5 napos kirándulás és túrázás a Dolomitokban, pihenés vagy via ferrata kezdőknek és haladóknak, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel és túravezetéssel

Ajánlat kód: 35469
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

275.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35469

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a Dolomitokat via ferrata túra keretében!

Időpont

  • 2023. július 9.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 5 éjszaka szállás 3*-os szállodában, a Dolomitokban
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés
  • Túravezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (a viaferratán résztvevőkenk kiegészítő biztosítás megkötése szükséges!)
  • Idegenforgalmi adó kb. 3 Euro/fő/éj
  • Programok költségei
  • Via ferrata felszerelés (sisak, beülő, ferrata kantár): 35 Euro/fő, csak sisak: 10 Euro/fő

Várható belépőjegy/felvonó költségek, fakultatív programok

1. nap

  • Felvonóval fel-le a Schlossbergre: kb. 15 Euro/fő
  • Felvonóval fel Schlossbergre, bobbal le: kb. 25 Euro/fő
  • Via ferrata a Galitzenklamm-ban: kb. 10 Euro/fő

2. nap

  • Via ferrata Giovanni Barbara: kb. 10 Euro/fő

3. nap

  • Felvonóval fel és le a Lagadzoira: kb. 20 Euro/fő
  • Felvonóval fel a Lagadzoira, lefelé séta: kb. 15 Euro/fő
  • Felvonóval fel a Lagadzoira, lefelé a barlangrendszeren: kb. 25 Euro/fő
  • Tre Sassi erődmúzeum: kb. 10 Euro/fő

4. nap

  • Via ferrata Luka-Innerkofler: kb. 15 Euro/fő

5. nap

  • Felvonó a Monte Cristallora: kb. 15 Euro/fő

6. nap

  • Via ferrata Oberdrauburgban: kb. 10 Euro/fő
  • Museum 1915-1918: kb. 10 Euro/fő

Program

1. nap

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Tirol keleti részébe, Lienz városáig. Érkezés után a Schlossbergbahnnal pillanatok alatt 1000 méter fölé emelkedünk. Fent mesés környezet, kis tó, kalandpark, állatsimogató, és fenyőillat; körülöttünk pedig a közel 3000 méteres magas hegycsúcsok. A felső állomástól egy rövid, bemelegítő kirándulást teszünk egy kis tavacskáig. A völgybe az Osttirodelen, azaz Tirol leghosszabb bobpályáján, vagy a már kipróbált felvonóval jutunk vissza (1,5 km, +100m/-100m, besorolása: 1-es).

A bobozás/felvonózás után szabadprogram Lienz-ben, vagy a görzi grófok által épített Schloss Brucknál.

Városnézés helyett fakultatív programként kipróbáljuk Galitzenklamm egyik viaferratáját (Familien Klettersteig nehézsége: B/C)

Késő délután továbbutazunk a szállásunkra, a Dolomitokba. Este vacsora a szálláson.

A mai nap túraprogramja

I. variáció: a felvonó felső állomásától séta az alsó tóig, majd körben vissza (1,5 km, +100m/-100m, besorolása: 1-es).

II. variáció: aki esetleg önállóan hosszabb túrát tenne fent a hegyen, annak a túravezető a helyszínen ajánl lehetőségeket.

Ferrata variáció

Az autóbusz parkolótól rövid sétát követően jutunk a ferrata beszállásához. A keresztig fel, majd onnan a parkolóig lefelé mászunk (1 km, +80m/-80m, besorolása: 4-es)

2. nap

Reggeli után buszunkkal utazunk az égig érő fenyőkkel szegélyezett Fannes-völgyhöz. A buszunktól (1450m) „kényelmes” ösvényen jutunk le a fenyőrengeteg szívébe (1360 m), ahol kicsit megpihenhetünk a zúgó patakon átívelő hídnál. A patak mellett, a fenyők árnyékában a széles dózerúton haladva elérünk egy festői kilátóponthoz (1460m), ahol az út mindkét oldalán, mélyen lent a völgyben zúg a Rio di Fannes.

Akik a napjuk egy kellemes túra után szívesebben töltenék múzeumok és kávézók közelében, őket a busz beviszi Cortina d’Ampezzo-ba, ahol a délutánt kedvükre, szabadon tölthetik. A város újra olimpiai lázban ég, ugyanis 1956 után 2026-ban újra olimpia lesz!

Az aktív kikapcsolódást választók a kilátóponton, fakultatív program keretében, magukra öltik a via ferrata felszerelésüket, és először leereszkednek a sziklapárkányokon a vízesés alá (!), majd tovább egészen a patakmederig. Lent a völgyben kis hidacska, újabb vízesés és 120-130 méter magas sziklakaréj. A Giovanni Barbara via ferrata (nehézsége: A/B) azoknak az energikus, és az új sportok iránt nyitott kezdőknek is ajánlott, akik korábban még nem másztak ilyen jellegű úton.

Az izgalmakat követően közösen feltúrázunk a Passo Posporcora-ra (1711 m), majd egy csodás ösvényen elkirándulunk a Lago Ghedina-hoz (1470 m), mely sokak szerint a Dolomitok legelragadóbb hegyi tava. A tó partján egy kis étterem vár ránk, ahol megpihenhetünk. A tótól visszagyalogolunk a völgybe és autóbuszunkkal Cortinába utazunk.

A délutánt mindannyian Cortina d’Ampezzo-ban töltjük, majd hazautazunk a szállásunkra. Vacsora a szállodában.

3. nap

Reggeli után buszunkkal a Passo Falzarego-ba (2105 m) indulunk, ahonnan felvonóval a Lagazuoi menedékházhoz (2750 m) emelkedünk. Fent a teraszról gyönyörködhetünk a szédületes kilátásban, és beleképzelhetjük magunkat a száz évvel ezelőtti eseményekbe. A „lábunk” előtt hever a Cinque Torri (5 torony), ahonnan ágyúk tucatjai lesték a hegy belsejében megbúvó osztrák és magyar katonákat. Akik a látvány kedvéért választották a programot a menedékházban kényelmesen elfogyaszthatják ebédjüket, esetleg feltúrázhatnak a Piccolo Lagazuoi-csúcsra (2778m), fotózhatnak, majd a felvonót használva, esetleg a Lagazuoi és a Tofana tömbje közötti széles úton gyalogosan visszajuthatnak a buszparkolóba. A „kis” Lagazuoi a hatnapos túránk során elérhető legmagasabb pont.

Akik nem riadnak vissza egy technikailag könnyű kirándulástól, azok fakultatív program keretében az évszázados barlangrendszeren keresztül (Via Ferrata Galleria del Piccolo Lagazuoi nehézsége: A) teszik meg az utat lefelé. Az út kusza folyosókon vezet keresztül, ahol jól jön a labirintust oda-vissza ismerő vezető.

Délután busszal továbbutazunk a Passo Valparola-ba (2192 m) és gyalog indulunk fel a Sass di Stria-ra (2477 m). Közelről megtapasztalhatjuk milyen zord a hegység, milyen kőből rakott futóárkokban és sziklába vágott repedésekben kirándulni.

A hegyről leérve meglátogatjuk a Tre Sassi erődmúzeumot, mely gazdag gyűjteménye bemutatja a katonák mindennapi életét. A múzeum magánkézben van, és a kiállítási tér évről évre úgy növekszik, ahogyan újabb és újabb leletek kerülnek elő a múlt század eleji hadszíntérről. Programunk után visszautazunk a szállásra. Este vacsora a szállodában.

4. nap

Reggeli után útra kelünk az egyszerűen csak „szentélynek“ aposztrofált, legtöbbet fotózott „Tre Cime di Lavaredo“-hoz. Buszunkkal 2300 m magasságig utazunk, ahonnan a sziklaóriások tövében folytatjuk utunkat, gyalogosan. Útba ejtünk egy picinyke kápolnát, ahol az I. Világháborúban elesett hősökre emlékezhetünk. Ez után megkerülve a Tre Cime-t, eljutunk a Locatelli/Dreizinnen menedékházhoz, ahol helyi specialitásokkal kényeztethetjük magunkat. Aki szeretne innen, érintve az idefelé már látott menedékházakat vissza visszasétálhat a buszparkolóba saját tempóban.

A kihívásokat keresők, fakultatív program keretében, kipróbálhatják a Dolomitok egyik legrégebben kialakított vasalt útját, a Luka-Innerkofler via ferratát. Utunk az I. Világháborús barlangjáratokban indul, majd a sziklafalon felmászva feljutunk a Monte Patterno alatti nyeregig (2680 m). Az autóbuszhoz egy meredek ösvényen keresztül jutunk vissza.

Hazafelé útba ejtjük a Lago Misurina-t, mely amellett hogy olimpiai helyszín volt 1956-ban, de olyan panoráma tárul elénk a partjáról, ahonnan nehezen fogunk szabadulni. Fotózás, séta, ajándéktárgyak beszerzését követően visszaindulunk a szállodánkba. Vacsora a szálláshelyen.

5. nap

Reggeli után a Passo Tre Croci (Három Kereszt hágó) irányába indulunk. Autóbuszunkkal a Cristallo-hegycsoport lábánál lévő parkolóba érkezünk, ahonnan felvonóval jutunk fel 2235 m magasra. A Son Forca menedékház teraszáról jól látható Cortina, a Tofana és a Sorrapis csoport, így egy igazi olasz kávé elfogyasztása melegen javasolt!

A túránk a mesés Padeon völgyön keresztül, szinte végig lefelé tart egészen a Castello Di Podestagno (1460m) romjaiig. A kilátás elbűvölő, lábunk előtt az Ampezzo-völgy és Fannes patak. Autóbuszunk a várromhoz közel vár bennünket.

Délután lehetőség van az időt Cortina d’Ampezzoban a belvárosban, felvonóval a Cortina fölötti hegycsúcsok valamelyikén, vagy akár a hotelünk wellnessrészlegében tölteni. Vacsora a szállodában.

6. nap

A mai napon búcsút intünk az elragadó Dolomitoknak. Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Ausztrián keresztül hazautazunk. Azonban ma sem maradunk program nélkül: pár órás utazást követően érkezünk a Dráva-parti Oberdrauburgba, ahol lehetőség van bebarangolni a települést, vagy akár meglátogatni a városka fölötti kis várromot. Aki kávézna, édességet enne, vagy akár múzeumba menne, mind megtalálja a számítását. Sőt, jó időben a Dráva partja is elbűvölő.

Fakultatív program keretében meglátogatunk a településen két rövidebb via ferrata-t.

Délután Kötschach-Mauthen-ben felkeressük az I. Világháború osztrák vonatkozású érdekességeit bemutató „Museum 1915-1918”-at.

A kora délután hazaindulunk, időnkénti megállásokkal érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos kirándulás és túrázás a Dolomitokban, pihenés vagy via ferrata kezdőknek és haladóknak, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel és túravezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére