Ajándékozd meg a számodra fontos személyeket a Karácsony nélkülözhetetlen finomságaival!
Már a középkori vásárokon is kedvelt portéka volt a mézeskalács - nálunk az Árpád-házi királyok idejében már készítették, de az utóbbi száz évben lett a Karácsony egyik legkedvesebb édessége, a karácsonyfák díszítője.

Tésztáját egyszerű elkészíteni, díszítésének pedig nagyon sok lehetősége van, amelyek közül a legismertebb az írókázás, amikor cukorral felvert sűrű tojásfehérje habbal dekorálják a figurákat.
Manapság a díszítéshez magvakat, cukordrazsét, csokoládét, színezett marcipánt, kandírozott gyümölcsöt is használnak. A tésztába a fűszerek közül nagyszerűen illeszkedik a fahéj, a gyömbér, az ánizs, a szegfűszeg, a reszelt narancs- és citromhéj, de nem árt neki egy csipetnyi őrölt bors sem.

Az Anyu főz! főzőiskola egyedülálló tanfolyamán most lehetőséged van hagyományos mézeskalácsot sütni, cukormázzal, eltanulva a készítés minden csínját-bínját. Mellé bon bonokat is formázhatsz, hogy saját készítésű karácsonyi ajándékkal is meglephesd szeretteid. Ráadásként megtanulhatod a finom forralt bor elkészítésének titkát is.
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról