Egészséges ételek a konyhában!
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, amely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a Naturganik kuszkusz is - egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat. Felhasználható köretként és főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.

Azt tudtad, hogy a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul, így lesz finom és ízletes az étel.
Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.
Fontos információk:
- Összetevők: durum búzadara, egész búza
Tápanyagtartalom:
- Energiaérték: 1460 KJ / 344 kcal
- Fehérje: 15g
- Szénhidrát: 69g
- Zsír: 2,2g
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról