Mi a helyzet a konyhában? Ha úgy érzed, nem tudsz még mindent, akkor most itt a segítség! Magyar ételek, borok, egészséges étkezés. Tudj meg többet róluk és alkalmazd!
Az akció keretében 3 különleges szakácskönyv közül választhatsz, amelyikre a leginkább szükséged van. Akár a karácsonyfa alá is beteheted, s meglepheted vele szerettedet.

François Chartier: Az ízek harmóniája
A neves szakácsoknak dolgozó szerző 20 esztendeje szenvedélyesen kutatja az élelmiszereket alkotó összetevők és a borok közötti kapcsolatot, és most a könyvében megmutatja a harmóniateremtés kulcsát az olvasóknak is.
Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc vagy a tölgyfa hordó és a grillezett vörös húsok között? A neves szakácsoknak dolgozó szerző 20 esztendeje szenvedélyesen kutatja az élelmiszereket alkotó összetevők és a borok közötti kapcsolatot, és most a könyvében megmutatja a harmóniateremtés kulcsát az olvasóknak is. Ferran Adriànak, a világ legjobb éttermének választott elBulli séfjének előszavával.
"Ebben a könyvben, amely alapjaiban változtatja meg a konyhaművészetet, François Chartier felfedi a hosszú ideje félreismert élemiszerek, alapanyagok, borok és különféle italok számos titkát"
Phd Martin Loignon, a molekuláris biológia doktora
"François nagyon szigorú munkamódszert követ. Alaposan ismeri a borok világát, egy olyan világot, mely messze túlmutat önmagán, és ez az, amiért őt tekinthetjük az ízek első számú szakértőjének."
Juli Soler és Ferran Adrià, elBulli étterem
"Borokért és ételekért rajongó pasiknak szerintem nincs ennél jobb karácsonyi ajándék!"
Vrábel Krisztina: Főzd magad!
Kriszta évek óta harcol az ipari adalékanyagoktól és mesterséges aromáktól hemzsegő készételek ellen. Jelszava: készíts el inkább mindent saját magad! Főzd magad! című, gyönyörű képekkel illusztrált könyvében megmutatja mennyire egyszerűen készíthetjük el azokat az ételeket, amelyeket eddig a boltok polcairól pakoltunk a bevásárlókocsinkba.
"A legfrappánsabban és legegyszerűbben ennyit tudok mondani: szerelem első látásra. ... Csodálatos fotók, tömör, de tökéletes receptleírások - mint ahogy ezt már Dolce Vitától megszoktuk. De kézben tartani, lapozni, belefeledkezni egészen más, mint a monitor képernyőjén látni."http://szellemafazekban.blogspot.com/
"... én vele tartok ezen az úton, hiszen magam akarom megfőzni az egészségemet."
Boros Nóra (http://konyvmindenkinek.blogspot.com/)
A könyvet elismerő oklevéllel díjazták a Szép Magyar Könyv 2011 versenyen. Tervezte: Kaiser György, fotó: Vrábel Krisztina és Kaunitz Tamás.
Németh Zuzsána: Magyar szakácskönyv
A könyv a XIX. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyike, melyben bemutatjuk a hajdani magyar konyha sokoldalúságát, elfelejtett ételeit.
Az először 1835-ben megjelent szakácskönyv a XIX. századi magyar gasztronómiát meghatározó művek egyike. Az volt a célunk, hogy egy régi korba vezető, de ma is használható szakácskönyvet adjunk az olvasók kezébe, amellyel bemutatjuk a hajdani magyar konyha sokoldalúságát, elősegítjük néhány elfelejtett étel újrafelfedezését, és a mai gasztrokultúránk fejlődését.
"- Magyar Konyha: De mitől magyar ez a konyha?
- Molnár B. Tamás: Attól, hogy mi csináljuk. A konyha olyan, mint egy élőlény, egy organizmus. Állandóan változik. Ha kezünkbe vesszük a közel kétszáz éves Czifray-féle szakácskönyvet, vagy a (nemrég megjelent) Németh Zsuzsána-félét, akkor azt látjuk, hogy történelmi léptékkel mérve igen rövid idővel igen nagyot változott a magyar konyha." (Magyar Konyha, 2010. dec.)
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról