Már régóta érlelődik benned a gondolat, hogy pálinkát állíts elő házilag?
Ha a gyakorlati praktikákra vagy kíváncsi, de nincs időd hónapokat tölteni a képzéssel, vagy már van tapasztalatod, de nem vagy elégedett az eredménnyel, és szeretnél minőségi pálinkát készíteni, a Pálinkafőzés.com rendkívüli szezonnyitó akciója neked szól!
Most egyszerűen, érthetően szemléltetve mutatják be számodra a folyamat minden csínját-bínját, és a hagyományos kisüsti főzők mellett megismerheted az új generációs, egylépcsősök használatát is. Az első oktatás alkalmával elsajátíthatod a gyümölcskezelést, a minőségi cefrekészítést, a hagyományos kisüsti pálinkafőzést és a pálinka utógondozását.
A főzési holtidőkben elméleti ismeretekre tehetsz szert, miközben a teremben lévő főzőkészülék megfigyelése folyamatos. Ennek során kitérnek a különböző pálinkafőző berendezések ismeretére, azok ideális kiválasztására, üzemeltetésére, tisztítására, illetve a törvényben előírt, magánfőzésre vonatkozó szabályokra.
Az alapoktatást követően részt vehetsz a Pálinka Mester egylépcsős desztilláló készülék bármely bemutató főzésén, ahol az egymenetes (cefréből-pálinka) technológiát tanulhatod meg, megtapasztalva annak számos előnyét és egyedülálló varázsát.
A tanfolyam alatt ráadásul többször is lehetőséged nyílik kóstolásra, és a különböző típusú, kiállított főzőberendezések, kiegészítők megismerésére. A gyakorlati és elméleti képzés végeztével oklevelet nyújtanak át részedre, illetve a teljes oktatási anyagot megkapod emailben.
Használd ki a lehetőséget, hiszen most féláron vehetsz részt két oktatáson, vagy meglepheted egy nagyszerű képzéssel egyik barátodat, akit komolyabban érdekel a pálinkafőzés tudománya!
Az alapképzés ideje alatt bemutatnak egy cefréről alszeszre főzést és egy alszeszről pálinkára finomítást. Ebben a folyamatban haladnak lépésről lépésre, illusztrálva:
- a főzőkészülék optimális beállításait,
- a helyes töltési mennyiséget,
- az alszesz lefőzését,
- a finomítás alkalmával az elő és utópárlati frakciók szakszerű szétválasztását a középpárlattól,
- a pálinka szeszfokának beállítását,
- a párlat életútját a lefőzés után, mely óriási jelentőséggel bír a minőség szempontjából.
Elméleti oktatás:
- A főzési holtidőkben elméleti ismereteket prezentálnak projektor segítségével, miközben a teremben lévő főző készülék megfigyelése folyamatos
- Az elméleti oktatásban az alapanyag ismeret, gyümölcs feldolgozása, cefrekezelés, alkoholos erjedés mellett kitérnek a különböző pálinkafőző berendezések ismeretére, azok ideális kiválasztására, üzemeltetésére, tisztítására, illetve a törvényben előírt, magánfőzésre vonatkozó szabályok tisztázására.
Fontos tudnivalók:
- Az oktatás során étkezési lehetőség van
- Az oktatóteremben pálinkafőzők, kiegészítők, szakkönyvek vásárlására is lehetőség van

Legyen szép napod!
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról