4 napos körutazás Bosznia-Hercegovinában, a visokói piramisokhoz, Mostarba és Szarajevóba

Adutours Utazási Kft
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!
Akár már:

10.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Adutours Utazási Kft
1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
06 20 290 3093

Az ajánlat leírása

Látogass el a boszniai piramisokhoz, a csodálatos Mostarba és Szarajevóba!

Időpontok

  • 2024-09-12: Előleg: 10.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre – A kupon teljes ára 99.990 Ft. Az Alkuponnak fizetendő 10.000 Ft, a fennmaradó 89.990 Ft-ot a szolgáltatóval kell rendezned!

  • Az utazást busszal
  • 3 éjszaka szállást
  • Reggelis ellátást
  • A szervezést
  • A magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza

  • Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő
  • VOX készülék: 2.400 Ft/fő/4nap (kötelezően fizetendő)
  • BBP biztosítás (70 éves korig): 2.400 Ft/fő BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.800 Ft/fő
  • Idegenforgalmi adó+ városbelépési díj: 15 €/fő (helyszínen fizetendő)
  • Várható belépődíjak
    • Dervis kolostor: kb.: 5 €/fő
    • Kolostor csónakázás: kb.: 10 €/fő
    • Mostar-Dzsámi: kb.: 3 €/fő
    • Piramisok: kb.: 20 €/fő
  • 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben

Felár

  • Egyágyas felár: 27.900 Ft/fő
  • Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő

Fontos

Kérjük, a kupon megvásárlását követően 48 órán belül jelentkezz partnerünknél a következő email-címen: adutours@t-online.hu

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

A vidéki fel- és leszállási helyek mindig menetirány szerinti oldalon vannak. A helyszínekről érdeklődjön partnerünknél!

Program

1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás rövid pihenőkkel Bosznia felé. Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén.

2. nap:
Reggeli után buszos utazás Visokóba, a boszniai piramisokhoz. A Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visoko, a boszniai piramisok völgye tudományos körökben nagy port kavart, itt fedezték fel 2005-ben a boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobb piramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezetőnk segítségével ellátogatunk a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz.

Délután városnézés Szarajevóban, ahol a belvárost fedezzük fel, amely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszíne volt. A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport (muzulmán, ortodox, római katolikus és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találunk itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot, valamint zsinagógát is. Az 1992-1995 közötti szerb ostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhetünk, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túránk során megnézzük a nemzetközi összefogással felújítás alatt álló Nemzeti Könyvtár épületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-es merénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve a várost kettészelő Miljackán, megnézzük az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatos sétát tehetünk a Ferhadiján, kóborolhatunk a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízletes helyi ételeket kóstolhatunk meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra.

3. nap:
Reggeli után buszos utazás Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába a Neretva-folyó mentén. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Délutánunk további részét Blagajban töltjük. A Buna forrása közelében található település kevésbé látogatott, mint Mostar, legfontosabb látnivalója pedig a Buna forrása fölé épített derviskolostor, amely az 1500-as években épült és a kétszáz méter magas sziklafalhoz tapasztva húzták fel. A körülbelül 70 négyzetméter alapterületű kolostor eredetileg fából épült, amelyet 2012-ben újítottak fel és eredeti szépségében fogadja a látogatókat. A kicsiny épületben dervisek laktak, akik általában elkülönülve, szegénységben, koldulásból éltek, mégis nagy tisztelet övezte őket tudásuk, bölcsességük, költészetük miatt. Aki szeretne, a kolostor alatti barlangban csónakázhat (kb.: 10-15 perc). Este visszatérés a szállásra.

4. nap:
Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
06 20 290 3093

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos körutazás Bosznia-Hercegovinában, a visokói piramisokhoz, Mostarba és Szarajevóba

Fontos

Bár a kupon előleges, de ha szeretnéd ajándékba adni, hogy az ajándékozottnak már ne kelljen fizetnie a szolgáltatónál, akkor vásárlás előtt írj nekünk egy emailt! Mi kiállítunk egy utalványt az ajándékozott nevére, amit kinyomtatva vagy elektronikusan is át tudsz adni. Ilyen esetben a kupon teljes árát nekünk fizeted, így a megajándékozottnak már semmi tennivalója nem lesz!

Beváltható: 2024.09.12.-ig
Az Alkupon megvásárlását követően 48 órán belül jelentkezz az adutours@t-online.hu email címen! • Bármennyi Alkupon vásárlóható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
39 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére