4 napos kirándulás Taorminában, Szicíliában, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39533
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

251.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39533

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy hamisítatlan szicíliai hosszú hétvégén!

Opciók

  • 2023. október 26.: , 251.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel
  • Program szerint 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • Reggelit
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez italfogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív programon való részvételt
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 25 EUR
  • Idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
  • Kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 2.600 Ft
    • (Prémium): 3.400 Ft 
    • (Privileg): 4.360 Ft 
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • 15-24 fő esetén: 13.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 24.000 Ft
  • 3x vacsora felár: 14.500 Ft

Fakultatív programok (10 főtől)

  • Isola Bella Kék barlang libegővel,hajóval: 18.000 Ft / 47 EUR
  • Etna felvonójegy+kisbusz: 30 + 48 EUR

Program

1. nap: Budapest – Catania (repülővel) – Taormina

Elutazás Budapest-Liszt Ferenc repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, majd autóbuszunkkal Catania belvárosába, Bellini színház csodálatos, neoreneszánsz stílusú épületéhez érkezünk. Itt kezdjük gyalogos sétánkat az Egyetem, Szent Ágota katedrális, Elefántos kút és a via Giuseppén át a lávakőből épült Ursino kastélyig, mely az 1669-es vulkánkitörés előtt még a tengerparton állt. Visszaszállunk autóbuszunkba, és a Taormina környéki szállodánkba érkezünk, ahol 3 éjszakát töltünk. Repülő menetrend függvényében ismerkedünk Taormina hangulatával. (ezen programrész a repülő menetrend függvényében az utolsó napon is megvalósulhat)

2. nap: Savoca – Giardini Naxos – Castelmola – Taormina (85km)

Reggelit követően a festői hegyi városkában, Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra (ristretto) megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk, mely őrzi az egykori városfal és szentély romjait. A Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Sétálunk a hegytetőre épült település utcáin és egy „különleges bárban” is fogyaszthatunk, ahol minden tárgy „zavarba ejtő is lehet”. Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Görög színháza egyedülálló természeti hátterével Csontváryt is megihlette. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót! Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Taorminából libegővel ereszkedünk a tengerpartra, ahol hajóra szállva tekintjük meg az Isola Bella kék barlangját, rövid fürdési lehetőséggel. Taorminába libegővel érkezünk vissza. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton.

3. nap: A legaktívabb vulkán: az Etna! Siracusa (320 km)

Reggeli után Európa legnagyobb működő vulkánját, az Etnát keressük fel (felvonójegy!): holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig (a program a vulkáni működés és időjárás függvényében valósul meg). Talpunk alatt érezzük a vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Hatalmas élmény! Visszaereszkedve tengerszint magasságba, délután az Ortygia félszigeten fekvő Siracusa óvárosába indulunk, ahol a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel: görög színház lépcsőiről tekintünk a városra, betekintünk „Dionysus fülébe” és San Giovanni katakombáiba. Sétálunk fehérmárványos hangulatos utcáin, majd szabadidő, majd szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Taormina – Catania – Budapest (repülővel)

A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás Taorminában, Szicíliában, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére