8 napos kirándulás Montenegróban, busszal, félpanzióval, 4*-os szállásokkal

Ajánlat kód: 40989
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

385.900 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40989

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Montenegró rejtett kincseit!

Időpont

  • 2024. május 7.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás: légkondicionált autóbusszal
  • Szállás nagyon jó minőségű, 4* szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban
  • Ellátás: félpanzió + ebédek és kóstolóprogram a leírás szerint
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • A belépő- és hajójegyek, valamint a fülhallgató ára kb. 170 € és 5.000 Ft (Helyszínen fizetendő!)
  • Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,8%

Felár

  • Egyágyas felár: 149.900 Ft

Program

1. nap: Budapest - Drvengrad (Kusturica-falu) - Zlatibor 
A kora reggeli órákban indulás Budapestről, utazás rövid megállókkal Szerbiába. Belgrádtól 200 km-re délnyugatra, nem messze a boszniai határtól van egy gyönyörű kis hegyi falu. Fából épült, még az útjai is, innen a neve, DRVENGRAD, ami favárost jelent. Létezik egy másik neve is, Küstendorf, amely már utal alapítójára, Emir Kusturicára. A világhírű filmrendező ugyanis 2004-ben azért építtette fel a takaros épületeket, hogy leforgassa ott filmjét, Az élet egy csodát. A falu visszaidézi a régi idők hangulatát, messze a város zajától, tiszta és friss levegővel a kis fából épült házakkal, melyeket színes minták díszítik. A séta után továbbutazás a népszerű üdülőhelyre, ZLATIBOR városába, ahol az éjszakát töltjük. Vacsora, szállás.

2. nap: Zlatibor - Zabljak - Tara folyó völgye - Fekete-tó - Kolasin 
Reggelit követően utazás a Balkán-félsziget legmagasabban fekvő városába, a Durmitor Nemzeti Park területén található ZABLJAK-ba. Ebéd egy helyi tradicionális étteremben. A nemzeti park az UNESCO Világörökség része, nem véletlenül. A karszthegységben 18 kristálytiszta, csillogó jégvájta tengerszem található, köztük a legszebb és a legnagyobb 1416 méteren a Crno Jezero, vagyis a Fekete-tó, melynek partján kellemes sétát teszünk. Az ország leghosszabb folyójának, a Tarának lélegzetelállító szurdokvölgyét Montenegró szíveként is emlegetik. A Tara folyó „Európa könnye”, a róla elnevezett kanyonban mintegy 90 kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is. Fotószünet a Djurdjevica Tara lenyűgöző hídjánál, mely 1938 és 40 között épült. A helyiek úgy tartják, hogy nincs olyan ember, aki ha egyszer megpillantotta a Tara völgyét, ne akarna visszatérni oda. Este érkezés KOLASIN-ba, a Moraca-hegység kedvelt üdülőközpontjába. Szállásunk a település ikonikus szállodájában, a Bianca Resort & Spa-ban lesz. Vacsora, szállás.

3. nap: Kolasin - Biogradi-tó - Kolasin 1600
Egész napos pihenés, feltöltődés a gyönyörű hegyvidéki környezetben. Szállodánkat csodálatos fenyvesek veszik körül és lélegzetelállító kilátás nyílik a Bjelasica-hegyre. Kolasin 954 méterrel a tengerszint felett található, télen és nyáron egyaránt tökéletes hely a kikapcsolódáshoz, a hely klímája miatt levegője gyógyító hatású. A hotelnek hatalmas és gyönyörű wellness részlege van óriási medencével és szaunákkal, melyek szintén utasaink rendelkezésére állnak. Aki pihenés helyett inkább felfedezné a környéket, fakultatív kirándulás keretében természetesen erre is lesz lehetősége! Reggeli után utazás a Biogradska Gora Nemzeti Parkba. A csillogó tavak, gyors folyású patakok, buja zöld mezők mellett itt található Európa kevés megmaradt őserdeinek egyike. Bár a Biogradska Gora az egyik legkisebb montenegrói nemzeti park, a legnagyobb flóra és faunagazdagságot nyújtja, köztük 500 éves tölgyfákkal. A Biográdi-tó a Balkán régió egyik legszebb gleccsertava. 1099 méterrel a tengerszint felett, egy széles völgyben fekszik. Ezt követően 1600 méteres magasságba utazunk, a Bjelasica-hegység csodálatos fenyvesei közé, ahol elfogyasztjuk finom, helyi tradicionális termékekből készült ebédünket. Délután visszautazás a szálláshelyre, pihenés, kikapcsolódás. Este vacsora a szállodában.

4. nap: Kolasin - Podgorica - Cetinje - Budva
Reggelit követően izgalmas, vadregényes útvonalon továbbutazás a tengerpart irányába. Montenegró egyik legszebb középkori építménye a fekete hegyek között utat törő Moraca-folyó völgyében lévő 12. századi kolostor. A Moraca-kolostort az akkori uralkodó, Stefan Nemanjić építtette, legértékesebb kincse a Szűz Mária Jézussal és a két angyallal elnevezésű freskó 1260 körülről. A korábban Titograd névre is hallgató PODGORICA ma Montenegró legnagyobb városa és egyben fővárosa is. Eseménydús múltja miatt a város építészete különböző stílusok keverékéből áll, amivel mi is megismerkedünk. Ebéd után városnézés a XIX. századi, független Montenegrói Királyság régi fővárosában, CETINJÉ-ben. A valaha szinte járhatatlan hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Utunk ezután a Lovcen Nemzeti Parkon halad keresztül, ahol a Lovcen csúcsáról gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban a Kotori-öbölre, majd NJEGUSI faluban, a néhai uralkodó, II. Petar Petrovic Njegos szülőfalujában megismerkedhetünk a népi hagyományokkal és ízletes helyi specialitásokat (sonka, sajt, mézbor) is vásárolhatunk. A Kotori-öbölbe Montenegró egyik legújabb büszkeségével, a 2023-ban átadott kabinos felvonóval eresztkedünk le. A Lovcenből Kotorba közlekedő, 360 fokos panorámás kabinok a 4 km-es távolság alatt 1316 m szintkülönbséget küzdenek le. (Viharos időjárás esetén a felvonó nem közlekedik, ebben az esetben a hegyről lenyűgöző szerpentineken, 25 hajtűkanyaron keresztül jutunk le, ahonnan szintén fantasztikus a panoráma az öbölre). Vacsora, szállás BUDVA környékén, tengerparti szállodában.

5. nap: Budva - hajókirándulás a Kotori-öbölben - Kotor - Olíva-farm látogatás kóstolóval
Reggeli után irány BUDVA, a Montenegrói Riviéra ékköve. A városka különleges mediterrán kombinációja az Adria déli partvidékeire jellemző tájnak, a történelemnek és a kultúrának. Falai több mint 2,5 évezredes történelmet rejtenek, hiszen a város a régió egyik legrégebbi települése. Következő megállónk nem más, mint KOTOR, Montenegró leghíresebb kisvárosa, mely méltán az UNESO Világörökség része. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A látogatást követően hajóra szállunk és kezdetét veszi felejthetetlen kirándulásunk az öbölben, ahol a kis szigeten épült Szirti Madonna templomát is megtekintjük. Innen egészen PERAST-ig hajózunk, ez az öböl legfestőibb része. Délután pedig egy egészen különleges programra invitáljuk Önöket: meglátogatunk egy családi üzemeltetésű olíva-farmot az öböl melletti festői Lustica-félszigeten. Itt az ületetvényen megismerkedünk az olívabogyó termesztésével és feldolgozásával. Természetesen a kóstoló sem maradhat ki a programból! Vacsora, szállás Budva környékén.

6. nap: Sveti Stefan – Petrovac - Virpazar – hajózás a Skadari-tavon 
Reggeli a szállodában, majd utazás az Adriai-tenger vadregényes partvidékén délre. Megállunk egy rövid fotószünetre SVETI STEFAN-nál, majd sétálunk PETROVAC gyönyörű promenádján. Ezt követően továbbutazás a SKADARI-TÓ festői vidékére, mely a Balkán legnagyobb tava. Úti célunk az egyik legnagyobb édesvízi mocsárvidék, Európában az utolsó élőhelye a pelikánoknak, a legnagyobb madár rezervátum és a legnagyobb természeti kincs Montenegróban. Sétahajózás, majd ismerkedés a tó központjaként ismert VIRPAZAR bájos kis településével. A kirándulás után visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

7. nap: Herceg Novi - búcsú Montenegrótól – Zadar 
Reggeli után észak felé vesszük az irányt. Az öbölt ezúttal komppal szeljük át, majd megérkezünk az Orjen hegy lábainál fekvő HERCEG NOVI-ba. Séta a XIV. században alapított kisvárosban, majd búcsú Montenegrótól. Utunkat a festői dalmát tengerparton folytatjuk tovább, immár a boszniai határátlépés kellemetlenségétől mentesen, a nemrégiben átadott Peljesac-hídon keresztül. A híd 55 méter magasságban ível át a tengeröböl felett 2,4 kilométeren át, és így a boszniai tengerpartot kikerülve teremti meg az összeköttetést a Horvátországhoz tartozó Adria-parti területek között. Délután érkezés az óvároshoz közeli tengerparti szállodánkba, szabadprogram, vacsora.

8. nap: Zadar - Budapest 
Reggeli után városnézés ZADAR-ban, mely egyike Horvátország legszebb és leglátogatottabb városainak. Dalmácia fővárosa méltán népszerű a turisták körében: a gyönyörű fekvésű, tengerrel körülvett belváros nagyon hangulatos hely. A séta után utazás Magyarországra rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos kirándulás Montenegróban, busszal, félpanzióval, 4*-os szállásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
48 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére