4 napos ausztriai kirándulás a karintiai tavaktól a Grossglocknerig, buszos utazással, 3*-os szállással, reggelivel – mesés alpesi tájak és kristálytiszta hegyi tavak nyomában

Ajánlat kód: 35627
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

117.600 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35627

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy varázslatos természetközeli kalandozáson Karintiában, sétálj a kristálytiszta alpesi tavak partján - akár augusztus 20-án is!

Időpontok

  • 2023. június 1.: , 117.600 Ft
  • 2023. augusztus 20.: , 117.600 Ft
  • 2023. szeptember 7.: , 117.600 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 4 éjszaka landgasthof/pension***, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
  • Reggeli
  • Útlemondási biztosítás
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 2.600 Ft
    • (Prémium): 3.400 Ft 
    • (Privileg): 4.360 Ft 
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 EUR
  • Panorámautak belépőköltségei: 25 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 16.000 Ft
  • 3x vacsora felár: 24.700 Ft
  • 25-34 fő esetén: 9.000 Ft/fő

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Pasterce gleccser vonatjegy: 14 EUR
  • Gerlitzen felvonójegy: 29,50 EUR

Csatlakozási lehetőség

  • Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr-Szombathely autópálya útvonalon

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest –Győr - Szombathely - Klagenfurt – Maria Wörth (600 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapesten, Budapest-Győr-Szombathely-Búcsú határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt– Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenőt tartunk Klagenfurtban, autóbuszos városnézés a belvárosban majd körbeutazzuk „villámgyorsan” a világot, mikor megnézzük a Minimundust, Európa hírneves építményeit 1:25-szörös méretarányban. A Wörthi-tó déli partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet, annak két zarándoktemplomát csodáljuk meg. Megfelelő időjárás esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan élvezhetjük a páratlan kilátást a tórendszerre és a környezőhegyekre. És az élmény fokozható! A Pyramidenkogel magaslataiból pillanatok alatt csúszdán érkezhetünk a kiindulási pontunkra. Szállásunk 3 éjszakán át a Millstatti-tó környékén lesz.

2. nap: Malta-völgy vízzáró gátja, Gmünd Porsche múzeuma, Gerlizen-csúcs felvonóval és az Ossiacher See hajóval (220 km)

Reggeli után Ausztria egyik legszebb alpesi zuhatagába, a „zuhanó vízesések völgyébe”, a Málta-folyó völgyébe vezet utunk. A kétezer méter körüli magasságban lévő völgyzáró gáttal elválasztott tóval, élménykiállítással és egy rövid 4D mozifilmmel ismerkedünk, lehetőség van közelebbről megszemlélni szakvezetővel a vízi erőművet is (min. 15 fő esetén). Útközben két vízesést is megcsodálunk közelről, séta keretében élvezzük a természet nyújtotta szép látnivalókat. Tovább utazva felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Lodron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van Európa első privát magántulajdonban lévő Porsche múzeumának a megtekintésére (1950-ig itt készültek a legendás 365-ös modellek, láthatjuk Rommel sivatagi autóját stb. Utunkat Karintia harmadik legnagyobb tavánál folytatjuk, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a Wörthi-tótól. Fakultatív ajánlatunk: a tó partjáról indulva Gerlitzen téli sírégióba, mintegy 2000 méter magasra jutunk fel, gyönyörködve a tó és a környező hegyek látványában (Felvonójegy!) Aki nem vesz részt a fakultatív programon, a tóparton lesz lehetősége sétálni, beülni egy kávéra. Visszatérünk a tópartra, majd buszunkat hajóra cseréljük és a festői Ossiach tavon hajózunk a gyönyörű „Gerlitzeni-Alpok árnyékában”. (aki nem hajózik, busszal érkezik a kikötőbe). Ossiach, a tó déli partjának egyetlen településének egykori bencés apátsága ma szívesen felkeresett templom, melyhez a Karl May készítette ablakok is hozzájárulnak. Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: A Grossglockner, Heiligenblut és a Ferenc József magaslat (220 km)

Ezen a napon reggel a híres Grossglockner útra indulunk, mely fogalom az autós turisták és hegymászók körében. Útközben festői völgyek, vízesések kísérik utunkat, megismerkedünk többek között az Alpok élővilágával: a változatos alpesi virágokkal, geológiájával egy interaktív, különleges kiállítás keretében. Európa egyik leglátványosabb alpesi útján fotószüneteket tartva a legszebb helyeken jutunk fel 2000-3000 m magas hegyek között a Ferenc József magaslatra (2369 m), ahonnan szép időben a Grossglockner felejthetetlen látványt nyújt. Ismerkedünk a mormotákkal, akár még meg is etethetjük, simogathatjuk őket. Jó idő esetén, a magaslaton bekukkantunk a megfigyelő állomásra. Fakultatív ajánlatunk: gleccservonattal mehetünk le a magaslatról a Pasterce-gleccser közelébe (vonatjegy!), és egy kis gyaloglás után ráléphetünk akár a gleccserre is. Hazafelé tartva kellemes séta keretében közelről is megismerkedünk a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprung-vízeséssel. Utunk következő állomása Heiligenblut, ahova megérkezve ismerkedünk a 3000 m magas hegységek karéjában fekvő városkával, a városka ékességével, a Szent Vince templommal (templomban egy üvegcsében őrzik Krisztus vérét – innen a városka neve) és a kertben meghúzódó a hegymászók temetőjével. Tovább utazva rövid megállást teszünk Iselsberg üdülőfaluban, ahonnan szép idő esetén pompás rálátás nyílik a környező hegyekre, a Lienzer Dolomitokra és Lienz városára. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Villacher Alpesnstrasse - Hochosterwitz kastélya - Szombathely - Győr - Budapest – Szeged (620 km)

Reggeli után a Villacher Alpok panoráma útján ellátogatunk a csodálatos villachi alpesi útra, melynek szebb kilátást mutató pontján megállunk gyönyörködni. Június közepétől augusztus közepéig (időjárás függvényében) látogatást teszünk az alpesi kertben, majd Villach házi hegyére, a Dobratschra kapaszkodunk fel autóbuszunkkal. Időjárás függvényében, ha a Villacher Aplenstrasse nem látogatható, akkor a Dráva-parti Villach belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér és láthatjuk a Dráva-folyó vízszintjét mutató árvízjelöléseket is. Rövid szabadidőt követően utunk utolsó programjához, a Hochosterwitz-várkastélyhoz igyekszünk, melynek 14 kapus erődrendszere ma már gyalogosan és felvonóval is bevehető (felvonójegy!)! A késő délutáni órákban utazunk hazafelé Szombathely-Győr útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos ausztriai kirándulás a karintiai tavaktól a Grossglocknerig, buszos utazással, 3*-os szállással, reggelivel – mesés alpesi tájak és kristálytiszta hegyi tavak nyomában

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére