Nagy erdélyi körutazás Kolozsvárra, a Szent Anna-tóhoz és más mesés tájakra, városokba! 7 nap buszos utazással, 3-4*-os szállásokkal

Ajánlat kód: 27733
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

259.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 27733

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Csángó vacsoraest, Tordai hasadék, Gyilkos-tó, Drakula kastélya és más csodák egy mesés erdélyi körutazáson

Időpontok

  • 2024. Április 13 - 19.: , 259.000 Ft
  • 2024. Június 13 - 19.: , 279.000 Ft
  • 2024. Július 03 - 09.: , 269.000 Ft
  • 2024. Augusztus 01 - 07.: , 279.000 Ft
  • 2024. Szeptember 10 - 16.: , 269.000 Ft
  • 2024. Október 01 - 07.: , 259.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást + 5 vacsora
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 245 román lej + 4 €
  • Utasbiztosítás

Felár

  • Egyágyas szoba felára 64 500 Ft

1. NAP: SZEGED (PÉCS) – BUDAPEST – (MISKOLC) – ÁRTÁND –NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra, határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a nemrég csodá­latosan felújított barokk Püspöki Palotánál és Székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonoksor következik. Bemegyünk a hangu­latos belvárosba, ahol séta keretében megtekintjük a színházat, Sas palotát, valamint a pár éve tűzkárokat szenvedett görög-ka­tolikus Püspöki Palotát. Szabadprogram után tovább utazunk és a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a törté­nelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülő­házához megyünk. Gyalogos városnézés, érintjük a Szt. Mihály templomot, majd legnagyobb királyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bolyai Egyetem előtt is. Szállás, vacsora belvárosi **** szállodában.

2. NAP: KOLOZSVÁR – SEGESVÁR – SZÉKELYUDVARHELY – CSÍKSZEREDA

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron. Amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt délelőtt pótoljuk. Továbbutazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekin­tés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus nap­jának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Délután Székelyudvarhelyre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye, Szejkefürdőn. A dombtetőn lévő sírem­lékhez 15 székelykapu alatt jutunk fel, majd megtekintjük a nem­rég megnyílt Orbán Balázs Látogatóközpontot. Székelyudvarhelyen megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitneszterem…)

3. NAP: SZENT ANNA-TÓ – CSÍKSOMLYÓ – GYIMESBÜKK

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1.000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyi­mesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legke­letibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd egy hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műso­ros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperi­tiffel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraest­tel (Garantált indulás, előzetes jelentkezés, fizetés a helyszínen): 50 €.

4. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA KASTÉLY) – SINAIA – BRASSÓ

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Törcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. században kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400-as évek közepén. Ezt követően tovább utazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentő­sebb üdülőhelye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szo­bája az érdeklődők számára nem mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobrokat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétá­lunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó (2 belépővel): 13.000,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BÉKÁS-SZOROS – GYILKOS-TÓ – PARAJD – KOROND – MAROSVÁSÁRHELY

Folytatjuk Erdély természeti látványosságainak felfedezé­sét. Utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utunkat és a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó kelet­kezésének történetét és legendáját. Séta a part mentén, majd szabadprogram, étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányába. Továbbutazva Korondon helyi népművészek termé­kei között válogatunk, mint pl. fafaragások, szőttesek és kerá­miák. Ha valamelyik megtetszik nekünk, akkor vásárolhatunk is belőlük. Ezt követően rövid időtöltés Szovátán, Erdély leghíre­sebb fürdőhelyén, az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órák­ban érkezünk marosvásárhelyi ****-os hotelünkbe.

6. NAP: MAROSVÁSÁRHELY – TORDA – TOROCKÓ

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, ortodox katedrális, Kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehe­tőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátó­dombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora a közelben.

7. NAP: NAGYENYED – GYULAFEHÉRVÁR – VAJDAHUNYAD – ARAD – BUDAPEST

Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk, ahol városnézés következik. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyughelye található. Tovább haladva a Fejedelmek háza, vala­mint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunkban. Gyulafehérvárt elhagyva Vajdahunyad várához érkezünk, mely a Hunyadiak ősi fészke. Helyi kalauzunk vezetése mellett nye­rünk betekintést a vár és a környék történelmébe. A Maros völ­gyében utazva Déva vára alatt elhaladva érkezünk Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanúk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Ezt köve­tően Nagylaknál határátlépés. Este érkezünk Budapestre. Természetesen most is mindenkit a felszállási helyére szállítunk, de egyes városokon belül a fel- és leszállási helyek eltérhetnek a kényelmesebb megállás érdekében (leszállás: Szeged – Rókusi Tesco; Miskolc – Búza tér, Mc Donald’s; Kiskunfélegyháza – M5 melletti OMV benzinkút; Kecskemét – Auchan).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Nagy erdélyi körutazás Kolozsvárra, a Szent Anna-tóhoz és más mesés tájakra, városokba! 7 nap buszos utazással, 3-4*-os szállásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
25 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére