4 napos húsvéti városnézés Firenzében és környékén, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42426
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

139.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42426

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a reneszánsz városát Húsvétkor!

Időpont

  • 2024. március 29-április 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 3 éjszaka szállást 3*-os szállodában, Firenze környékén
  • Reggelit
  • Magyar idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

  • Audio-guide: 2 200 Ft/fő/tartózkodás (5€)
  • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 12 EUR/fő/tartózkodás
  • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás díját
  • Útlemondási biztosítás díját (2,8%)

Fakultatív programok (minimum létszáma 25 fő)

  • Firenze városnézés helyi idegenvezetéssel és közlekedési költséggel: 15 Eur/fő 
  • Firenze városnézés (közlekedési költséggel), a Mediciek nyomában - a vidéki Toszkána/ farmlátogatás: 30 Eur/fő

Belépők, kirándulások

  • Uffizi képtár (előzetes jelentkezéssel):    kb.  45 EUR/fő, 18 évig  25 EUR/fő.
  • Akadémia (előzetes jelentkezéssel:       kb.  40  EUR/fő
  • Firenze/Palazzo Davanzati (egyénileg):  kb  . 6 EUR/fő 
  • Firenze/Santa Croce templom  (egyénileg):     kb. 8 EUR/fő 
  • Firenze/Székesegyház: ingyenes
  • Firenze/Pitti Palota Boboli kertje egyénileg: kb. 13 EUR/fő-

Felár

  • Egyágyas felár (társítás nélkül): 24 900 Ft/fő (64€)
  • Vacsora felár: 18 900 Ft/fő (48 €)

Program

1. nap: Budapest - Firenze környéke
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Szállás elfoglalása.

2. nap: Firenze, a kultúra bölcsője
Reggeli után Toszkána kultúrális fővárosába, Firenzébe utazunk, mely évszázadokon át a Medici-család uralma alatt állt. Ismerkedünk az Arno folyó partján fekvő város remekműveivel. (Ár: 15 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a város egyik büszkeségét, a Santa Croce templomot. Számos híres középkori személyiség (Michelangelo, Boccaccio, Dante) síremléke található itt. Megnézzük a város jelképét, a márványintarziával burkolt Dómot és a Dóm tér nevezetességeit, a reneszánsz remekművekkel díszített Signoria teret, valamint a híres, aranyművesek üzletei által szegélyezett Ponte Vecchio-t, mely Firenze legöregebb hídja. A városnézés után fakultatív program keretén megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit helyi, magyar nyelvű tárlatvezetéssel (Ár: 45 Eur/fő, a részvételi szándékot foglalással egyidőben kérjük jelezni, de a helyszinen fizetendő). Akik nem szeretnének a képtárba menni, kedvükre bebarangolhatják az ikonikus város eldugott utcáit is. Megmutatjuk, hogy hol érdemes fagylaltozni, és ellátogatni a város népszerű kézművespiacára is, ahol remek ajándékokat találhatnak, s megkóstolhatják a helyi ízeket is. Felfedezhetik a város egyik lakótornyát, mely egy gazdag kereskedőcsalád lakhelyéül szolgált. Alternatív programot ajánlunk idegenvezetőnkkel, az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palotába, melynek termeit korhűen rendezték be, ahol a múlt szele érint meg minket: A régi firenzei ház múzeuma. Megmutatunk Önöknek, egy máig fennmaradt régi, csodás gyógyszertárat, mely méltán ejt minket ámulatba.Búcsúzunk erre a napra a várostól, a kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.  

3. nap: Firenze, a Mediciek nyomában - a vidéki Toszkána/ farmlátogatás
Firenzébe utazunk.(Ár: 30 EUR/fő) Napunkat a gótikus, márványberakásos homlokdíszű, gyönyörű Santa Maria Novella templomnál kezdjük, majd ellátogatunk egy hangulatos piacra, ahol helyi termékek kavalkádja vár minket. A különleges Húsvéti programot, a látványos szekérrobbantást, a nagyszámú érdeklődés miatt egyénileg javasoljuk alternatív programként. Fakultatív látogatás helyi vezetéssel az Akadémia épületébe  (40 Eur/fő, részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni), mely Európa legelső művészeti iskolájának helyén létrejött, gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeum. Többek között itt csodálhatjuk meg Michelangelo 4 méter magas, híres Dávid szobrát is. A városon végighúzódó Arno folyó túlpartjára sétálunk idegevezetőnkkel. Akinek kedve van, felfedezheti a hatalmas, rusztikus kövekből emelt, monumentális, egykor a Medici család székhelyeként szolgáló Pitti palota/Boboli kertjét, szabadidő keretében. A család kihalása után a Habsburg nagyhercegek is itt éltek. A dombon Bartolommeo Ammannati építész és szobrász egy csodás barokk parkot alakított ki. A Boboli kert az első és legismertebb XVI. századi itáliai kert, ahol lenyűgöző amfiteátrum, barlang, szökőkutak és összekötő utak nyújtják a hely varázsát. Búcsúzunk a várostól, és visszautazunk a szálláshelyünkre. Útközben megállunk, és egy hangulatos farmon ismerkedhetünk a vidéki Toszkána bájával a házi ízek világával, az olíva ízvilágával valamint a helyi bor zamatával  

Húsvét vasárnapja Firenzében egy különleges élményt tartogat az ide látogatóknak. A középkor óta egy érdekes szertartásra kerül sor a Dóm téren, hagyománya az első keresztes hadjárat idejébe nyúlik vissza . Ez az a "szekér robbantása". A szekeret színes, történelmi kosztümökbe öltözött szereplők sorfala között két virágkoszorúval díszített fehér ökör bevontatja a Dóm térre, a Keresztelőkápolna és a Dóm közötti területre.

Figyelem! A helyi, önkormányzati rendelkezések függvényében a fesztiválok, rendezvények megtartásáért irodánk felelősséget nem vállal! A Húsvéti múzeumi nyitvatartás függvényében a programok sorrendje változhat.

4. nap: Ferrara - Budapest
Hazautazunk, de még  egy rövidebb pihetető sétára megállunk a kedves középkori Ferrara városában, melynek lenyűgöző történelmi központja, az UNESCO Világörökség része, és olyan kulturális műemlékekkel rendelkezik, mint a Castello Estense, a városháza, a gyémántpalota és a székesegyház. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos húsvéti városnézés Firenzében és környékén, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére