Tápióka, a multivitamin-forrás!
A tápiókagyöngy picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek, mintha lazackaviár lenne. Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítő tartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. A leggyakoribb felhasználási módja a puding készítése. A tápióka egyik nagy előnye, hogy semleges az íze és illata ezért jól variálható és változatosan fogyasztható. Elkészítése: a gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig vízbe, vagy növényi tejbe, amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihülni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel vagy amihez épp kedvünk van.
Tudnivalók:
- Összetevők: tápióka (=manióka) keményítő
- Kiválóan illeszthető diétás étrendbe
- Felhasználási javaslat: ízletes és tápláló puding készítéséhez
- Kiszerelés: 500g
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról