A kenyerek megszállottja vagy és szereted a különleges ízeket is? Fehér, rozsos, korpás, kukoricás esetleg félbarna után kipróbálnál valami újat? Sajátítsd el a bajor kenyér elkészítési és sütési technikáját, és legyen minden reggel friss kenyér az asztalon!

Szerencsére az otthoni kenyérsütés kezd újra divatba jönni, hiszen jó móka, és valakinél a nagyival közösen készített emlékeket idézi fel. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy az általad készített termék teljesen adalékanyag- és tartósítószermentes, és a saját ízlésed szerint készül.
A kurzust Krupa György tartja, aki kellő szakértelemmel a háta mögött avat be a kenyérkészítés rejtelmeibe. Megmutatja, hogy milyen sokféle pékárut készíthetünk a bajoros ízvilág jegyében! Hiszen ahogy minden országnak megvan a maga itala avagy étele, úgy a világ rengeteg nemzetének van saját kenyere, pékterméke.
Németországban sokféle kenyérfajtát találhatunk, ilyen például a „Mischbrot” kevert kenyér, vagy a hazánkba is elhíresült „Vollkornbrot”, azaz az egész magos kenyér. A 20. századtól kezdve rohamosan el kezdtek terjedni a barna- illetve fehérkenyér fajták, ilyen népszerű például a bajor típusú kenyér, amely kevés vizet tartalmaz, íze pedig enyhén savanykás. Nemhiába illik kiváltképp egy tradicionális német fogáshoz, mint például egy jó sör-virsli vacsorához!
További információk:
- Választható időpontok
- Foglalkozás: 3 órás
- A kurzust Kruppa György tartja

Rita16 2015-04-17 Fri 10:42
T. Alkupon!
Érdeklődnék, hogy kell-e speciális kenyérsütő készülék e kenyér otthoni elkészítéséhez a tanfolyami részvételt követően, vagy hagyományos sütőben is meg lehet sütni.
Előre is köszönöm az infót.
Üdvözlettel,
Kiss Rita (a kifizetett piramyd pan-re várva...)
Tisztelt Kiss Rita!
Speciális kenyérsütő készülék nem szükséges.
Üdvözlettel
Alkupon csapata
Kérdezz az akcióról