6 napos körutazás Szicília rejtett kincseinek nyomában, repülővel, reggelivel, 3*-os szállásokkal

Ajánlat kód: 43987
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

219.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43987

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezzétek fel Szicília rejtett kincseit!

Időpont

  • 2024. április 16-21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 5 éjszaka szállást - 3 éjszaka Marsala 3* hotel, 2 éjszaka Palermo 3* hotel.
  • Reggelit
  • Magyar idegenvezetőt
  • Repülőjegyet
  • Repülőtéri transzfereket

Az ár nem tartalmazza

  • Kötelező repülőtéri illeték 20 kg-os feladott poggyásszal, üléssel: 49 900 Ft/fő (128 €)
  • Audio guide: 3 300 Ft/fő (8,50 €)
  • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 20 EUR/fő/tartózkodás
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • Útlemondási díj
  • IFA

 

Felár

  • Egyágyas felár 19 900 Ft (50  Eur)
  • 2 Vacsora (svédasztalos): 6 000 Ft/fő (15 Eur/fő)

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő)

  • Trapani - Erice                                                                35 Eur/fő
  • Saline di Trapani (sólepárlók) – Selinunte-Marsala    35 Eur/fő
  • Palermo– Castelbuono-Cefalú                                      35 Eur/fő
  • Palermo piac kóstoló:                                                     5 Eur/fő

Belépők igény szerint

  • Trapani - San Lorenzo Székesegyház:  kb. 6 Eur/fő
  • Erice  - felvonó:                                      kb. 9 Eur/fő
  • Saline di Trapani – Sómúzeum:             kb. 4 Eur/fő
  • Marsala katedrális:                                ingyenes
  • Selinunte akropolisz                             kb. 6 Eur/fő
  • Mangiapane barlangváros:                   kb. 3 Eur/fő
  • Monreale Katedrális:                             kb. 6 Eur/fő
  • Monreale kolostor:                                 kb.6 Eur /fő
  • Palermo Katedrális:                               kb. 15 Eur/fő
  • Kapucinusok katakombája (egyénileg):  kb. 5 Eur/fő
  • Cefalu  - Katedrális                                  kb. 6 Eur/fő
  • Manna múzeum (előre jelentkezéssel:   kb.4 EUR / fő
  • Castello dei  Ventimiglia ( Palatine kápolna is benne) : kb. 5 EUR /fő

Program

1.nap: Budapest - Palermo – Castellamare del Golfo-  Marsala

Elutazás Budapestről repülővel a menetrend függvényében.  Megérkezésünk után a sziget nyugati partszakasza felé indulunk. Útközben Castellammare del Golfo tengerparti, ódon városkájába látogatunk, melynek impozáns arab-normann kastélya dacol az idővel, és a tengerpart csücskén letekintve óvja a hangulatos települést. Gyönyörű lépcsősorai, bástyái lenyűgöző kilátást nyújtanak. Középkori utcácskáin sétával élvezzük a település és a tengerszint feletti tufán emelkedő  "La matrici"-, anyatemplomuk látványát. Lesétálva a tengerpartra, szabadidőnkben érdemes Cala Petroló sós levegőjével feltöltődni. Továbbutazunk Marsala felé, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.

2.nap: Trapani - Erice

Mai napon egy élménydús fakultatív kirándulásra invitáljuk Önöket. A föníciaiak által alapított Trapani felfedezésére indulunk. A középkori “só városának” látványát a tenger kéksége, az Erice-hegy és annak középkori fellegvára uralja, kikötőjét átjárja Afrika levegője, gasztronómiája, színei, a fűszerek illata. Hangulatos, szűk sikátoraiban sétálva különleges élményben lesz részünk. Kihagyhatatlan a barokk stílusú gyönyörű San Lorenzo székesegyház, kiemelkedik látnivalói közül az óratorony, aminek asztrológiai órája a legrégebbi Európában, valamint a Chiesa del Purgatorio. Hangulatos felvonóval érkezve fedezzük fel Olaszország legszebb falvai közé sorolt Erice-t, mely tengerszint feletti magasságban, gyakran saját felhőjébe burkolózva várja látogatóit. Követve a kis kőkavicsos útvonalat, Erice egyik legszebb és legnyüzsgőbb sikátorában, a San Pietro templomnál találjuk magunkat, majd a történelmi központ szívébe érkezve a városháza látványa bűvöl el bennünket. Felfedező sétánk a macskaköves utcácskákon át, a marcipánról híres cukrászdába vezet, ahol választhatunk a cannoli, a mandulás tésztás péksütemények, a cassata, a marcipános vagy csokoládés finomság közül. A környék leglélegzetelállítóbb kilátását kínálja számunkra az impozáns tornyokkal büszkélkedő, Pepoli és Vénusz kastélyainak kilátója. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

3. nap:  Saline di Trapani  ( sólepárlók ) – Selinunte - Marsala

Különleges helyekre látogatunk a mai fakultatív kirándulásunk alkalmával. Első megállónk Saline di Trapani lenyűgöző sólepárlói, ahol a tengerből a nap és szél energiájával kinyert sóhalmok évezredek óta szinte változatlanok. A környék egyetlen Sómúzeuma, annak gazdag gyűjteménye egy ősi sóőrlésre használt mezőgazdasági erődben található, annak szélmalmával együtt. A látogatás után sétát is tehetünk a sólepárlók közti kis utakon. A kihagyhatatlan, káprázatos Selinunte régészeti parkban körbesétálva átélhetjük, hogy milyen volt az élet  egy Kr.e. V. századi görög városban. A város tündöklése 250 évig tartott, melynek nyomai, fenséges látványa lenyűgözi a látogatókat. Marsala lenyűgöző, elegáns és nyüzsgő városának felfedezésére indulunk. A hires marsalai bor feltalálója egy angol volt, melyet később egy olasz család tett híressé az egész világon. Sétáljunk ebben felfedezésre váró városban: vessünk  egy pillantást a történelmi belváros elegáns épületeire, kortyoljunk el egy pohár marsalai bort, mely még Giuseppe Garibaldit is lenyűgözte. Épületei közül kiemelkedik a Palazzo Fici és a Palazzo Burgio-Spanò, az Antico Mercato, mely napközben halpiac, este pedig szórakoztató központtá alakul számos bárral. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

4.nap:  Mangiapane - Custonaci barlangváros -  Monreale - Palermo

Elbúcsúzunk ettől az izgalmas vidéktől, és a partot elhagyva elindulunk a sziget belsejébe. Utunk egy különleges helyre, a Mangiapane-barlanghoz vezet, mely a legnagyobb Szicíliában. Két hegy szurdokában van egy nagyon kicsi falu, amely festői földszínű házakból, egy kis kápolnából, néhány istállóból és egy keskeny aszfaltozott útból áll. Ez az időtlen hely a Grotta Mangiapane falu Custonaciban. Ma a faluban minden pontosan úgy van, mint egy évszázaddal ezelőtt, ahol megállt az idő. Tovább indulunk, hogy meglátogassuk Palermo tartomány legfontosabb turisztikai központját, Monrealét. Egy álom az erkélyről, ahonnan gyönyörködhetünk a Conca D'Oro síkság látványában; egy álom a monumentális épületegyüttesről. A katedrális a 12. századi nagy szicíliai művészeti stílus tökéletességének felülmúlhatatlan példája, a világörökség része.  A katedrális mellett található a San Benedetto kolostor, melynek közepén egy csodálatos kert nyügöz le minket egy pálmafa alakú szökőkúttal. A csodák után visszatérünk a jelenbe, és elmegyünk a Ciambr'Art negyedbe, amely nevét a kézműves műalkotásokat bemutató műhelyek és üzletekről kapta. Ezekben az utcákban érezhető a város történelme, mert itt éltek a híres katedrális építésében közreműködő művészek és munkások. Szabadidő után Palermo-ba indulunk, ahol egy tematikus sétát teszünk színházainál és számos látnivalóinál. Sétánk során elénk tárul Palermo legfontosabb épülete a Katedrális, mely ezer éves múltra tekint vissza.  Elfoglaljuk Palermo-i  szálláshelyünket.

5.nap  Palermo –Castelbuono- Cefalú

Pihenés, vagy fakultatív egésznapos kirándulás. Folytatjuk sétánkat Palermoban, ahol meglátogatjuk egyik ékességét, a Katedrálisát. Ez a csodálatos épület ma Palermo legfontosabb istentiszteleti helye. A látogatás után szabadidőnkben meglátogathatjuk a Királyi palotát, a Palazzo dei Normanni- t , vagy Palermo legfélelmetesebb helyét a Kapucinusok katakombáit, vagy a No Mafia Memorial múzeumát. Utunkat Cefalu, festői tengerparti városába folytatjuk. Csodálatos színek jellemzik a városkát, aranyos méz színben fürdő épületek, kéklő tenger, a bárkák megannyi színe mindenkire hatással van. Látnivalói közül nem hagyjuk ki az impozáns normann katedrális látogatását. Ha van olyan hely, ahol minden másnál jobban illatoznak a hagyományok és az ősi hétköznapok, ez kétségtelenül a középkori, késő reneszánsz stílusú mosoda. Cefalú színháza egy hatalmas művészeti és kulturális értékkel bíró kis gyöngyszem. A Madonie-hegység szívében pompázó Castelbuono elragadó, középkori városkájába utazunk, mely történelmi központjával, hangulatos üzleteivel az első pillantásra szívünkbe zárja magát. Különös látványosságok sora tárul elénk, kezdve az impozáns Ventimiglia kastéllyal. Sétánk során az Óratornyánál meghallgatjuk, ahogy az ősi idők óta figyelmeztet a tovatűnő idő múlására. Keresztülszelve a megkapó, szűk utcácskákat, mesevilágban érezhetjük magunkat. A környékről származik a Manna nevű csodaszer, melyből édességet, gyógyszert és kozmetikumot is készítenek. Megismerjük e helyi specialítás készítésének történetét, és titkait, mely édesség egyéni kóstolóját sem szabad kihagyni. Szabadidőzünk egy kicsit, majd elköszönünk ettől a magával ragadó helytől. Élményekkel gazdagodva visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

6.nap Villa Malfitano Whitaker  - Palermo piac/ kóstoló –  Budapest

Utolsó napunkon  hazaindulás előtt egy különleges villát látogatunk meg. A Villa Malfitano Whitaker csodás neoreneszánsz stílusban épült villa, melynek belső terében pompásan berendezett szobák és műtárgyak gazdag gyűjteménye található. A villa látogatása után a gasztronómiának szenteljük időnket, természetesen kóstolóval egybekötve. A város legrégebbi és legnagyobb piacára látogatunk. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos körutazás Szicília rejtett kincseinek nyomában, repülővel, reggelivel, 3*-os szállásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére