Körutazás Dél-Indiában és városnézés Bombay-ben, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel – vár Madras, Mysore és az Elephanta-sziget

Ajánlat kód: 35050
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.598.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35050

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Indiai másik, kevésbé ismert arcát, a déli régiót! A sok látnivalóban bővelkedő körutazás végén Bombaybe, valamint a világhírű Ajanta sziklatemplomokhoz és az Ellora barlangokhoz is ellátogathatsz!

Időpont

  • 2024. február 8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel és csomagdíjjal
  • A körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
  • 15 éjszaka szállást kitűnő, ****/***** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Helyi és magyar idegenvezetést
  • Utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Vízumdíj: kb. 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (2,8%)
  • Kötelező szerviz díjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
  • Minimális utaslétszám hiányában, 10 - 14 fő indulása esetén 150 EUR,- Ft-os / fő felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket

Felár

  • Egyágyas felár: 375.400 Ft

Program

1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Chennai-ba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras
Érkezés a reggeli órákban CHENNAI-ba, India negyedik legnagyobb városába. Ismerkedés az ország egyik legrégebbi európai alapítású településével: Szt. Tamás katedrális, a Kormányzati Múzeum, Marine Beach tengerparti sétány és a gyarmati helyszínek. Ha a hatóságok engedik, akkor betekintést nyerhetünk a Kormányzati negyed látnivalóiba is. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Szállás Mahabalipuramban.

3. nap: Kanchipuram – Mahabalipuram
Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India hét szent városának, 150, napjainkban is működő templommal, amelyek közül megcsodáljuk a legszebbeket: Ekambareswara és Kailasnatha, illetve, ha időnk engedi, akkor még többet is (Vaikunta Perumal, Kamakshi Amman, Devarajaswami és Varadharaja templom). Visszatérünk a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba, ahol a leghíresebb látnivaló a VII. században épült Partmenti templom, az „Ardzsuna vezeklése” dombormű és a Páncsa Ratha épületegyüttes.‎ Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Pondicherry (Puducherry)
PONDICHERRY-t a „a Kelet francia Riviériájának” is szokták említeni. A portugálok, a hollandok, majd a dánok után végül a franciák vetették meg itt a lábukat, a megszilárduló és fölénybe kerülő brit hatalom által körülvéve az uralmuk egészen 1954-ig tartott. A számos gyarmati emlék mellett meglátogatjuk a Sri Aurobindo Asramot, hindu templomokat, illetve a roppant érdekes, utópisztikus kísérleti várost, Auroville-t. Szállás Pondicherry-ben.

5. nap: Chidambaram – Jayankondam – Thanjavur (Tanjore)
Délelőtt CHIDAMBARAM-ban megtekintjük a Chola-dinasztia idejéből fennmaradt Nataraja templomot, ahol élénk ceremóniát tekinthetünk meg. Délután Jayankondamban a szintén az ebben a korban épült Gangaikonda templomot csodálhatjuk meg. Ezután THANJAVUR-ba utazunk, Tamil Nadu tartomány „rizsescsészéjébe”, mely híres kézműiparáról is. Városnézés, a Shiva istennek szentelt, XI. századi dravida Brihadeeswarar káprázatos templomának a megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 métermagas, és egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból van kifaragva. Szállás Thanjavur-ban.

6. nap: Thanjavur – Tiruchirapalli (Trichy) – Madurai
Utazás TIRUCHIRAPALLI-ba, ahol először az Amma Mandapába megyünk, ahol a szent folyó, a Kaveri aranyhomokos partján vesznek rituális fürdőt az emberek. Onnan a Srirangam-szigetre utazunk tovább, ahol belülről is megtekintjük a lélegzetelállítóan szép Ranganathasvami templomot, mely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, „Srirangam lovaglása” stb.). Egy szoborkészítő műhelybe is ellátogatunk. Szállás Maduraiban.

7. nap: Madurai – Thekkady – Periyar Nemzeti Park
Reggel riksázás MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomhoz. Délelőtt utazás „Dél-India Kasmírján” keresztül THEKKADY-ba. Utunk sokféle fűszer-, kávé-, teaültetvény között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. A Periyar Nemzeti Parkban ismerkedünk az indiai fűszerek kavalkádjával, amiket a helyi fűszerpiacon meg is vásárolhatunk. Este részt veszünk egy „kathakali” bemutatón, amely egy tradicionális helyi klasszikus táncelőadás. Szállás Periyarban.

8. nap: Alleppey (Álappuzsa) – Kerala lagúnái – Cochin
Korán reggel utazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Kardamom hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta mesebeli lagúnák világa. Alleppey egy festőien szép tóparti városka, a Kelet Velencéjének is nevezik. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd, majd továbbutazás Cochinba. Itt halt meg Vasco da Gama, aki első európaiként jutott el tengeren Indiába. Ha időnk engedi, akkor este belevetjük magunkat a vásári forgatagba. Szállás Cochinban.

9. nap: Cochin – Bangalore (Bengaluru)
Délelőtt városnézés COCHIN óvárosában: a Szent Ferenc templom, a Holland Palota, amit valójában a portugálok építettek és amelyet egyikük sem használt, mert egy helyi uralkodó kormányzott innen, a tengerpart a kínai halászhálókkal, illetve séta a zsidó negyedben, Mattancherry-ben. A mai nap a búcsú és találkozás napja egyformán. A kiskörút résztvevői hazautaznak, a SZÍVE-LELKE program utasai este érkeznek Bangalore-ba. Délután repülés a modern India technológiai központjába, BANGALORE-ba. Szállás Bangalore-ban.

10. nap: Bangalore
Ma kényelmes napunk lesz. Az új utasok az időeltolódáshoz igazodnak, a régi utasok egy kicsit megpihennek. Városnézés Bangalore-ban, ahol felkeressük Tipu szultán palotáját, a Bika templomot és a Lal Bagh botanikus kertet. Vacsora, szállás Bangalore-ban.

11. nap: Bangalore – Mysore – Hassan
Ma viszont korán kelünk. Utazás, Tipu szultán korábbi erődjét, Srirangapatnát útba ejtve MYSORE-ba, ahol megtekintjük a maharadzsa palotáját, ami nemcsak, hogy az egyike a legnagyobbaknak, de rezidenciája és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jaganmohan palotát is, majd a Chamundi-hegy tetején található Chamundeshwari templom mellől gyönyörködhetünk a város panorámájában. A látogatás után még továbbutazás Hassan városába. Szállás.

12. nap: Hassan – Halebid – Belur – Hospet
Reggel utazás HALEBID és BELUR XII. századi pompás templomaihoz. A misztikus Chennakeshava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok faragásai istenségek történeteit ábrázolják. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen illusztrálják zene- és táncszeretetüket. Ezután az Archeológiai Múzeumban csodálhatunk meg szoborgyűjteményt, amely a helyiek magas művészeti érzékéről tanúskodik. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hospet.

13. nap: Hospet – Hampi
Mai nap egyedülállón programban lesz részünk. Nagyon kevés iroda szervez ilyen programot, de szinte olyan világhírű, mint Kambodzsában Angkor romjai. HAMPI középkori városa felé a Dekkán-fennsík tájain át jutunk. A holdbéli tájon található az egykori uralkodók lenyűgöző műemlék-együttese, a napot ezek felfedezésével töltjük: Virupaksha templom, a régi bazár romjai, a Hazara Rama templomegyüttes, Vittala templom, Krisna templom és a mellette lévő Ganésa templom, Lakhsmi Narashima templom, királynő egykori fürdője, a Lótusz pavilon, Elefántistállók, Bhojanashala, Mahaanavami Dibba. A nap során gyakran elhangzik, hogy már ezért is megérte eljönni! Hampi is ilyen! Szállás Hospet.

14. nap: Hospet – Hubli – Mumbai (Bombay)
Reggel transzfer autóbusszal HUBLI-ba, majd repülés MUMBAI-ba, India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztatóipari központjába, amely a világ ötödik legnépesebb várostömörülése. Az ország egyik legsokszínűbb városában keveredik a hagyomány és a modernitás: a bollywoodi filmgyártás, a viktoriánuskori építmények, és a város XXI. századi high-tech arca mellett itt található Ázsia legnagyobb nyomornegyede (Dharavi) is. Délután rövid városnézést tartunk. Szállás Mumbaiban.

15. nap: Mumbai – Aurangabad – Ajanta barlangok
Hajnalban repülés AURANGABAD-ba. Kirándulás AJANTA-ba, ahol a lópatkó alakú szurdokba vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénk színű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. Szállás Aurangabadban.

16. nap: Aurangabad – Ellora barlangok – Mumbai
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. 34 temploma és monostora a buddhizmushoz, a hinduizmushoz és a dzsainizmushoz kapcsolódnak, amiket ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítettek. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Látogatás egy selyemkészítő műhelyben. Szállás Aurangabadban.

17. nap: Mumbai (Bombay)
Reggel repülés Mumbaiba, érkezés után kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-szigetre, amely hemzseg a VI. századi kőfaragásokkal és gyönyörű szobrokkal díszített barlangoktól. Városnézéssel folytatjuk a napot Mumbaiban: India kapu, Victoria pályaudvar, a Városháza, a Taj Mahal Hotel, hagyományos mosoda (ghat), a Chawpatty tengerparti sétány, a Malabar domb, a Gandhi emlékmúzeum, a Csend tornya. Búcsúvacsora, lehetőség átöltözésre, majd késő este transzfer a nemzetközi repülőtérre, ahonnan hajnali járattal indulunk haza, átszállással.

18. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Dél-Indiában és városnézés Bombay-ben, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel – vár Madras, Mysore és az Elephanta-sziget

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére