8 napos körutazás Albániában, busszal, 7 reggelivel, 5 vacsorával, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 36555
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

249.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36555

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Balkán titokzatos országát, Albániát!

Időpont

  • 2023. 10. 6.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 7 éjszaka szállás
    • 1 éj Cacak környékén, 3 éj Durresben, 1 éj Sarandában, 1 éj Pogradecben, 1 éj Skopjeben, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • 7 reggeli
  • 5 vacsora
  • VOX készülék
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei
  • Várható költségek: kb. 80 Euro/fő

Program

1. nap:         

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazást követően érkezés Belgrádba, Szerbia fővárosába. Ismerkedés a belváros legfontosabb nevezetességeivel: Koronázó-templom fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, Várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere, Hunyadi János emlékműve, Győztes szobra, Parlament, Nemzeti Múzeum. Rövid szabadidő után továbbutazás a szállásra Cacak környékére, vacsora a szállodában. 

2. nap:           

Reggeli után indulás Albánia felé. Utunk elsőként Montenegrón vezet keresztül, ahová a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görög-keleti Moraca-kolostort. Podgorica irányába utazunk tovább, majd a Skadari tónál átlépjük az albán határt. Továbbutazás a szálláshelyre, ami Durrës környékén lesz. Vacsora a szállodában.

3. nap:

Reggeli után utunk Albánia fővárosába, Tiranaba vezet. Városnéző séta: A sétáló utca elvezet a Parlament épülete előtt. A város központja a Szkander bég tér, közepén a névadó lovas szobrával. Itt áll az Ethen Bey mecset, mely a 18. században épült. Kívül belül gyönyörű díszítése van. A tér körül található még az Opera, a Nemzeti Múzeum és több minisztérium. Kávézók, sörözők csábítanak egy kis ücsörgésre. Innen utazás Kruje-be. Itt szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Itt volt Szkander bég szülőhelye és birtokainak központja. A hegyoldalba épült városban az alábbi érdekességeket tekintjük meg: a bég vára, ahol a Szkander bég Múzeum és Néprajzi Múzeum is található, Bektashi Teke derviskolostor. Ezt követően szabadidő és vásárlási lehetőség a bazárban. Innen visszatérés Durrësbe. Vacsora a szállodában.

4. nap:

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Szállás és vacsora Durrësben.

5. nap:

Reggeli után elhagyva durrës-i szállásunkat, Dél-Albánia felé indulunk. Az út felvezet az 1000 méteres magasságban fekvő Llogara hágóra. A terület a Llogara Nemzeti Park része, hatalmas fenyőkkel és néhány étteremmel. A hágóról csodálatos kilátás nyílik a Ion tengerre, alattunk mélyben lent Dhërmi tengerpartja. Ezt a területet Albán Riviérának nevezik. Sziklás partok, homokos öblök, virágtenger, fűszeres illat, kristálytiszta víz. Végül a hegyoldalban kacskaringózva Butrintba érkezünk. Butrint az UNESCO Világörökség része, ahol az ie. 5. századtól a 20. századig találunk építészeti emlékeket. Ez az ősidők óta lakott terület a római császárok korában fontos hadikikötőként szolgált. A városban sajátosan keverednek az ókori görög és római emlékek (görög színház, római fürdő, gymnasium, őrtorony stb.), az ókeresztény kor és a Velencei Köztársaság időszakának maradványaival. A régészeti parkban megismerkedünk ezekkel. Innen utazás Sarandába, szállásfoglalás, vacsora.

6. nap:

A mai napon az ország török kori emlékeivel ismerkedünk. Reggeli után elsőként Gjirokastra városába látogatunk. A keskeny hegygerincen már évezredekkel ezelőtt volt erődítmény, jellegzetes óratornyát a 19. században építették. Több múzeum is helyet kapott a hatalmas épületben. A vár megtekintése után sétát teszünk a Régi bazárnak nevezett utcában, ahol kézműves boltok, kávézók, éttermek hívogatják a látogatókat. A város jellegzetességei a török kori, kiugró emeletekkel épült házak és a boltíves alsó erődítmény alapra épült házak. Innen Berat-ba utazunk. Aki megpillantja a hófehér, sokablakos házakat a hegyoldalban, azonnal megérti, miért került fel Berat az UNESCO világörökségi listájára. Nevezik „ezer ablakos" városnak is. Berat az Osumi folyó mellett fekszik. A régi városrész a folyó melletti meredek hegyekre épült. Fent, a Çekbeni hegy tetején épült a vár, itt van a keresztény városrész számtalan templommal, szűk utcákkal. Itt megtekintjük a Mária mennybemenetele székesegyházat. A székesegyház 1986 óta az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeum állandó tárlatának ad otthont. A hegyoldalon terül el a Mangalem, a muzulmán negyed, fehér házaival, számtalan ablakával. Innen kapta Berat állandó jelzőjét. Az Osumi partján van a középkori rész, mecsettel, medresszével (iskolával), hannal (zarándokszállással). Továbbutazás a szállásra, mely a világörökség részévé nyilvánított Ohridi-tó partján, Pogradecben lesz. Vacsora a szállodában.

7. nap:

Reggeli után utazás Ohridba. A tó északkeleti partján fekvő Ohrid fontos ortodox egyházi központ volt a 10. századtól 1767-ig, fénykorában „szláv Jeruzsálem"-ként emlegették. Pezsgő kulturális élet jellemezte, napjainkra számos bizánci stílusú templom maradt fenn: Szent Szófia székesegyház, Szent János-kápolna, Szent Kliment templom. Szabadidőt követően ismerkedés a makedón főváros, Skopje nevezetességeivel: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), az egyminaretes Aladzsa-dzsámi. A séta során érintjük Teréz anya szülőházát is. A városnézést követően szállásfoglalás Skopjeban, vacsora a szállodában. 

8. nap:

Reggeli után hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Albániában, busszal, 7 reggelivel, 5 vacsorával, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére