8 napos körutazás Jordániában, a Szentföld ékkövénél, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval – vár Petra, a sivatagi kastélyok, Umm ar Rasas és Wadi Rum

Ajánlat kód: 38400
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

449.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38400

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Szentföld ékkövét, Jordániát!

Időpontok

  • 2023. november 11.: , 449.800 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás a Budapest – Amman – Budapest útvonalon közvetlen, menetrendszerinti járatokkal, a körutazás során légkondicionált autóbuszokkal
  • Repülőtéri illeték és csomagdíj
  • 7 éjszaka szállás középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanzió
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,5%
  • Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50 USD

Felár

  • Egyágyas felár: 104.000 Ft

Fakultatív program

  • Egész napos strandolás egy privát strandon transzferrel, bőséges ebéddel, 2 órás hajózás üvegfenekű hajóval: kb 50,- USD

Program

1. nap: Budapest – Jerash – Umm Qais – Amman
Repülés Budapestről a kora reggeli órákban közvetlen járattal Ammanba. Érkezést követően látogatás JERASH-ban, a világ talán legjobb állapotban fennmaradt római kori romvárosában (erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, római színház stb.). A római kor jelentőségét a Közel-Keleten mi sem bizonyítja jobban, mint a közeli másik helyszín, UMM QAIS az ókori Gradara városának romjai. Vacsora, szállás Ammanban.

2. nap: Amman – Sivatagi kastélyok – Holt-tenger
Jordánia fővárosában AMMAN-ban ismerkedés a város látnivalóival. A Hasemita Királyság fővárosa az örök városhoz hasonlóan 7 dombra épült. Ezután irány a „Sivatagi kastélyok”, amelyeket az iszlám kialakulásának kezdetén az Omajjád kalifák építettek. Az oázis Arábiai Lawrence főhadiszállása volt a törökök elleni küzdelemben. A sivatagi várak és kastélyok vidéke Ammantól keletre, a szaúdi határig terjedő félsivatagos, kő- és homoksivatagos területen alakult ki. Néhány kastélyt utazásunk során mi is érintünk. Ezek közül az egyik legismertebb az Amra épületegyüttes, amely a legjobb állapotban maradt fenn. Továbbutazás a Föld legmélyebb pontján elterülő HOLT-TENGER-hez. Fürdési lehetőség a magas sótartalmú vízben, ahol az ember szinte csak lebeg. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

3. nap: Bethánia (Al Maghtas) – Nebo-hegy –Madaba – Umm ar Rasas- Aqaba
A Holt-tengert elhagyva felkeressük a JORDÁN folyónál BETHANIA-t, ahol Keresztelő Szent János Jézust megkeresztelte. Egykor János is itt élt és hirdette a Messiás eljövetelét. Következő megállónk a NEBO-HEGY, ahol Mózes az „Ígéret földjét”, a Kánaánt megpillantotta. Ezután következik MADABA, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városa, gyakran a mozaikok városának is nevezik. Az egykori mozaikművészek minták alapján készítették mesterműveiket. A bizánci időkben már nem cserepekből, hanem hazai natúr követ, az ún. tessarae-t használtak.
Tovább utazunk UMM AR RASAS-ba, amely a római kori, bizánci és perzsa birodalomkori maradványai révén az UNESCO Világörökség részévé vált. Vacsora és szállás Aqabában.

4. nap: Petra – Aqaba
Ismerkedés a „Rózsaszín várossal”, az egyedülálló látványt nyújtó PETRA-val. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek és barlangok között gyalog, vagy részben lóháton ismerkedünk a nabateusok által épített utánozhatatlan, felülmúlhatatlan várossal. Utazásunk egyik csúcspontja ez. A látogatók előtt feltárulnak a csodálatos építmények, homlokzatok, síremlékek, fürdők, sziklarajzok! Hihetetlennek tűnik, hogy szinten mindent a sziklából faragtak ki az egykori kőfaragók. Vacsora és szállás Aqabában.

5. nap: Aqaba
AQABA a Vörös-tenger partján elterülő népszerű üdülőhely, tengeri kikötő. Az országhoz mindössze csak 23 km hosszú tengerparti szakasz tartozik, amit a helyiek és a külföldi turisták egyaránt nagyon kedvelnek. Pihenés a tengerparton. Fürdés, napozás, vagy igény szerint számtalan vízisport lehetőségből lehet választani. Vacsora és szállás Aqabában.

6. nap: Aqaba – Wadi Rum
Délelőtt pihenés a tengerparton. Délután irány WADI RUM, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az „Arab Forradalom” idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Jeep túra keretében ismerkedés a tájjal. Vacsora és szállás Aqabában.

7. nap: Aqaba – Shobak – Kerak – Amman
Reggeli után indulás SHOBAK-ba. Montréal várának megtekintése, amely egyike volt az első, nagyobb méretű keresztes erődítményeknek a Szentföldön. Ezután KERAK városa felé vesszük az irányt, ami egykor a Moab Királyság fővárosa volt a Kr.e. X. században. A keresztes lovagok a XII. században építették az erődítményt, melynek napjainkban látható maradványa is monumentális! Reynald de Chatillon volt az egyik legismertebb és legrettegettebb várúr, akiről még ma is számos legenda terjed a helyiek körében. A várból lélegzetelállító kilátás nyílik a Holt-tengerre. Vacsora és szállás Ammanban.

8. nap: Amman – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés a déli órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Jordániában, a Szentföld ékkövénél, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval – vár Petra, a sivatagi kastélyok, Umm ar Rasas és Wadi Rum

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére