Less el egyedülálló konyhai fortélyokat egy kivételes tanfolyam keretében!
Tanuld meg, hogyan készülnek ismert és közkedvelt, fenséges sütemények, és örvendeztesd meg velük családod és önmagad a hétköznapokban vagy ünnepekkor! A Bourbon Kreatív Élmény Konyhában most a sütés minden apró titkát megtudhatod, hogy a végeredmény mindig tökéletes és harmonikus ízvilágú lehessen.

A kuglóf egy (fém- vagy cserép-) formában sütött, mazsolával, kakaóval ízesített, csonka kúp alakú, barázdált oldalú kalács. Magassága 10-15 cm, átmérője 20-25 cm szokott lenni. Mivel a viszonylag nagy formába nagy tömegű tészta kerül, szükség van a sütőforma közepén lévő „kéményre”, amely lehetővé teszi, hogy a tészta tökéletesen átsüljön - ez a „kürtő” adja a sütemény jellegzetes formáját.

A gyümölcskenyér a nevével ellentétben nem kenyértésztából készül. Zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot, egyes fajtáknál élesztő helyett sütőport, főtt, valamint aszalt gyümölcsöket dagasztanak és úgy sütik. Általában nagyobb családi ünnepek idején (Karácsony, Húsvét hetében), házilag készítik, teával, kakaóval, tejeskávéval kínálják.
Fontos tudnivaló:
- Maximális létszám: 10 fő/kurzus
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról