1 napos buszos utazás 1 főre Alsó-Ausztriába, egy családi mákfarmra és a Sonnentor biogazdasághoz, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34247
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

11.990 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34247

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el egy csodálatos családi mákfarmra és a Sonnentor biogazdasághoz Alsó-Ausztriában!

Időpont

  • 2019. július 13.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • Az idegenvezetést
  • A szervezés költségét

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.8%
  • ​Utasbiztosítás: 500 Ft/fő
  • Belépők (buszon az idegenvezetőnek fizetendő):
    • Mákmúzeum: 6 Euro/fő
    • Sonnentor Biogazdaság: 8 Euro/fő

Vidéki felszállási lehetőségek

  • M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km
  • M1 autópálya, Győr, Arabona pihenő, 119 km
  • M1 autópálya, Mosoni pihenő, 162 km

Program

  • Találkozó: Pesten: 05:15 Blaha Lujza tér Corvin áruház előtt, Budán 05:35 Batthyány tér Vásárcsarnok előtti buszmegállónál
  • Indulás: 05:30 Blaha Lujza tér, 05:45 Batthyány tér

Tudod, hogy milyen egy igazi mákvirág, vagy hány szem lehet egyetlen mákgubóban? Jártál már viruló mákmezőben? Kíváncsi vagy, hogyan is kell feldolgozni ezt a sokoldalú növényt és miként él egy egész osztrák falu a termesztéséből? Júliusi kirándulásunk központi témája az oly sokak által ismert és kedvelt mák lesz. Ez a különleges növény nemcsak kedvenc édességeink színe-java; magját és olaját számtalan más alakban és célra is hasznosítják. Ausztriai utunkon a mákmezők felejthetetlen látványa mellett más érdekes gyógynövényekkel és fűszerekkel, valamint a profi osztrák biogazdálkodás rejtelmeivel is megismerkedhetünk majd a világhírű Sonnentor gazdaságban!

Kora reggel autóbusszal indulunk Budapestről Alsó-Ausztria Waldviertel régiójába, ahol ilyenkor borulnak virágba a mákföldek, élénk sárga, narancssárga, lila, fehér, piros és ibolyakék színben pompázva. A fehér-lila-piros waldvierteli szürkemákot számtalan finomság készítéséhez használják fel: gombócokhoz, derelyéhez, nudlihoz, tésztákhoz. A Gressl család mákfarmján felkeressük a látványos Mákmúzeumot, ahol mindent megtudhatunk a mákról, annak történelmi, feldolgozási és gasztronómiai hátteréről, a mákolajról, és az ópiumról is. A tartalmas kiállítás megtekintése helyi gazda szakvezetése kíséretében igazi kuriózum. Ezután a mákfaluban, Armschlagban, felkeressük a mák ültetvényeket. A mákmezőkön és az út menti kertekben különféle mákfajtákkal ismerkedhetünk: a sárga és fehér alpesi mákkal, sárgás-narancsos izlandi mákkal, a távol-keletivel, amelynek fehér és sötétlila virágai vannak, és a waldvierteli szürkemákkal. A szabad program alatt betérhetünk a kézműves termékeket árusító Weinmann mákmalomba. Gasztronómiai különlegességek kóstolására is lesz lehetőség a falu vendéglátós gazdájánál, a Mohnwirt Neuwiesinger-nél.

Délután a közeli Sonnentor farmra látogatunk, ahol a természet közepén, nagy szakértelemmel és jó ízléssel előállított fenséges bio-termékek, gyógynövények és fűszerek varázslatos világába csöppenünk. A látogatás alatt végigkísér a fűszerek és gyógyfüvek szenzációs illatkeveréke. Felejthetetlen élmény ez mindenkinek: gazdaságlátogatás kóstolóval (tea és ropogtatnivaló), üzemlátogatásal, filmvetítéssel (út a növénytől a tea- és fűszercsomagolásig) és vásárlási lehetőségekkel a fűszerkert nemzetközi hírű, egészséges, fűszerekből, virágszirmokból komponált termékeiből. A program végeztével, élményekkel feltöltődve, új ismeretekkel gazdagodva indulunk haza. Érkezés a késő esti órákban várható.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás 1 főre Alsó-Ausztriába, egy családi mákfarmra és a Sonnentor biogazdasághoz, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére