1 napos buszos utazás 1 főre az Edelényi-kastélyszigetre, Boldvára és Szendrőre, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34098
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

8.690 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34098

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulás a História-völgyében, az Edelényi-kastélyszigetre, Boldvára és Szendrőre!

Időpont

  • 2019. május 11.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • A magyar nyelvű idegenvezetést, csoportkísérést
  • A szervezés díjat

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.8%
  • Utasbiztosítás (fakultatív) 170 Ft/fő

Belépők (a helyszínen fizetendő)

  • Boldvai templom, Barátok háza, olajütő üzem helyi vezetéssel KB: 800 Ft/fő
  • Edelényi kastély tárlatvezetéssel: KB: 1.300Ft/fő F, 70 év felett ingyenes
  • Szendrő Amerikás ház, Kékfestő ház, Iskolatörténeti kiállítás helyi vezetéssel KB: 1.000Ft/fő​

Program

  • Találkozó: Budán: 6:15 Batthyány tér Angelika Kávézó előtt, Pesten: 6:40 Blaha Lujza tér Corvin áruház előtt
  • Indulás: Batthyány térről 6:30, Blaha Lujza térről 6:50

Kirándulásunk többszörös időutazás lesz, hiszen visszacsöppenünk majd a 13. századi bencés kolostori életbe, majd elmerülünk a barokk kor pompás mindennapjaiba, és ezzel egy időben, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kis falvai között járva megéljük azt is, milyen párhuzamos világok léteznek a jelenkorban.

​Napunkat Boldván kezdjük, ahol egy izgalmas vezetés keretében megtekintjük a román kori elemeket és más egyedülálló építészettörténeti érdekességeket is magában foglaló református műemléktemplomot, illetve felelevenítjük a hajdani apátsági életet, amelyhez valószínűleg az 1200 körüli időkből származó első összefüggő magyar nyelvű írásos emlékünk, a Pray Kódexben megtalált Halotti beszéd és Könyörgés születése is köthető. A Barátok házában válogathatunk az Árpád-korban kedvelt, helyben termesztett gyógynövényekből készült teák, fűszerek közül, és egy frissítő teát is elfogyaszthatunk. Itt vásárolhatunk a faluban készült tökmagolajok, krémek és más finomságok közül is, majd magát a kis tökmagütő üzemet is meglátogatjuk.

Napunk derekán Edelénybe látogatunk, ahol megismerhetjük a Bódva folyó szigetén álló, 300 évvel ezelőtt épített és a közelmúltban gyönyörűen helyreállított L’Huillier–Coburg kastélyt. Csoportunknak, a stratégiai partnerségnek köszönhetően, helyi tárlatvezetéssel mutatják be a mesevilágot: a vezetés "Lieb Ferenc, az edelényi festő" című 23 perces 3D-s kisfilm megtekintésével indul, mely a felvidéki vándorfestő Edelényben töltött egy évét mutatja be, majd ezt követi a közel egy órás történeti terekben zajló kastélytúra.

A kirándulás újabb élményekkel folytatódik, a Magyarország északkeleti részének és Szlovákia déli részének domb- és hegyvidékét átszelő úgynevezett História-völgy Szendrő településére indulunk. Egy kombinált jeggyel fedezhetünk fel három helyszínt, Kékfestő ház, az Iskolatörténeti emlékterem és az Amerikás ház a táj lakóinak ismét újabb élettörténeteit, sorsait tárja fel.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás 1 főre az Edelényi-kastélyszigetre, Boldvára és Szendrőre, idegenvezetéssel

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére