8 napos körutazás az Északi-sarkkörön túl, repülőjeggyel, illetékkel, helyi buszos utazásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel, belépőkkel – Lofoten-szigetek, Tromsö

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

725.500 Ft

Opciók
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
Alta, Norvégia
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33708

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az Északi-sarkkörön túli mesevilágban!

Időpontok

 • 2021. jún. 25 - júl. 2.*: 732.300 Ft
 • 2021. júl. 13-20.: 725.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre:

 • A repülőjegyeket és a 23 kg-os feladható poggyászt
 • A reptéri illetéket
 • Az útlemondási biztosítást
 • 7 éjszaka szállást
 • Büféreggelit (az utolsó reggel hidegcsomaggal)
 • A helyi autóbuszos utazást
 • A kompátkeléseket
 • A hajózást a Troll-fjordhoz
 • A megadott programokat
 • Idegenvezetést
 • A Nordkapp-diplomát
 • A következő belépődíjakat: Lofoten katedrális Kabelvågban, Norvég Halászfalu Múzeum Å-ban, Lofotens Hus Galleri Henningsvӕrben, Arktisz katedrális Tromsø-ben, kabinos felvonó a Storsteinen-hegyre, látogatói központ az Északi-foknál (Nordkapphalle), őskori sziklarajzok Altában, az Északi Fény katedrális Altában, illetve a Nusfjord halászfaluban 2019-ben bevezetett magas belépődíjat is, amely kötelezően egy ebédet is tartalmaz

Az ár nem tartalmazza

 • Egyéb belépők
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Felár

 • Félpanziós felár: 64.900 Ft (6 vacsora – a 3. nap programja tartalmazza az ebédet, így azon a napon nem bizosítunk vacsorát)
 • Egyágyas felár: 202.000 Ft

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, oslói átszállással. Odaútban Evenes repülőterére érkezünk, visszafelé pedig Altából repülünk haza. Norvégiában jó minőségű, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka jó 3 csillagos szintű szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: Az Északi-foknál (6. éjszaka) a szűkös szállodakapacitás miatt egy olyan szállodát tudtunk a csoportoknak foglalni, melynek színvonala a Fehérvár Travel szerint nem éri el a 3 csillagot. A szobák kissé egyszerűbbek, de tiszták.

Program

1. NAP: HARSTAD

Elutazás Ferihegyről oslói átszállással Észak-Norvégiába, Evenes repülőterére. Érkezés után autóbusszal átkelünk egy hatalmas hídon Hinnøy szigetére, szállás a közeli Harstad városában (1 éj).

2. NAP: LOFOTEN-SZIGETEK (TROLL-FJORD HAJÓKIRÁNDULÁS, SVOLVӔR, KABELVÅG)

Utazás Svolvӕr, a Lofoten-szigetek fő települése irányába vadregényes tájakon keresztül (gyönyörű hegyek, völgyek, fjordok, alagutak, hidak). Útközben természetesen lesz egy-két fotószünet is. Érkezés a késő délelőtti órákban, majd egy 3 órás hajókirándulás következik Észak-Norvégia leglátványosabb fjordjához. A Troll-fjord csak hajóval közelíthető meg egy szűk sziklabejáraton keresztül. 1000 méter magas, itt-ott szinte függőleges hegyfalak szegélyezik, szép időben a látvány egy életre szóló élmény.
A hajókirándulás után a szállodai szobákat foglaljuk el (2 éj), majd délután még marad idő egy kis ismerkedésre a gyönyörű fekvésű „fővárossal”, Svolvӕrrel, valamint a szomszédos településsel, Kabelvåggal.

3. NAP: LOFOTEN-SZIGETEK (Å, REINE, HAMNØY, RAMBERG, NUSFJORD)

A mai nap körutazásunk csúcspontja. Egész napos buszos kirándulás során ismerkedünk a Lofoten-szigetek legfőbb nevezetességeivel, legszebb tájaival, útközben számos fotószünetet tartunk. A táj szépségét nem lehet leírni, látni kell. Elmegyünk majd addig a pontig, ahol a legutolsó nagyobb szigeten (Moskenesøy szigete) véget ér az országút, ott található egy bájos halászfalu, melyet úgy hívnak, hogy Å (ó-nak ejtik). Ez a betű az utolsó a norvég ábécében, jelzi, hogy a norvégok szerint ez már majdnem a világ vége. A falu ma már tulajdonképpen egy skanzen, ez a Norvég Halászfalu Múzeum.
Az utolsó nagy sziget mentén, egy-egy kisebb szigeten vagy félszigeten találhatóak Reine, Sakrisøy és Hamnøy halászfalvak, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Kirke-fjordra és a környező hegyvilágra. Nem véletlen, hogy ezek a falvak számtalan művészt vonzottak a világ minden részéből.
Az utolsó előtti nagy sziget (Flakstadøy) egyik nagy látványossága Ramberg falu fehérhomokos tengerpartja, a másik pedig a sziget egy eldugott részén fekvő Nusfjord. Ez az idillikus szépségű halászfalu az egyik legbájosabb a Lofoten-szigetek területén.
A kirándulásunk során végigmegyünk majd a szigetcsoport legnagyobb szigetén is (Vestvågøy szigete).

4. NAP: LOFOTEN-SZIGETEK (HENNINGSVӔR), TROMSØ

A délelőttöt még a Lofoten-szigeteken töltjük, méghozzá a legkeletibb nagyobb szigeten, Austvågøy-ön. Henningsvӕr halászfalut látogatjuk meg, melyet szoktak a „Lofoten Velencéjének” is nevezni. A falu igazából több szorosan egymás mellett lévő kisebb szigeten található, melyeket hidak kapcsolnak egymáshoz és a nagy szigethez. Az egyik legérdekesebb lofoteni halászfaluban a közös séta előtt megnézzük a Lofotens Hus Galleri nevű múzeumot (gyönyörű festmények és filmvetítés a szigetcsoport legszebb tájairól). A program végén marad egy kis szabadidő is a falu sétálóutcáján.
Késő délelőtt indulunk tovább északkeleti irányba. Austvågøy és Hinnøy szigetének gyönyörű tájain keresztül, több fjordot is érintve érkezünk vissza a szárazföldre. Az Ofot-fjord túloldalán látjuk majd Narvik városát, melyet stratégiai fontossága miatt a II. világháborúban szinte földig romboltak. Bjerkvik városkánál fordulunk északi irányba, és érintetlen hegyi tájakon át érkezünk meg a hatalmas hegyekkel övezett Bals-fjord partjára, mely az Északi-Jeges-tengerből nyílik. A fjord mentén haladva jutunk Észak-Norvégia legnagyobb városába, a 70.000 lakosú Tromsø-be, szállás a városközpontban (2 éj).

5. NAP: TROMSØ, STORSTEINEN-HEGY

Tromsø bámulatosan szép fekvésű város. Egy szigeten terül el, melyet egy-egy hatalmas híd köt össze a fjord keleti és nyugati partjával. Hangulatos városközpontja, élénk kulturális élete és kiváló éttermei miatt „Észak Párizsának” is szokták hívni, de talán a „Sarkvidék kapuja” jelző találóbb. Annak idején a nagy sarkkutatók (Nansen, Amundsen) innen indultak az Északi-sark irányába.
Délelőtt autóbuszos városnézés lesz. Ennek során megnézzük majd a világ legészakibb botanikus kertjét, a város egyik jelképének számító, modern Arktisz katedrálist, valamint kabinos felvonóval felmegyünk a Storsteinen-hegyre, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik a városra, a fjordra és a környező hegyvilágra.
Délután egy közös séta következik a szépen karbantartott belvárosban és a kikötőben, majd lehetőség lesz múzeumlátogatásra. Ajánljuk a kikötőnél lévő Polar (Sarkvidéki) Múzeumot, illetve a belváros szélén lévő Polaria Élményközpontot. Ez utóbbi egy merész formájú épületben található, az egyszerű kiállítás mellett vannak itt halak és fókák is (üvegalagúttal), de a legnagyobb élményt két panoráma film vetítése jelenti. Az egyik az északi fény nevű különös természeti jelenséget, a másik pedig a Spitzbergákat mutatja be. Ez a szigetcsoport félúton van Norvégia és az Északi-sarkpont között, Földünk legészakibb, állandóan lakott területe.

6. NAP: LYNGEN-FJORD, ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Utazás Norvégia északi partjai mentén kelet-északkeleti irányba. Útközben komppal kelünk át előbb az Ulls-fjordon, majd a Lyngen-fjordon. Ez utóbbi az egyik leglátványosabb fjord egész Norvégiában. A nap nagy részét a buszon töltjük, de végig szép tájakon utazunk. Az esti órákban érkezünk meg Norvégia legészakibb szigetére, Magerøyára, amelyet egy tenger alatti alagút köt össze a szárazfölddel. Elfoglaljuk szállodai szobáinkat (1 éj), a vacsora után azonban nem térünk nyugovóra, hanem autóbusszal továbbutazunk a sziget északi részébe, hogy az Északi-fokról (egy 300 méter magas, tenger fölé nyúló szikláról) csodálhassuk meg az éjféli napsütést. Ha felhős az idő, és nem látszik a nap, a panoráma akkor is lenyűgöző.
Az Északi-foknál kiváló a turisztikai infrastruktúra. A nagyméretű látogatói központban (Nordkapphalle) sokféle programmal várják a turistákat: panorámaétterem, barlang bár, kiváló szuvenír bolt, postahivatal, kápolna, többféle kiállítás, panorámafilm, hatalmas panorámaablak az Északi-Jeges-tenger irányába stb. A belépődíj tartalmaz egy úgynevezett Nordkapp-diplomát is, melyet minden látogató kézhez kap.

7. NAP: ALTA

Ezen a napon a szokottnál később reggelizünk, majd Alta városába indulunk. A kora délutáni megérkezést követően megnézzük a város híres látványosságát, az UNESCO világörökséghez tartozó őskori sziklarajzokat. Ezután az Északi Fény katedrálisba látogatunk. A titánborítású, szupermodern épület 2013-ban készült el, azóta a város jelképének számít.
Szállás Altában (1 éj).

8. NAP: ALTA

*Megjegyzés:
A jún. 25-i csoportnál az 1. éjszakai szállást norvég partneriroda nem tudta Harstadban befoglalni, ezért ez a csoport már az 1. éjszakát is Svolvӕrben tölti, tehát az 1-3. éjszakán Svolvӕrben lesz a csoport szállása. Ennek megfelelően a programokat az alábbiak szerint bonyolítjuk le:

1. nap: A megérkezést követően fakultatív vacsora egy reptér közelében található étteremben. Ezután utazás fotószünetekkel Svolvӕrig, érkezés várhatóan 22 és 23 óra között. Mivel egész éjjel világos van, még az is elképzelhető, hogy napsütésben érkezünk meg a szállodánkhoz.
2. nap: Troll-fjord hajókirándulás, Svolvӕr, Kabelvåg.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Alta, Norvégia
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás 1 főre az Északi-sarkkörön túl, repülővel, helyi buszos utazásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel, belépőkkel – Lofoten-szigetek, Tromsö

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
41 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére