Séta a bécsi erdőben és az osztrák Dunakanyarnál, 4 nap reggelivel, 4*-os szállással, buszos utazással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 30191
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

103.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 30191

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Csodás tájak, mesés környezet és történelmi emlékek várnak a bécsi erdőben és az ausztriai Dunakanyarban!

  • 2024. ápr. 28 - máj. 1.: , 103.900 Ft
  • 2024. okt. 20-23.: , 103.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 fő részére

  • Az autóbuszos utazást
  • 3 éjszaka szállást Bécs környékén egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban
  • Reggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár (változhat)

  • Félpanziós felár: 21.900 Ft (3 vacsora)
  • Egyágyas felár: 26.900 Ft

Program

1. NAP: LAXENBURG, MÖDLING, LIECHTENSTEIN VÁRA, HEILIGENKREUZ, MAYERLING
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Laxenburg útvonalon. A Laxenburgi császári kastély parkja manapság a bécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye. A parkban lévő tó egyik szigetén, idillikus környezetben található egy „mesekastély”, a középkori várkastélyokra emlékeztető Franzensburg. A rendkívül gazdag berendezést az 1800-as évek elején az Osztrák Császárság területén található kolostorokból, kastélyokból gyűjtötték össze, mint például a Magyar Koronázási Terem Egerből származó mennyezetét. Látogatás a Franzensburgban, majd utazás a Bécsi-erdő lábainál fekvő Mödlingbe. Közös séta a hangulatos óvárosban, melynek két gyöngyszeme a szép reneszánsz városháza és a gótikus Szt. Othmar-templom.
A szabad programot követően fotószünet Liechtenstein impozáns váránál (ez volt valaha a híres Liechtenstein hercegek ősi fészke), utána továbbutazás a Bécsi-erdő szívében fekvő Heiligenkreuz faluba. Itt található Ausztria legrégibb és legjelentősebb ciszterci kolostora. A középkorból kiváló állapotban fennmaradt épületegyüttes a közép-európai gótika egyik legértékesebb műemléke. A vezetés során nem csak a kolostor különböző termeit csodálhatjuk meg, hanem sok érdekességet is megtudhatunk a szerzetesek évszázadokkal ezelőtti aszkéta életmódjáról. Ezután a szomszédos Mayerlingbe utazunk, ahol egy vadászházban 1889-ben Ferenc József császár és Sisi egyetlen fiúgyermeke, Rudolf trónörökös öngyilkosságot követett el a szeretőjével együtt. A XIX. század egyik legrejtélyesebb eseményének helyszínét a császár átépíttette egy karmelita kolostorrá, a templom főoltára pont ott van, ahol a 2 holttestet megtalálták. A templom és a mellette lévő emlékkiállítás megtekintése után utazás a Bécs környéki szállodába (3 éj).

2. NAP: KLOSTERNEUBURG, KREUZENSTEIN VÁRA, BÉCS
Klosterneuburgi sétával kezdjük a napot. Ez a kisváros valaha az osztrák hercegek székhelye volt. A séta után megnézzük az európai hírű ágostonrendi kolostort, melynek legértékesebb kincse a Verduni oltár (sok művészettörténész szerint ez a középkor legnagyszerűbb zománcmunkája).
Klosterneuburggal majdnem szemben, a Duna túloldalán emelkedik a pazar fekvésű Kreuzenstein vára. Egy középkori várrom helyén a XIX. század végén, a XX. század elején építtette fel Hans von Wilczek gróf az „eszményi várat”, ráadásul rengeteg értékes középkori használati tárgyat, bútorokat, fegyvereket, festményeket, szobrokat, iparművészeti tárgyakat gyűjtött össze a termek berendezésére. Így tényleg az a látogató érzése, hogy egy tipikus középkori várba érkezett.
Délután ismerkedés Béccsel, az osztrák fővárossal, az autóbuszból, közben pihenő az egészen különleges Hundertwasser-háznál. Ezt követően közös séta a belvárosban, látogatás a híres Szent István-székesegyházban. A séta után marad szabadidő is vásárolgatásra, egyéni barangolásra a belvárosban.

3. NAP: WACHAU (AGGSTEIN, MELK, SÉTAHAJÓZÁS, DÜRNSTEIN)
Egész napos kirándulás az Osztrák Dunakanyarba, a Wachauba. Ausztria keleti felének talán legelbűvölőbb vidéke ez. Látogatást teszünk a lenyűgöző fekvésű Aggstein várában, ahonnan páratlanul szép panoráma nyílik a „wachaui” tájra. A nap egyik csúcspontját a Melki apátság, az osztrák barokk mesterművének megtekintése jelenti. A Duna feletti dombra épült hatalmas épületegyüttes dísztermei és maga az apátsági templom az egyetemes barokk művészet csúcspontját képviselik. Ezt követően lehetőség lesz sétahajózásra is, hiszen a vidék szépsége elsősorban hajóról élvezhető. A nap zárásaként a Wachau leglátogatottabb kisvárosába, a pazar fekvésű Dürnsteinba utazunk, ahol egy közös sétát teszünk. A városka feletti várban raboskodott valaha az angol király, Oroszlánszívű Richárd.

4. NAP: BADEN, BÉCS, SCHÖNBRUNN
Először egy sétát teszünk Badenben. A Bécs melletti híres üdülőhely hangulatos óvárosa és szép parkjai méltó kezdetét adják e napnak.
Ezután Bécsbe utazunk, ahol lehetőség további nevezetességek felkeresésére, a Hofburg világhírű kincstárának vagy a Császári lakosztályoknak, esetleg valamely más múzeumnak a megtekintésére. Délután a Habsburgok egykori rezidenciájába, a Bécs egyik külvárosában található Schönbrunni kastélyba látogatunk. A pompás belső termek bejárása közben sok magyar vonatkozású emlékkel is találkozhatunk. A kastély barokk parkja az osztrák kertművészet egyik legszebb példája.
Késő délután hazautazás a Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Séta a bécsi erdőben és az osztrák Dunakanyarnál, 4 nap reggelivel, 4*-os szállással, buszos utazással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
28 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére