyerhetünk a barokk főúri élet hétköznapjaiba. Időutazásra hív a palota, a korhű jelmezekbe öltözött szereplők megelevenítik az egykor itt élt grófok és grófnők világát.  A főúri enteriőr terek mellett a vezetés része az Esterházy családról szóló film és a kastély Europa Nostra díjas felszentelt kápolnájának megtekintése is. Parkjában megcsodálhatjuk a  200 éves famatuzsálemet, mely korával és 10 méteres körméretével hazánk legnagyobb platánja. Az élményektől és látnivalóktól kifáradva beülhetünk a kastély kávézójába is.

Ha Pápán járunk, nem hagyhatjuk ki a Kékfestő Manufaktúrát sem. A pápai kékfestés Hungarikum, és felkerült az Unesco Világörökségi listára. A Múzeum megtekintése során a látogatókat visszakalauzolják a múltba, felfedve e régi foglalkozás szépségeit és nehézségeit. A pápai volt Közép-Európa egyik legrégebbi kékfestő műhelye, ahol a felszerelésektől az iratokig rengeteg emlék megmaradt. A Szászországból hazánkba települt Kluge család hét generáción keresztül, az 1700-as évek végétől egészen 1956-ig űzte itt a mesterséget.A kékfestés munkafolyamatának minden állomását és a mai napig működőképes gépeket is bemutatják a több mint 200 éves gyárépületben.

Hazafelé megállunk a gannai kerektemplomnál, ahol az Esterházy-család számos egykori neves tagja nyugszik, p. Esterházy Miklós, az építtető, Esterházy Bálint, a Monarchia moszkvai nagykövete, Esterházy Miksa, a Magyar Atlétikai Klub alapítója. Utolsó temetés itt Esterházy Péter íróé volt 2016-ban.

Kirándulásunkról 9 óra körül érkezünk Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás a Pannonhalmi Apátsághoz és Pápára, idegenvezetéssel

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére