1 napos buszos kirándulás a Magas-Tátrába, a szlovákiai Ótátrafüredre, választható programokkal

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

12.900 Ft

Elfogyott!

Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/
Ajánlat kód: 35371

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a Magas-Tátra hófödte csúcsait egy felejthetetlen kiránduláson!

Időpontok

 • 2020.01.25.: 12.900 Ft
 • 2020.02.22.: 12.900 Ft
 • 2020.03.07.: 12.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
 • Programok költségei
  • Szlovák Tátra belépő: kb. 5 Euro/fő
  • Siklóvasút a Tarajkára – felnőtt 11 Euro, diák, nyugdíjas 9 Euro, gyerek 8 Euro oda-vissza.
  • Ülőszékes felvonó a Szoliszkó menedékházhoz – felnőtt 15 Euro, nyugdíjas 13 Euro, gyerek 11 Euro oda-vissza.

Program

Indulás 05:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés a délelőtti órákban téli kirándulásunk első megállójára, Ótátrafüredre.

Érkezést követően az alábbi programok közül választhatunk

1.) Érkezés után a siklóvasúttal felmegyünk a Tarajkára, ahol megnézzük az utóbbi években a Magas-Tátra legnagyobb téli szenzációjának számító Jégtemplomot, amelyet minden évben más stílusban építenek meg. 2018 ban nagyobb és hidegebb is volt, mint a korábbi években. A 100 tonna jég felhasználásával megfaragott jégtemplom jégszobrászait legutóbb a barcelonai Sagrada Familia inspirálta. A külső hőmérséklettől függően ez a Tátra egyetlen olyan látnivalója, ahol a turisták jobban fázhatnak, mint a szabadban, a kupola alatt ugyanis -10 °C a hőmérséklet. A Jégtemplom – amely ingyenesen megtekinthető – meglátogatása után visszatérünk Ótátrafüredre, majd tovább utazunk Csorbató településre (1350 m), ahol utasaink az alábbi programok közül választhatnak:

2.) Felvonós kirándulás a Szoliszkó menedékházhoz, majd vissza.

A parkolóból felsétálunk a település síközpontjában található négyszemélyes, ülőszékes felvonó alsó állomásához (1386 m), majd a felvonóval felmegyünk annak felső, a Szoliszkó menedékház mellett található állomásáig (1814 m). Már a felvonón utazva is gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint az annak középső részén található, télen természetesen befagyott Fátyol-vízesés ezüst szalagjára, amely a Tátra egyik legszebb vízesése.

A felvonó felső állomása közelében, a nyári túráink során meghódított Elülső-Szoliszkó csúcsa alatt – melyet most csak messziről nézünk meg – található a hangulatos Szoliszkó menedékház (1840 m), ahol tartunk egy rövid pihenőt, majd a menedékháztól a Csorbai-tóra és a környező gerincekre, csúcsokra nyíló szép téli panorámát megörökítve a felvonóval leereszkedünk a Csorbai-tóhoz.

A síközpontot magunk mögött hagyva kényelmes sétával körbesétáljuk a Magas-Tátra egyik legszebb, de mindenképpen legismertebb tavát, a Csorbai-tavat, és a téli körülményeket kihasználva végigsétálunk annak befagyott víztükrén. A Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavának partjáról méterről-méterre más-más panorámában gyönyörködhetünk.

3.) Akik ezt a délutánt egyéni programmal (pl. síelés) szeretnék eltölteni, természetesen erre is lehetőség van, a csoport menetrendjét és a hazaindulás időpontját a helyszínen, a túravezetővel beszélhetik meg. A településen több felvonóval ellátott, összesen mintegy 9 km hosszú pályarendszer használható, amely könnyű és közepesen nehéz pályákat kínál az érdeklődőknek, a sífutás kedvelői pedig több mint 26 km hosszúságú pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

A síközpont programjairól, az aktuális árakról itt találhatnak információt: https://www.vt.sk

4.) Aki úgy gondolja, aktív kikapcsolódással is töltheti a délutánt, a síközpontban kisebb és nagyobb méretű motoros szánok bérelhetők, melyekkel a kijelölt területen gyerekek és felnőttek is felejthetetlen élményeket szerezhetnek.

Túránkat és az egyéb programokat követően lehetőség lesz betérni egy helyi éttermekbe, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, és emellett természetesen fel is melegedhetünk. A közös sétát és a településen tartott szabad programot követően a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapestre (egy rövid technikai megállót követően) várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Információk

Kirándulásunk helyszínén téli körülmények uralkodnak, amely meglehetősen változó lehet. Napos idő esetén kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de könnyen előfordulhat -10 °C körüli hideg, sűrű hóesés és erős szél is. Figyelembe kell venni, hogy a szép téli időben egyébként nem túl hidegnek érzett -10 °C fokos hőmérsékletet erős szélben jóval hidegebbnek érezhetjük.

Akik aktívan szeretnék tölteni a napot, magukkal hozhatják saját szánkóikat, síléceiket, de a helyszínen is lehetőség van sportszerek kölcsönzésére. Síeléshez, szánkózáshoz elengedhetetlen védőfelszerelés a védősisak és a síszemüveg!

Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától.

Téli túraöltözet

 • magas szárú, vízálló, bélelt téli túrabakancs
 • vízhatlan túranadrág és kabát
 • meleg ruhák, vékony- és vastag polár-felső, meleg aláöltözet
 • sapka, meleg kesztyű (lehetőleg 2 pár), esetleg lábszárvédő.

Célszerű olyan kabátot és nadrágot viselni, amely ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. Akinek van, hozzon magával kamáslit, vagy olyan túranadrágot vegyünk fel, amelynek beépített kamáslija van. Kérjük, hogy mindenképp fordítson arra figyelmet, hogy a kabát és a nadrág is vízálló legyen!

Olyan bakancsban jöjjön, amely valóban vízálló és már régóta használja. Akinek új bakancsa van, a túra előtt lehetőleg járassa be, nehogy feltörje a lábát!

Akinek van túrabakancsra vagy egyéb lábbelire felcsatolható csúszásgátlója, az mindenképpen hozza magával, a nap során jó szolgálatot tehet, csakúgy, mint a túrabotok.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos kirándulás a Magas-Tátrába, a szlovákiai Ótátrafüredre, választható programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
+36 20 283 8074
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-17:30
Oldal tetejére