Körutazás a Baltikum városaiban, Rigában, Tallinban és Helsinkiben, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, kompjeggyel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35735
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

360.000 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35735

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kerekedj fel Húsvét alkalmából a Baltikum országaiba!

Időpont

  • 2024.10.20 - 2024.10.23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel  személyenként 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal és  max. 23 kg-os bőrönddel (melynek értéke kb. 110.000 Ft)
  • a szállásokat
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a kompjegyet
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • a belépőjegyeket (helyszínen fizetendő) kb. 35 Euro/fő
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 45.000 Ft / 4éj
  • Félpanzió 70.000 Ft / 4 alkalom

Program

1. nap: Budapest - Riga
Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal. Érkezés Lettország fővárosába,"Baltikum Párizsa", Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el, és a 14. századtól kezdődően a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. Szállás Rigában (2 éj).

Tervezett szálloda: Hestia Hotel Draugi 4*

2. nap: Riga
 A várost gyakran nevezik Európa szecessziós fővárosának, hiszen nincs még egy olyan hely Európában, ahol ilyen tekintélyes számban és ilyen nagy arányban fordulnának elő Art Nouveau (Jugendstil) épületek. Az épületek felsőbb szintjeit gyakran virág- és állatmotívumok, esetenként groteszk emberalakok, meztelen testek, rémisztő szörnyek díszítik, és minden épületnek megvan a maga üzenete. Lettország fővárosa nem a hangulatos óváros, a világhírű templomi orgona vagy a fekete balzsam miatt került fel a Világörökség listájára, hanem éppen az egyedülálló szecessziós negyede miatt. Mind Rigára, mind pedig az egész Baltikumra jellemző, hogy az utcák és a vidéki táj is nagyon tiszta, jól karbantartott és rendezett. Gyalogos városnézésünk során olyan látnivalókat ejtünk útba, mint a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejűek háza és a Svéd kapu, miközben a gótikától a szecesszióig szinte minden építészeti stílussal találkozunk. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is. 

3. nap: Rundale Kastély
Reggeli után a kurlandi hercegek egykori nyári rezidenciáját, a "Baltikum Versailles"-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg, ezáltal nem véletlen, hogy némi hasonlóság fedezhető fel a két épület között. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még iskolaként és magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Utunkat Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére folytatjuk. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A helyiek Lettország Svájcának is nevezik, mivel ez a kedvelt kirándulóhely az ország legvadregényesebb tája. Látogatásunk alkalmával egy bájos, fából készült, vörösre festett lutheránus templomot és a Turaida várromokat tekintjük meg, melynek alapjait 1214-ben fektették le. Érdemes a vár 26 méter magas tornyába felkapaszkodni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a festői környékre. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinnban (2 éj).

Tervezett szálloda: Hestia Hotel Europa 4* / Hestia Hotel Ilmarine 4*

4. nap: Tallinn
Tallinn óvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, és az észt őslakosok sokáig elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és azok kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt gyalogos városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, és ahol minden toronynak külön neve van, mint pl.: Hosszú Hermann, Öreg Tamás vagy Kövér Margó. A séta során útba ejtjük a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret Európa legrégebbi városházával, a Feketefejűek házát és a Három nővér kereskedőházakat. A jelenleg közel 2 km hosszúságban az óvárost körülölelő városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt. A megmaradt 21 toronyból néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. A városnézés alkalmával olyan kilátópontokat is felkeresünk, ahonnan csodálatos látványként tárul elénk az óváros. Észtországban a zenélés és éneklés nemzeti hagyomány, és erre Tallinn utcazenészei a legjobb példák. A kis utcák között sétálva gyakran találkozhatunk hegedűn vagy csemballón játszó zenészekkel, de ha szerencsénk van, akkor akár egy kórus énekébe is belehallgathatunk. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni. Szállás Tallinnban.

5. nap: Helsinki - Budapest
Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe (2,5 órás hajóút). A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a város jelképének számító Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Egyéni étkezési lehetőség a kikötőben, ahol akár rénszarvas húsból készült hamburgert is ehetünk. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Körutazás a Baltikum városaiban, Rigában, Tallinban és Helsinkiben, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, kompjeggyel, programokkal, idegenvezetéssel, október 23-án

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
34 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére