1 napos buszos kirándulás a palócok földjén, Hollókőn, Somoskő váránál és Ipolytarnócon, idegenvezetéssel

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

7.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/
Ajánlat kód: 36546

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj a palócok hagyományaival Hollókőn és környékén!

Időpont

  • 2020. szeptember 19.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők

Program

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Gödöllő – Hatvan – Salgótarján útvonalon Nógrád megye északkeleti csücskébe, Somoskő faluba. A település nevezetessége az a látványos XIII. századi eredetű vár, ami a házak fölé magasodó vulkanikus eredetű csúcson trónol. A hely pikantériája, hogy míg a falu Magyarországon található, addig az utolsó házaktól néhány méterre fekvő erődítmény már szlovák területen fekszik. Séta a várhoz (látványos romok, meseszép panoráma a környező hegyvidékre).

Ezt követően továbbutazás az Ipoly völgyébe, az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz. A „palóc Pompeji”-nek is becézett természetvédelmi terület egy évmilliókkal ezelőtti vulkánkitörés következményeit mutatja be: láthatunk itt megkövesedett fákat, levéllenyomatokat, miocén kori erdőt, ősállatok lábnyomait, cápafogakat és izgalmas kőzeteket. A modern látogatói központ megtekintését követően (kiállítások, 4D mozi stb.) a csoport részt vesz egy vezetett sétán a legérdekesebb látnivalókat felvonultató geológiai tanösvény mentén. Az időutazással felérő program után marad még szabadidő étkezésre, illetve az érdeklődők végigmehetnek a Lombkorona sétányon is (függőhidak látványos rendszere az erdő felett).

A kora délutáni órákban továbbutazás a mintegy 6000 lakosú járási székhelyre, Szécsénybe. A kisváros a magyar történelemben is fontos szerepet játszott, hiszen 1705-ben a település mellett tartották azt az országgyűlést, ami II. Rákóczi Ferencet vezérlő fejedelemmé választotta. A közös séta során látjuk a gótikus elemeket is felvonultató ferences templomot, a barokk Forgách-kastélyt, az egykori vár maradványait és a XVIII. századi eredetű tűztornyot.

Programunk méltó zárását a világszerte ismert Hollókő megtekintése jelenti. Az ősi hangulatát és a térségre jellemző építészeti hagyományokat kiválóan megőrző párszáz lelkes palóc falu 1987-ben Budapest mellett elsőként került fel az UNESCO Világörökség listájára Magyarországról. Látogatás a Cserhát dombjai között megbúvó település Ófalu nevű részében, ahol gyakorlatilag minden ház műemlék. Természetesen a közös séta után marad szabadidő arra, hogy utasaink egyénileg is felfedezzék és magukba szippantsák Hollókő egyedülálló hangulatát, vagy megkóstolják a palóc konyha valamely híres fogását.

Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos kirándulás a palócok földjén, Hollókőn, Somoskő váránál és Ipolytarnócon, idegenvezetéssel

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-15:00
Oldal tetejére