Vár Izland, a jégmezők, gejzírek, zuhatagok országa, repülőjeggyel, illetékkel, 10 éjszaka szállással, reggelivel, belépőkkel

Ajánlat kód: 41131
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.167.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41131

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Izland vadregényes világát!

Opciók

  • 2024.05.14 - 2024.05.24: , 1.167.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet  illetékkel, mely tartalmaz 1 db 40x30x23 cm-es kis kézitáskát (melynek értéke: kb. 150.000 Ft)
  • 4 éjszakát Reykjavíkban, 5 éjszakát vidéken kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • 1 vacsorát
  • a megadott programokat
  • a hajókirándulást a Jökulsárlón gleccser lagúnában
  • a Myvatn fürdőbelépőt
  • a Kék Lagúna fürdőbelépőt (comfort)
  • a belépőjegyet a Saga Múzeumba,
  • az Izlandi Bálna Múzeumba
  • az idegenforgalmi adót
  • a program szerinti
  • autóbuszos közlekedést
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Feladható poggyász kérhető max. 20 kg kb. 61.000 Ft / db
  • Feladható poggyász kérhető max. 26 kg kb. 66.000 Ft / db
  • Elsőbbségi beszállás, mely tartalmaz 1 db nagy kézipoggyászt (max. 10 kg) 40.000 Ft / fő
  • Egyágyas felár (limitált) 306.000 Ft
  • Fakultatív bálnales 42.000 Ft

Program

1. nap: Izland ősi históriája: A viking sagák igaz meséi
Találkozás a Liszt Ferenc reptéren elrepülés Reykjavíkba. Transzfer a szállodánkba, útközben a viking sagákból merített történetekkel a sziget korai megtelepülőiről, illetve egyedi természeti adottságairól. Éj Reykjavíkban (4 éj)

Szállás: Klettur Hotel 3*

2. nap: Reykjavík - Kék Lagúna - Saga Múzeum - Izland Bálnái Múzeum
Reggeli után közös városnézés busszal és gyalogosan a Faxaflói-öböl mentén épült izlandi fővárosban. Látogatás az Arnarhóll városnegyedben, a települést 874-ben megalapító Ingólfur Arnarson emlékművénél, illetve a kormányzati negyedben. Néhány viking história a Landnámabók és a Hauksbók saga kódexek oldalairól, majd séta Hallgrímskirkja, Izland legnagyobb, “bazalt orgona szerű” templománál. Csoportkép készítése az Észak-Amerikát felfedező Leif Erikson (óészakiul: Leifr hinn Heppni) szobránál, megemlékezéssel Tyrkerről, Leif magyar nevelőapjáról, Séta az Althing (parlament) körül, majd látogatás Saga Múzeumban. Kiutazás az óceánparthoz a Sun Voyager Emlékműhöz. Közös látogatás a méltán híres Whales of Iceland (Izland Bálnái) Múzeumban. Séta, rövid szabadidő Földünk legtisztább, legzöldebb fővárosában, majd 2 órás látogatás, strandolás a Kék Lagúnában. (Zuhanyzási, átöltözési lehetőség.)
Éj Reykjavíkban

3. nap: Az izlandi vulkánosság; A Geyzír-föld
Reggeli után utazás a Pingvellír Nemzeti Parkba. Vezetés a festő Kaldilalur völgy földútjain, rövid fényképszünetekkel. Séták a száraz, szinte sivatagos tájon. Jó látási viszonyok esetén a hófödte ormok és jégmezők fényképezése. (Az út mellett látható jégmezők: Langjökull, Eiríksjökull, Okjökull). Megérkezés a Geysírek völgyébe, ahol a Strokkur „munkájában” gyönyörködhetünk, a Langjökull gleccser alatt. Hegyvidéki útvonalon utazunk a világ egyik legszebb vízeséseként számon tartott Gullfosshoz, az „Aranya Vízeséshez”, ahol a lépcsőzetes szirteken pazar fotókat készíthetünk a lezúduló gleccserolvadékról. Séta és fényképezés a Pingvellír Nemzeti Parkban, a természeti erők által kettéhasított völgyben. Ezen a területen találkoznak az Eurázsiai és az Amerikai kontinentális lemezek, valamint itt volt a székhelye az ősi, 930-től összeülő viking parlamentnek, az Althing-nek. Rövid séta Észak-Amerikába… majd vissza Észak-Európába…, s ezt követően visszatérés a szállásra.

4. nap: Reykjadalur csodái; a Közép - Atlani-hátság
(Figyelem! Fürdőruha hozatala nyomatékosan javasolt.)
Reggeli után utazás Reykjadalur, vagyis a Gőzök-völgye vidékére. Az állandóan formálódó, geotermikus vidéket már meghódította a növényzet zöldjének ötven árnyalata. A gazdag ásványtartalmú meleg vizek, a bennük élő algák ugyanakkor az élénkvöröstől – liláig ívelő festőpalettává színezik a domboldalakat. 3 km hosszú, könnyű terepen tett sétánk az első forró-vizes forrásokig, meleg iszapfürdőkig, illetve a völgy meleg, gyógyvizes folyójáig (!) tart. Strandolás - illetve hangulatunktól függően további túralehetőség. „Kitekintés” az alattunk „tátongó” Közép - Atlanti-hátság (Mid-Atlantic Ridge) további híres vulkáni utóműködéses területeire (Azori-szigetek; Kanári-szigetek). Késő délutáni visszaérkezés szálláshelyünkre.

5. nap: Víztömegek bűvöletében
Délelőtti látogatás a hatalmas víztömegekkel a mélybe szakadó Seljlandsfoss, majd a Skógafoss vízeséseknél. Séta a Seljalandfoss vízfüggönye mögé, s túra a Skógafoss fölé, a folyóvölgyben, az olvadó jégmezők közelébe. Utazás az Atlanti-óceán partjára, látogatással Dyrhólaey szikláinál. A lunda kolóniák megfigyelése és fényképezése. Séta az „óceán pereme” fölött, szó szerint szédítő panorámákkal, majd alant, az óceán partján, Reynisfjara kavicsos fövenyein. Néhány szó az Atlanti-óceán északi medencéjének “közeli” skandináv szigetéről (Jan Mayen; Feröer; Svalbard; Grönland). Koraesti megérkezés Európa legnagyobb jégmezője, a Vatnajökull közelébe.
Éj Vík környékén, büfévacsora a szálláson. (1 éj)

Szállás: Katla Hotel 3*

6. nap: A Vatnajökull peremén; A Jökullsarlón úszó jéghegyei között
Délelőtti látogatás a Skaftafell Nemzeti Parkban. 2 órás séta a jégen, helyi kísérők irányításával, a Vatnajökull peremének egyik gleccserén. Jó idő esetén a sziget legmagasabb csúcsa, a 2.119 m magas Hvannadalsnúkur és a csillogó jégsapkájú Örefajökull fényképezése. Ismerkedés kontinensünk legnagyobb jégmezője, a 8.000 km2 (!) területű - a látóhatáron mindent elfedő, s épp a lábunk alatt csikorgó „Tavak Gleccsere” természet földrajzával. Utazás az óceánparton a Jökullsarlón gleccserlagúna partjára. Hajózás az úszó jéghegyek között (!) a gleccserlagúnán. Séta és a jéghegyek fotózása, szerencsés esetben fókák társaságában az óceánparton. Koraesti érkezés a szállásunkra.
Éj a Vatnajökull déli peremén (1 éj)

Szállás: Fosshotel Vatnajökull 3*

7. nap: A Keleti Fjordvidék, “1 nap Feröeren”
Reggeli utazás a Keleti Fjordvidék partjain. Ismerkedés a fjordok képződésével, illetve a sziget éghajlati viszonyaival. Séta a Berufjördur fjord partján épült ősi halászfalu, Djúpivogur kikötőjében. Továbbutazás a fjordok mentén északra. Fotószünet a „tengerből kinövő” 1.069 m magas (!) Búlandstindur hegy tövében. A 4 legendás csúcs nyugati sziklája a Godaborg (Isten bérce), ahonnan 1000-ben, a keresztény hitre térés lezárulásakor, az utolsó pogány vikingek is a tengerbe dobták régi kegytárgyaikat. Az Isten bérce fényképezése a Zöld-szikla partszakaszról. A terület nagyon hasonlít az innen 430 km távolságra lévő, 18 nagyobb szigetből álló Feröer-szigetekre (Føroyar), s ha ez még nem lenne elég, az itteni halászfalvak lakóinak zöme rokonsággal is rendelkezik a keleti “szomszéd” falvakban. Néhány izlandi – feröeri földrajzi összehasonlítás a buszon. Átutazás Breiddalsvík faluján, ami az „Izland Erős Embere” versenyről vált nemzetközi hírűvé. Stödvarfjördurban fakultatív látogatási lehetőség Petra’s ásvány- és kőgyűjteményében. A Golf-áramlat hatásait „élvezve” érkezünk a keleti partszakasz és szédítően magashegyi hágók mentén Fáskrúðsfjörðurba, a szállásra. (1 éj)

Szállás: Fosshotel Eastfjords 3*

8. nap: Rénszarvasok legelői; Prometheus vízesésénél 
Utazás az északi Felföldre, a zuzmók borította „rénszarvaslegelők” mentén, fotószünetekkel, ha rénszarvasokkal, vagy éppen izlandi pónis lovasokkal találkozunk. Utazás Izland második legnagyobb folyója, a Grönlandi-tenger felé rohanó Jökulsá á Fjöllum partján, Európa legnagyobb és legnagyobb energiájú vízeséséhez, a 193 m³/s. vízhozamú Dettifoss-hoz. A 100 m széles, 44 m mély, elemi erővel dübörgő vízesést minden sci-fi kedvelő ismeri, hiszen itt játszódik Ridley Scott Prometheus c. szuperprodukciójának nyitójelenete. Séta a vízesés partján, majd túra a tőle délre lévő Selfoss-hoz. Továbbutazás a Krafla lávamezők, illetve krátertavak vidékére. Séta a sokszor füstölgő, valószínűtlen színekkel tarkított „űrbéli” tájon. A rendelkezésre álló időtől függően további rövid túra a Leirnjukur vulkáni mezején. Késő délutáni érkezés a Myvatn-tóhoz. 
Éj Myvatn körzetében (1 éj)

Szállás: Fosshotel Myvatn 3*

9. nap: A Myvatn-tó csodái; Szilás- és fogascetek
(Figyelem! Fürdőruha hozatala nyomatékosan javasolt.)
Séta és fényképezés a madárvilágáról és vulkáni formáiról is híres Myvatn-tó partján. Ismerkedés a különleges vegetációval, majd Námaskard kénes kigőzölgéseinek fényképezése, illetve hévizes fürdőzés.

Továbbutazás Skútustaðagígar krátereihez, közös terepbejárással, a megint csak „hihetetlen” tájon. Délutáni pihenés és szabadidő vagy fakultatív utazás a sziget északi kikötőjébe (és utazásunk legészakibb pontjára), Húsavikba. A 2.500 lakosú, festői település „Izland bálna fővárosa”. 12 különböző cet faj képviselői táplálkoznak a kikötő előtti öböl mindig friss vizein. Fakultatív bálnales hajókirándulások során az órási emlősökkel való találkozás esélye 95%. A Húsavíki-öbölben zajló bálnales során púposbálna, Minkebálna és óriásbálna látogatása is remélhető. Este érkezés a szállásra. (1 éj)

Szállás: Kea Hotel Akureyri 3*

10-11. nap: Az Istenek vízesése; Az izlandi lovak völgyei
Reggeli indulás Reykjavíkba. Folyamatos utazás nyugat- délnyugat felé, rövid fényképszünetekkel. Séta és fényképezés a gleccserek vízével táplálkozó Godafoss – Istenek vízesése zuhatagánál. Ismerkedés az óriási zuhatag legendáival. Átkelés az Oxnadalur-hágón, az izlandi lovak (pónik) völgyein át. A lovak fényképezése, az izlandi lovak tulajdonságainak, jellemzőinek ismertetése. Átkelés a Holtavörduheidi fennsíkon, majd esti visszaérkezés a fővárosba, transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre. Érkezés a hajnali órákban. 

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Vár Izland, a jégmezők, gejzírek, zuhatagok országa, repülőjeggyel, illetékkel, 10 éjszaka szállással, reggelivel, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére