6 napos látogatás Umbriában, Olaszország egyik legszebb tartományában, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, sok-sok izgalmas programmal

Ajánlat kód: 35439
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

234.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35439

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Umbriát, ahol mesés tájak, fantasztikus borok és hangulatos városkák várnak!

Időpontok

  • 2024.05.07.: , 234.900 Ft
  • 2024.10.08.: , 234.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka Todi környékén
  • 3 éjszaka Chianciano Terme környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Félpanzió
  • VOX készülék (városnézéshez)
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Idegenforgalmi adó: kb. 2 Euro/fő/éj
  • Programok költségei (változhat)
    • Perugina csokigyár látogatás: kb. 12 Euro/fő
    • Gubbio, Palazzo Ducale: kb. 5 Euro/fő
    • Spoleto, Rocca Albornoz kb. 10 Euro/fő
    • Orvieto, Dóm+felvonó: kb. 12 Euro/fő
    • Cascata delle Marmore kb. 12 Euro/fő
    • Civita di Bagnoregio kb. 15 Euro/fő

 

Felár

  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Program

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Todi környékén az esti órákban.

2. nap:           
Reggeli a szállodában, majd Spoleto városával ismerkedünk, melynek látképét a Rocca Albornoz uralja. Az épületegyüttes eredetileg pápai erődítmény, majd Lucrezia Borgia otthona volt. Megtekintjük még a Ponté delle Torrit (tornyok hídja), valamint a 12. századi Dómot. A várost elhagyva a Cascata delle Marmore vízeséshez érkezünk. A víz 165 méteres magasságból 3 „lépésben” zuhan bele a Nera folyó vizébe. Európa egyik legnagyobb vízesése, egyben a világ legnagyobb mesterséges vízesése is, létrejötte ugyanis emberi kéz munkájának köszönhető! Innen Szent Rita városába, Cascia-ba megyünk. Szent Rita a reménytelen helyzetek, a kilátástalanság védőszentje. A Rózsák királynőjeként is emlegetik, és életéhez számos csodás esemény kapcsolódik. A városban található egy nevéhez köthető templom is. Az építkezést 1937-ben kezdték el, de csak 10 évvel később, 1947-ben szentelték fel. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap:           
Reggeli után Todi városával ismerkedünk. A város központja a számos filmforgatás helyszínéül szolgáló Piazza del Popolo, amelyet a középkorban négy kapu zárt körül: a Palazzo del Capitanoé, a Palazzo del Popoloé, ahol ma a városi galéria működik, és az ősi címerrel díszített Palazzo dei Priorié, ahol a pápai állam kormányzói éltek. Később egy különlegességgel ismerkedünk, Civita di Bagnoregio-ba vezet utunk. A helyiek ezt a gyönyörű települést haldokló városnak – la cittá che muore – is hívják. A várost az etruszkok alapították több mint kétezer évvel ezelőtt. A legenda szerint itt született Szent Bonaventura. Az 1695-ös nagy földrengés után a domb ingataggá vált, a szikla több helyen leomlott és házak semmisültek meg. A városba csak gyalogos hídon át juthatunk be, ahol egy szempillantás alatt a középkorban találhatjuk magunkat. Délután Orvieto városának felfedezésére indulunk. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. Városbeli sétánkat a sikló felső megállójánál kezdjük: megtekintjük a Dómot, melynek homlokzata az olasz gótika színpompás csodája, majd a Szent Patrik kútjaként ismert vár kutat, melyet VII. Kelemen pápa építtetett - aki Róma kifosztása idején Orvietóban talált menedéket. Innen utazás a következő szálláshelyre, mely Chianciano Terme környékén lesz.

4. nap:           
Reggeli után Spello kisvárosával ismerkedünk. Ez a városka nem a külsőségekről és a nagyközönségnek szóló turisztikai attrakciókról szól. Itt éppen az igazi, málló vakolatú umbriai valósággal találkozuhatunk. A városka utánozhatatlan báját a mindent elborító virágözön teszi feledhetetlenné. Ezt követően továbbutazunk Assisibe, ahol Szent Ferenc életével ismerkedünk. Az Assisi Szent Ferenc-bazilika és kolostor díszítése Giottonak és tanítványainak érdeme és páratlan szépségű.  A templom megtekintése után városnéző séta és szabadidő következik. Visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:           
Reggeli után utazás Perugiába, az "Olaszország zöld szíveként" emlegetett Umbria tartomány fővárosába, az ország egyik etruszk városába. A San Lorenzo katedrális, a Fontana Maggiore, reneszánsz előtti idők legszebb szökőkútja, valamint a mögötte magasodó városháza, a Palazzo dei Priori mind egyedi, romantikus hangulatot kölcsönöz a macskaköves utcáknak. Érdekesség, hogy a város egyes pontjain mozgólépcsővel lehet eljutni egyik utcáról a másikra, a nagy szintkülönbség miatt. A városnéző sétát követően ellátogatunk a híres Baci csoki szülőhelyére, a Perugina csokigyárba, ahol kóstolással egybekötött gyárlátogatáson vehetünk részt. Délután Gubbio felfedezésére indulunk. A város az Ingino hegy nyúlványán fekszik, egy pillantással befogadható ódon hangulata. Az 500 m magasságban elterülő település házai terasz- szerűen uralják a hegyoldalt. A séta során megtekintjük a Palazzo dei Consoli tornyos, várszerű épületét és a Palazzo Ducalet. Visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:           
Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

6 napos látogatás Umbriában, Olaszország egyik legszebb tartományában, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, sok-sok izgalmas programmal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
33 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére